אברקרומבי אנד פיץ'

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אברקרומבי ופיץ'
Abercrombie & Fitch Co.
לוגו אברקרומבי ופיץ'
לוגו אברקרומבי ופיץ'
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית (הבורסה לניירות ערך בניו יורק
בורסה הבורסה לניירות ערך בניו יורק (26 בספטמבר 1996) עריכת הנתון בוויקינתונים
מייסדים דייוויד אברקרומבי, עזרא פיץ'
תקופת הפעילות 1892, ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית – הווה
מיקום המטה ניו אולבני עריכת הנתון בוויקינתונים
משרד ראשי ניו יורק, ניו יורק, ארצות הברית
ענפי תעשייה קמעונאות עריכת הנתון בוויקינתונים
מוצרים עיקריים בגדים, בשמים, תכשיטים
הכנסות 422.19 מיליון דולר (2006)
יו"ר פראן הורוביץ
עובדים 6,900 עריכת הנתון בוויקינתונים
 
www.abercrombie.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אַבֶּרקְרוֹמְבִּי אֶנד פִיץ'אנגלית: Abercrombie & Fitch) הוא מותג אופנה אמריקאי יוקרתי שנוסד על ידי המעצבים דייוויד אברקרומבי ועזרא פיץ'. המותג שקיים משנת 1892 ובעל מחזור כספי שנתי של מיליארדי דולרים בשנה, נחשב למותג המצליח ביותר בארצות הברית והוא ממותג כקז'ואל יוקרתי, הכולל את חמשת המותגים: אברקרומבי ופיץ', אברקרומבי קידס, הוליסטר, גילי היקס ו־RHUEL No. 925. המותג פועל בעיקר בארצות הברית, קנדה ובריטניה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אברקרומבי ופיץ' נוסד על ידי היזם האמריקאי דייוויד אברקרומבי ב־4 ביוני 1892 בניו יורק, תחילה כחברה לציוד ספורט שנקראה "Abercrombie Co.". בשנת 1900 הצטרף אליו שותפו עזרא פיץ' והחברה הפכה ל-Abercrombie & Fitch Co (החברה מוכרת גם כ"A&F", "ANF" ו"AF".). באופן רשמי. בשנת 1907, לאחר מחלוקת בין שני השותפים, עזב דוד אברקרומבי את החברה והשאיר אותה לידי עזרא פיץ'. מרגע זה אופייה של החברה השתנה וזו הפכה לחברת אופנה, תחילה לביגוד נשים. ב-1920 נפתחה החנות הראשונה של המותג, בשדרה החמישית במנהטן, ניו יורק (חנות הפועלת עד היום). במשך הזמן המותג התבסס כאחד המותגים החמים ביותר בשוק האופנה בארצות הברית. ב־15 באוקטובר 2004 הפכה החברה לראשונה שהחרימה את הצמר האוסטרלי (בשל התעללות בכבשים). ב־2007 נפתחה החנות הראשונה של המותג מחוץ לצפון אמריקה, בלונדון. בסוף שנת 2008 חלה ירידה של כמעט שליש במכירות של החברה, ככל הנראה בגלל המשבר הכלכלי העולמי, ובשל העובדה שבניגוד ליריבותיה, החברה סירבה להוריד מחירים. ב־אוקטובר 2009 נפתחה חנות דגל במילאנו שבאיטליה, וכן נפתחה חנות דגל בטוקיו, שהיא החנות הגדולה ביותר של המותג בעולם, והגבוהה ביותר במזרח, בעלת 11 קומות.

מוצרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

החברה מייצרת בגדים בבסיס יומיומי הנחשבים על ידיה ועל פי טענתה לאיכותיים ונשמרים לאורך זמן. החברה אינה מייצרת ביגוד ערב אלגנטי, אלא ביגוד ליום יום בעיצוב צעיר. פעמים רבות החברה התחילה אופנות משלה. בנוסף לבגדים רגילים, מייצרת החברה גם בגדי ספורט, כגון כפכפים, כובעים, תכשיטים, בשמים ועוד. סמליל המותג הוא ציור של אייל קורא.

