קורין אלאל
קורין אלאל בהופעה בקיבוץ כברי, 5 ביוני 2006 | |
לידה |
15 במרץ 1955 (בת 69) תוניס, תוניסיה |
---|---|
מוקד פעילות | ישראל |
תקופת הפעילות | מ-1973 |
עיסוק | זמרת, גיטריסטית, מלחינה, מפיקה מוזיקלית |
סוגה | רוק • רוק כבד • פופ |
סוג קול | אלט |
שפה מועדפת | עברית |
כלי נגינה | גיטרה |
חברת תקליטים | אן אם סי, הליקון |
שיתופי פעולה בולטים | ערן צור, המכשפות |
www | |
פרופיל ב-IMDb | |
קורין אלאל (נולדה ב-15 במרץ 1955) היא זמרת-יוצרת, מלחינה, מעבדת ומפיקה מוזיקלית, גיטריסטית ופזמונאית ישראלית, כלת פרס לנדאו למפעל חיים לשנת 2022.[1]
ביוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלאל נולדה בתוניס שבתוניסיה, בת בכורה למשפחה בת ארבע נפשות, עלתה לישראל עם שני הוריה, הוברט וקלודין, ואחיה בגיל 10.[2][3]
הוריה סיפרו לה שהנסיעה לפריז והמעבר לישראל היה בהפתעה ונדרש משום שאביה של אלאל, סוכן מוסד, היה בסכנה להיתפס.[4] תחילה התגוררה המשפחה בנתניה, וכעבור שנתיים עברה להרצליה.
סבה, מצד אביה, היה אדם מבוסס ובעל בית חרושת לשוקולד (היחידי בתוניס), "שוקולה אלאל".[5]
קריירה
[עריכת קוד מקור | עריכה]ראשית דרכה
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלאל החלה לנגן בגיטרה כשהייתה בת 12. היא ניגנה עם חברה יגאל דה בוטון (לימים זמר בזכות עצמו וליצן). בתיכון ניגנה בלהקות שונות, וכתבה שירים ולחנים.
את שירותה הצבאי עשתה תחילה בלהקת פיקוד דרום, אך בשל סירובה לרקוד באחת מתוכניות הלהקה, עברה לצוות הווי הנדסה קרבית, עם יהודית רביץ ויואל לרנר.[6][7]
לאחר שירותה הצבאי החלה לשיר קולות רקע בהקלטות רבות, ובהן בשיר שברבות הימים הפך לקלאסיקה ישראלית, "עטור מצחך", בו ליוותה את אריק איינשטיין יחד עם רביץ. בנוסף, ליוותה בשירה גם את שלום חנוך, רמי פורטיס, נורית גלרון, צביקה פיק, שמוליק קראוס, מיקי גבריאלוב, גלי עטרי ואחרים.
בסוף 1976 הופיעה במחזמר "שפנים בחלל" מאת גדעון כפן וגידי שחם. מהפרויקט יצאו השירים "קול של השכמה", "עיר פלאים" ו"צמודים בחלל" שנכנסו למצעדים, אך לא הצליחו בהם.
ב-1977 החליפה אלאל את סמדר וימסר במופע "אדם וחֲבָל" של יהונתן גפן. לאחר מכן החלה להופיע בצמד עם מיקי גבריאלוב (בין השאר בפסטיבל נביעות); מתוך שיתוף הפעולה יצאו שני שירים שזכו להצלחה: "הכל בינינו כרגיל" שהלחינה למילים של יעקב גלעד ו"סמבה אבן גבירול" שכתבה בשיתוף עם יענקל'ה רוטבליט, עטרה אופק וגבריאלוב ללחן של גבריאלוב.
בשנת 1978 השתתפה אלאל במופע "ארץ טרופית יפה", לצד מתי כספי, יהודית רביץ, צילה דגן, צמד הפרברים ויוריק בן דוד. אלאל שרה סולו במופע את השיר "אמור לי".
באותה שנה הקליטה את השיר "יונק הדבש", שכתב משה בן שאול והלחין יאיר מילר. בהמשך השנה הקליטה אלאל שני שירים נוספים שהלחין מילר: "אישה הרה", שכתבה מירה מאיר והבלדה הקצבית "תן לי יום", שכתב דידי מנוסי. שלושת השירים הופיעו בשנות התשעים באלבומי אוסף והופיעו במסגרת התוכנית "שעה משירי יאיר מילר" ששודרה בגלי צה"ל ב-1979. בסוף אותה שנה החלה אלאל הופיעה לבדה לראשונה במופע "ממתקים מפוזרים", עם רפי קדישזון בפסנתר ובני קדישזון בתופים. משירי המופע הוקלט רק שיר הנושא שצעד בגלי צה"ל ולא זכה להצלחה. שיר אחר מהמופע "מחר יהיה יום יפה", שגלי עטרי הוקלט מאוחר יותר לאלבומה "ממריאה ברוח", שיצא בשנת 1984.
