בית העירייה באובר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בית העירייה באובר
Van Gogh - Das Rathaus in Auvers am 14. Juli 1890.jpeg
צייר וינסנט ואן גוך
תאריך יצירה 1890
טכניקה וחומרים שמן על בד
ממדים בס"מ
רוחב 93 ס״מ עריכת הנתון בוויקינתונים
גובה 72 ס״מ עריכת הנתון בוויקינתונים
מידע יצירה
זרם אמנותי פוסט-אימפרסיוניזם עריכת הנתון בוויקינתונים
מספר יצירה F790
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית OOjs UI icon info big.svg

בית העירייה באובראנגלית: The Town Hall at Auvers) הוא ציור של וינסנט ואן גוך שנוצר באמצע יולי, 1890. הוא מבוסס על הנוף שנשקף לאמן כשיצא לרחוב מהאוברז' ראבו, אכסניה שם שהה.

לצד ציורים אחרים מתקופת הזמן הקצרה באובר-סור-אואיז, כגון "הכנסייה באובר" וציורים של בתים עם גגי סכך, נראה כי ציור זה מזכיר סצנות מהנופים הצפוניים של ילדותו ונעוריו של ואן גוך.[1]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בית העירייה באובר בוויקישיתוף
  • קטלוג התערוכה מהמוזיאון המטרופוליטן של ספריות אמנות אשר מכיל מידע על יצירה זו (ראה אינדקס)

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ Lubin, Albert J. (1972). Stranger on the Earth: A Psychological Biography of Vincent van Gogh. New York: Holt, Rinehart, and Winston. p. 230. ISBN 0-03-091352-7.