שיווק[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאברקרומבי ופיץ' שיטת שיווק מיוחדת. לפי השיטה, החברה פותחת מספר מצומצם של חנויות, מה שהופך את המותג למסתורי ולקשה להשגה, וחנויותיה הייחודיות הופכות לפופולריות ועמוסות במיוחד. בנוסף, בחנות המקוונת נמכרים כמעט ורק עודפים. למרות המחירים הגבוהים במיוחד של מוצריה, אלה נמכרים בקצב גבוה, והמותג נחשב למותג המצליח ביותר בארצות הברית. החברה הייתה לחברה הראשונה בעולם שמפרסמת באמצעות קטלוגים שנמכרים בכסף. הקטלוגים של החברה מאופיינים בצילומי דוגמנים בשחור לבן, ובהם דוגמנים המוצגים באופן מיני. שיטת שיווק זו הוכחה רבות[דרוש מקור] כשיטת שיווק יעילה ביותר. דוגמני החברה נבחרים מדי שנה מתוך המוכרים בחנויותיה, שבהן מקפידים להעסיק מוכרים לפי המראה החיצוני שלהם (דבר הגרם למספר לא קטן של תביעות כנגד החברה). חנויות הדגל של החברה ממוקמות בניו יורק, בלוס אנג'לס, בלונדון, במילאנו ובטוקיו, ואלו מפורסמות בשל התורים הארוכים בכניסה לחנות. החנויות של החברה מעוצבות באופן ייחודי; מרבית החנויות חשוכות ומושמעת בהן מוזיקת דאנס בעוצמה גבוהה, אולם אינן בולטות מבחוץ. החנות המפורסמת ביותר של החברה היא חנות הדגל בשדרה החמישית במנהטן, ניו יורק. חנות בעלת 4 קומות ומפורסמת בעיקר בגלל התור הארוך במיוחד המשתרך בכניסה אליה ובעלת העיצוב החשוך והמוזיקה החזקה וריח הבושם המפורסם של החברה.

לאורך השנים המותג צבר תאוצה ועם זאת החלו השערוריות. באמצע 2013 נפתחה מחאה אינטרנטית ויראלית שסחפה אחריה המוני גולשים זועמים על היחס של החברה אל קבוצות בחברה. באחד מראיונותיו אמר מייק ג'פריס, מנכ"ל החברה כי: "בחברה יש ילדים מגניבים ויש ילדים לא מגניבים, אנחנו הולכים עם הילדים המגניבים". על כל זאת, החברה הפסיקה לייצר בגדים מעל המידה הבינלאומית LARGE ולכן חלק מהאוכלוסייה לא יכול ללבוש את בגדי המותג. אחרי ראיונו של ג'פריס התחילה מחאה אינטרנטית ויראלית שנקראה Fitch The Homeless ומטרתה הייתה לייצב את המותג כנגיש לכל שכבות האוכלוסייה ולמחוק את מיתוג הקזואל היוקרתי.

בשנת 2002 החברה קיבלה קנס על כך שדיווחים על הגדלת פעילותה לא היו אמינים. החברה הייתה מעורבת במספר סוגיות משפטיות קשורות עם מדיניות תעסוקה וטיפול בלקוחות. בשנת 2002 היא האשימה את "אמריקן איגל אאוטפיטרס" שהיא מייצרת בגדים דומים מאוד למותגים של אברקרומבי אנד פיץ'. הנושא נסגר בבית משפט לטובת אמריקן איגל. בשנת 2002 החברה קיבלה קנס על כך שדיווחים על הגדלת פעילותה לא היו אמינים. בשנת 2019 החברה הואשמה בכך שהיא ניצלה מוצר של חברה ישראלית "גלאסבוקס" לקבלת ושמירת מידע על לקוחותיה ללא ידיעתם.

דוגמנים בולטים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המותג בישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

עד שנת 2010 לא התקיים ייבוא רשמי של החברה לישראל, למרות המאמצים להביא את המותג לארץ. בשנת 2010, היה ניתן למצוא עודפים של Abercrombie & Fitch ברשת החנויות 'J' קניון ארנה הרצליה וממילא[1].

ב-6 ביוני 2011 נפתחו שלוש חנויות של המותג בקניון רמת אביב, קניון ארנה הרצליה ובממילא בירושלים, כאשר משווקת המותג בישראל היא "סקאל הולדינגס" שנמצאת בבעלותו של חיים סקאל. שלוש החנויות בארץ משווקות גם את בגדי המותג העילי Hollister Co, המותג הצעיר של החברה, ובהמשך גם את מותג הלבשה התחתונה של החברה: Gilly Hicks. מסיבה לא ידועה החנויות לא נפתחו עם הד תקשורתי בניגוד לחנויות במדינות אחרות ושמן של החנויות הוא: A&F Brands Factory Store ולא Abercrombie & Fitch. מאוחר יותר נפתחו סניפים נוספים של הרשת בפארק הקרח באילת, בקניון הזהב בראשון לציון ובגרנד קניון בבאר שבע. סניפים אלו מצטרפים לסניפים הקיימים בקניון ארנה בהרצליה, קניון רמת אביב ושדרת ממילא בירושלים.

ב־2013 נפתחה החנות השמינית של המותג בגראנד קניון שבאר שבע. בשנת 2014 נסגרה החנות בקניון רמת אביב.

מראה החנויות בישראל שונה מחנויות הדגל בעולם: גודלן של החנויות בעולם עולה על 1000 מ"ר ובישראל גודל החנויות נעות בין 50 מ"ר–300 מ"ר בלבד.

החנויות בעולם חשוכות למדי ובכניסה לחנות מחכה לבאיה גבר עם חזה חשוף המצטלם עם הבאים לחנות, ריח הבושם המפורסם של החברה Fierce נמצא בחנות כל הזמן[2].

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]