עוד באותה שנה תרמה קולות רקע לאלבומו של צביקה פיק "המראה", והופיעה בתפקיד אורח בסרטו של הבמאי אבי נשר "דיזנגוף 99".
שנות השמונים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1980 למדה אלאל באקדמיה למוזיקה, למדה נגינה בסינתיסייזר והשתתפה בפרויקטים רבים. לאלבומו הראשון של אריק סיני שיצא באותה שנה הלחינה אלאל את השיר "דרך הכורכר" למילים של יעקב גלעד, בו גם שרה קולות רקע.
עוד באותה שנה הקליטה שיר שכתבה והלחינה לעיבוד של יהודה עדר, "אני משתגעת", שיצא לרדיו בתחילת 1981.
באותה שנה הקליטה אלאל את הגרסה המקורית של השיר "שיר לשירה" בעיבודו של עדי ישעיה.[8] השיר בגרסה המקורית היה מועמד למצעד השבועי של גלי צה"ל באפריל באותה שנה, אבל לא הצליח להיכנס אליו.[9]
הקריירה של אלאל נעצרה כשלקתה בדלקת גידים חריפה ביד שמנעה ממנה לנגן.
ב-1982 השתתפה בהרכב "אצבעות שמחות" לצד מוטי דיכנה ואהרון ביהרוז. בשנת 1983 חזרה אלאל להופעות עם הגיטריסט יעקב אלגרנטי, ואחר כך עם בועז קביליו ועם דורי בן זאב, שגם שר איתה בפרסומות לירקות (בהן הג'ינגל "עגבנייה הא הא הא", שהפך ללהיט).
באותה תקופה הקליטה אלאל סקיצות ביתיות, והייתה חברה בלהקת "ליפסטיק", לצד משה דעבול בגיטרות ושירה, איתי זילבר בבס, דני מקוב בתופים וארי פרנקל בקלידים. יחד עם הלהקה הקליטה בקיץ סתיו 1983 את אלבומה הראשון, "קורין אלאל" (ששמו המקורי תוכנן להיות "מותק" אך שונה ברגע האחרון), שיצא ב-1984. אלאל הלחינה את רוב שירי האלבום, ובהם הלהיט "מותק", "חיה בתוך קופסה", "ציפור", "אני רוצה לעצור", "מוכר זה לא מוכר" ו"תמונה בכחול". את השיר "תן לי קצת ממך" הלחין לה יזהר אשדות, שגם השתתף בעיבודים ובהפקה המוזיקלית. אלבום הבכורה התאפיין בסגנון רוק חזק שהיה רחוק מהמיינסטרים, ולא זכה להצלחה, ורק כאשר יצא על גבי CD בשנת 1993 זכה להכרה. השירים "חיה בתוך קופסה" ו"בננ" שהופיעו באלבום, נכתבו בעקבות תאונת הדרכים בה נהרגה השחקנית דבורה בקון, שהייתה חברתה הקרובה של אלאל (אם כי בשירים לא הייתה התייחסות לאישה שנהרגה). אחרי יציאת האלבום, יצאה אלאל לסיבוב הופעות עם להקת "גן עדן".
באותה תקופה חזרה אלאל להלחין ולשיר גם שירים שאינם מסוגת רוק, ובהם השיר "אין לי ארץ אחרת" שהלחינה למילים של אהוד מנור, וגם שרה קולות רקע בביצוע המקורי. השיר זכה להצלחה בביצועה של גלי עטרי ונחשב לנכס צאן ברזל.
בשנת 1985 השתתפה אלאל עם הילה הררי בפסטיגל עם השיר "בלבולים" שהלחינה למילותיו של דודו ויזר. באותו פסטיגל ביצעה ריקי גל את השיר "על הנילוס" שהלחינה אלאל למילותיו של משה דיין. באותה שנה השתתפה בפסטיבל ערד עם השיר "ילדת המדבר", שכתב לה דורי בן זאב ובקדם אירוויזיון עם השיר "בכל יום".
