גדעון כפן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
גדעון כפן
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 1953 (בן 70 בערך)
שדה נחמיה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה גדעון כליפא עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים עריכת הנתון בוויקינתונים
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה גיטרה, קונטרבס עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גדעון כפן (נולד ב-1953) הוא זמר, מלחין ומשורר ישראלי.

ילדותו[עריכת קוד מקור | עריכה]

כפן נולד וגדל בקיבוץ שדה נחמיה שבעמק החולה כגדעון כליפא. החל לעסוק במוזיקה עוד בגיל צעיר, והצטרף לתזמורת הקיבוץ וניגן על גיטרה. הוא החל לימודי הלחנה באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ושם גם למד לנגן על קונטרבס. בשנת 1971 הוא התגייס ללהקת הנח"ל.

דרכו המוזיקלית[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1973 שר קולות רקע באלבומם השני של כוורת "פוגי בפיתה" בשנת 1974. באותה שנה (1974) גם התפרסם שירו המולחן הראשון של כפן בפסטיבל הילדים ("אני אוהב את נוני" למילותיה של רות חשמן). ב-1976 העמיד יחד עם חברו מהלהקה גידי שחם מחזמר רוק בשם "שפנים בחלל", שלימים שונה שמו ל"צמודים בחלל". את השיר הבולט ביותר בו, "כסני בשמיכה אינדיאנית", הלחין כפן למילותיה של רות רבינוביץ', ושרה אותו קורין אלאל. המחזמר נכשל מסחרית, למרות שמבחינת איכותו המוזיקלית הוא דווקא זכה להערכה. הכישלון שבר את כפן שעקר להולנד, שם המשיך ללמוד מוזיקה ולעבוד בתחום עד שחזר לארץ בשנת 1983. בארץ הקליט כפן שני שירים: "ילד השדה" ו"רכבת המחשבות", שזכו להשמעות רבות.

כפן גם שיתף פעולה עם יוצרים נוספים, וכתב עבור קורין אלאל את המילים לשירים "מותק" (יחד עם צרויה להב), "חיה בתוך קופסה" ו"יושב על ענן" (עם אלאל עצמה), ועבור חוה אלברשטיין כתב והלחין את השירים "אבק של כוכבים" ו"שיר עם רחוק". בשנת 1986 שיתוף הפעולה עם אלברשטיין התהדק וכפן הלחין את כל שירי אלבומה "מהגרים". בשנת 1988 יצא אלבומה "הצורך במילה הצורך בשתיקה" שכלל שירים נוספים שהולחנו על ידו.

בין השנים 1988 ל-1989 הקליט כפן אלבום בכורה שכלל שירים שכתב במהלך השנים, למעט שיר אחד שכתבה חוה אלברשטיין. האלבום לווה בהופעות עם להקת "הסניף" בה היו חברים אורי בינשטוק, ערן צור ואורי בלק. האלבום מכר כ-4000 עותקים ולא זכה להצלחה רבה. בתחילת שנות התשעים הקליט את אלבומו השני וביצע הופעות במועדון רוקסן בתל אביב מדי חודש ובמועדונים נוספים בעיר. האלבום שהוקלט נגנז אחרי מלחמת המפרץ וכפן עזב את הארץ.

דיסקוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבומי סולו[עריכת קוד מקור | עריכה]

השתתפות משמעותית[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]