בנוסף, הלחינה וביצעה באותה שנה את "שיר בכיף" שכתב שמוליק קלוסקי ועיבד ירון בכר. "שיר בכיף" נבחר להיות שיר הנושא של "פסטיבל הכוכבים" אשר התקיים בארץ באותה שנה, ובו השתתפו כוכבים בינלאומיים רבים ובהם אל סטיוארט, אל די מיולה, ג'ו קוקר, דייוויד קנופלר, מריליון ואחרים. השיר הפך בן לילה ללהיט ענק, על אף שיצא על גבי תקליט שדרים בלבד. רק בשנות ה-90 שולב השיר, לראשונה, באלבום "שיר בכיף" שכינס להיטים של מיטב הזמרים, במסגרת סדרת התפוז של חברת NMC. ב-1998 ביצעה קורין את "שיר בכיף" באלבום ההופעה - "חברים שרים אלאל". השיר זכה לגרסאות כיסוי, בין השאר באלבום "אוספרטי" של רוני דואני, משנת 2014.
ביוני 1987 יצא אלבומה השני של אלאל, "פירות אסורים", שאת שיריו עיבדה והפיקה יחד עם הקלידן דורון פיקר.[10] אלאל הלחינה את כל שירי האלבום, שמתוכו התפרסמו השירים "מלחמה", "היום כבר עולה", "פירות אסורים", "כבשים", "זר בגופו", וכן "שישי בלילה" למילותיו של שמוליק קלוסקי, אשר כתב עם אלאל גם את "תינוק בוכה". את המילים לשיר "כבר הרבה מאוד ימים" כתבה הזמרת חני ליבנה. בראיון איתה ב"עד פופ" באותה שנה שכחה אלאל להזכיר את שותפיה להקלטות ולהופעות, וחברי "גן עדן" ובמיוחד פיקר נעלבו ואף ניתקו את הקשרים עימה.
בשנת 1987 למדה אלאל טכנאות קול אצל יואב גרא. בסיום הקורס יצא אריך נגן ובו מופיעים שלושה שירים בביצוע אלאל: "קבוצה ריקה", "דרך הכורכר" ו-"Mediterranean Girl".
בפברואר 1989 הוציאה אלאל את אלבומה השלישי, "אנטארקטיקה", בעיבודה ובהפקתה של יהודית רביץ. גם באלבום זה הלחינה אלאל את כל השירים, שכלל להיטים כ"אנטארקטיקה" שכתבה חנה גולדברג (הזכור בזכות השורה הפותחת "אין סוסים שמדברים עברית..."), "הטבעת נפלה", "התעשייה האבירית" (שנכתב על כישלונו של פרויקט מטוס הלביא של התעשייה האווירית וזאת, אף על פי ששם השיר ומילותיו, שאינן מתייחסות לבניית מטוס אלא לאבירים שבונים ספינה), "ארץ קטנה עם שפם", "שיר לשירה" והשיר בצרפתית "Le Dejeuner Du Matin". האלבום זכה להצלחה מסחרית, וכך גם סיבוב ההופעות שהתקיים לאחר צאתו, ממנו הוקלט ביצועה של אלאל לשיר "אין לי ארץ אחרת". באותה שנה השתתפה אלאל בשנית בפסטיגל, עם השיר "אנני אוקלי" שכתב אהוד מנור על צלפית המערב הפרוע אנני אוקלי. השיר הגיע למקום השישי.
שנות התשעים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 1990 הופיעה אלאל במופע "שפת אימי" בבימוי צדי צרפתי. במופע נכללו שירים צרפתיים שתרגם אהוד מנור לצד שירים שמנור כתב ואלאל הלחינה. במופע זה שרה אלאל וניגנה בגיטרה אקוסטית. בין השירים הידועים של המופע היו "החיים בוורוד", "שלושת הפעמונים" ו"המנון לאהבה" של אדית פיאף, "אי שם בלב" של ז'ורז' ברסנס, ו"שפת אימי", "קשר הירח", "זאת לא חוכמה לומר Je T'aime" ו"נפוליאון" המקוריים.[11] המופע, שזכה להצלחה גדולה, הוקלט באוגוסט 1990 ויצא באלבום מצליח בעל אותו שם באוקטובר 1990.[12]
בינואר 1991, בזמן מלחמת המפרץ, הופסק המופע, ואלאל הופיעה בליווי אותו הרכב במופע ממיטב להיטיה. היא גם הפיקה מוזיקלית יחד עם ברי סחרוף את אלבומה הראשון של להקת "כרמלה גרוס ואגנר", ושרה עימם את "נשים כותבות שירה". אלאל גם השתתפה באלבום בקולות רקע בשירים "עלבון", "תמונה אימפרסיוניסטית" ו"חנוך מחנך".
בסוף 1991 חזרה אלאל לעבוד עם רביץ כמעבדת ומפיקה באלבומה "זן נדיר" (שיצא במאי 1992).[13] האלבום "זן נדיר" היה מאלבומיה המגובשים ביותר של אלאל, ורבים משיריו הפכו ללהיטי רדיו, למרות שהוא לא זכה להצלחה מסחרית. להיט האלבום היה "זן נדיר", שהלחינה אלאל למילים של מאיר גולדברג. פרט לו הצליחו גם השירים "מעיין", "ייפוי כח", "יוצאת אל החיים", "ימי הפרח והאהבה" ו"כמה זה שוקל".
בשנת 1992 עיבדה והפיקה אלאל יחד עם אילן וירצברג את אלבומה של גלי עטרי "ביום שאחרי". אלאל הלחינה לאלבום את הלהיט הגדול ביותר מתוכו, "חזקה מהרוח" למילים של אסתר שמיר, וכן את "ערמונים מהאש" שכתב מאיר גולדברג.
בשנת 1993 הפיקה אלאל הקלטה ראשונה של להקת המכשפות - עיבודן המשותף ל"קסם על ים כנרת". כעבור שנה השתתפה בעיבודי השירים והפיקה את אלבום הבכורה של הלהקה. בשנת 1994 הופיעה במופע משותף עם אלון אולארצ'יק ודני בסן בשם "כולם ביחד וכל אחד לחוד".
ב-1994 הוציאה דנה אינטרנשיונל את אלבומה "אומפטמפה", בו הלחינה אלאל למילותיה של יונה וולך את השיר "מאה אחוז גבר" (ששמו נכתב שם כ"100% גבר").
בשנת 1995 השתתפה אלאל באלבום השני של כרמלה גרוס ואגנר, "עיוור בלב ים". באותה שנה עיבדה ושרה עם להקת המכשפות גרסת כיסוי לשירה "חיה בתוך קופסה" וחידוש ששרה הלהקה עם ניק קייב לשירו "Shivers". שירים אלו יצאו באלבומן השני של המכשפות, "מתכסות". כמו כן ביצעה עם יזהר אשדות את "תן לי קצת ממך" באלבום ההופעה שלו ב"הארד רוק קפה" שיצא באותה שנה.
בינואר 1997 יצא אלבומה של אלאל "כשזה עמוק", בהפקת ערן צור ובעיבוד נגני האלבום. אלאל הלחינה את כל שירי האלבום, בהם "כשזה עמוק" שכתבה ושרה עם ענבל פרלמוטר סולנית להקת המכשפות, "לחיות" (אשר גרסת רמיקס שלו מסיימת את האלבום), "ספינת השוטים", "אל תלך", "בואי אלי", "עיפרון ברק" ו"פירמידות". בשיר "אין לנו במלאי" שהופיע באלבום ואותו הלחינה אלאל למילים של פרלמוטר, השתתפה אורנה בנאי בדקלום. האלבום החדשני והמקורי זכה רק לביקורת מאוד קרירה, וחברת התקליטים מיהרה להוציא את אלבום האוסף הראשון ובו מבחר של 18 מלהיטיה. באותה שנה השתתפה אלאל בעיבוד ובהפקה בארבעה שירים באלבום הבכורה של אביתר בנאי. היא גם ניגנה בהקלטות בקלידים וגיטרות ושרה קולות רקע, שבלטו בעיקר בשיר "כלום לא עצוב".
בשנת 1998 השתתפה אלאל בפרויקט "עבודה עברית", והקליטה עבורו גרסת כיסוי לשירו של רמי פורטיס "שמש לך מצפים", שבהקלטתו המקורית השתתפה כזמרת ליווי. בחודש מאי באותה שנה הופק לטלוויזיה המופע "חברים שרים אלאל" שצולם בפארק הפילבוקס בחולון, ושתועד גם על גבי אלבום בשם זה. אל אלאל הצטרפו זמרים שונים ששרו, איתה או בלעדיה, את מיטב להיטיה: אסף אמדורסקי את "שיר לשירה", דודי לוי את "התעשייה האבירית", אורנה בנאי את "חזקה מהרוח" (וזו הייתה הפעם היחידה שזו הופיעה כזמרת), אורלי פרל את "קשר הירח", אביתר בנאי את "כשזה עמוק" ו"מעיין", ערן צור את "פירמידות" ו"מותק" ויהודית רביץ את "זן נדיר". אלאל עצמה שרה את השיר "אין לי ארץ אחרת" בליווי ראש עיריית חולון, מוטי ששון, וכן שרה לבדה את השירים "ארץ קטנה עם שפם", "שיר בכיף" ו"אנטארקטיקה".
בשנת 1999 הפיקה אלאל לטל גורדון ורונה קינן את המופע המשותף "רציתי שזה לא ייגמר", ולאחר מכן גם את האלבום המתעד אותו שיצא בשנת 2000.
שנות האלפיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]בשנת 2000 הקליטה אלאל אלבום שלם בהפקתו של יובל מסנר, אך החליטה לגנוז את כל ההקלטות ובסוף האלבום לא יצא מעולם (גם לא יצאו ממנו סינגלים קודם לכן).
בשנת 2001 עוררה אלאל סערה תקשורתית, כשיצאה מהארון לקראת יציאת אלבומה "תנינענק", וכפי שהיא סיפרה על כך בתוכנית בהנחיית יהונתן גפן "אומרים שהיה פה" בשנת 2014:
כשחשבתי על העתיד שלי לא חשבתי שיהיו לי ילדים אבל פגשתי את רותי ורותי נתנה לי הרגשה שאפשר לעשות משפחה ביחד וכשהבנתי את זה בעצמי בתוכי בלי לדבר הבנתי שאם אני רוצה לעשות משפחה אני חייבת לצאת מהארון שאם אני עושה את זה אני צריכה להיות חזקה לקום בבוקר ולהמשיך לנשום וזה היה בשבילי מאוד גדול.
האלבום היווה צעד נוסף של אלאל לכיוון הביטוי האישי בכך שהיא השתתפה בכתיבת חצי משירי האלבום והלחינה את כולם, וכן העמקת העבודה במחשבים וסימפולים. האלבום הוקדש לזכרה של סולנית להקת המכשפות ענבל פרלמוטר שנהרגה ארבע שנים קודם בתאונת דרכים. בין הבולטים בשירי האלבום היו "תנינענק", "את יפה", "גשם של פתאום", "משפחה", "לנוח בטוח" ו"לפני שנפרד מוחמד". האלבום גם כלל קליפים לשירים "תנינענק" ו"לפני שנפרד מוחמד", ואת יציאתו ליווה סיבוב הופעות.
בשנת 2004 הוציאה אלאל את אלבומה השמיני, "הכחול של השמיים". בין שיריו המוכרים הם "הכחול של השמיים" ו"מה הפרח".
בשנת 2005 יצא "המיטב", אוסף כפול ובו מיטב להיטיה של אלאל, בנוסף לשירים שרואים אור לראשונה באלבום של אלאל: "אני משתגעת", שיצא ב-1981 על גבי סינגל, ו"כשהים חזר", שהוקלט באותה השנה לכבוד יום ההתרמה למען נפגעי הצונאמי בגלי צה"ל. "כשהים חזר" הוא השיר הקצר ביותר שאלאל הקליטה (2 דקות ו-9 שניות).
בשנת 2008 יצא אלבומה התשיעי של אלאל, "פשוט כל כך". באלבום 12 שירים שנכתבו בין השאר על ידי ארז ברזוליק, אגי משעול ומאיר גולדברג. לאלבום קדמו הסינגלים "עד סוף אפריל" שכתב ברזוליק והפך ללהיט, ו"פשוט כל כך" שכתב ברזוליק עם אלי סורני.
בשנת 2009 השתתפה אלאל בתוכנית המציאות "האח הגדול VIP", ודורגה בסיומה במקום החמישי.[14]
בשנת 2011 הוציאה עם הילדה סילאן אבישר את הסינגל "תחזיק בו בטוב", מתוך אלבום ילדים ראשון. ב-2012 יצא הסינגל השני ממנו, "השקרן", ובהמשך השנה יצא האלבום "ארנבות משוקולד", שכלל 8 שירים שכתבו משוררים לצד גרסה חדשה לשירה של אלאל "שיר לשירה". המופע והאלבום "ארנבות משוקולד" זכה להצלחה רבה.
בשנת 2013 העלתה אלאל את המופע הקאמרי "לתמונה נוספו המון צבעים", אותו הפיק מוזיקלית מיכאל גוטליב. המופע עלה לראשונה בנובמבר באותה השנה במסגרת "פסטיבל הפסנתר". ההופעה הוקלטה ופורסמה כ"אלבום הופעה" בדצמבר 2014.
בשנת 2017 הפיקה מוזיקלית את אלבומו של הזמר טל סונדק, "בכל זאת אינני נפרד". בשנה זאת, הוציאה לאור גם את אלבומה "כאחד האדם", בהפקת מיכאל גוטליב. האלבום כלל שירים שהלחינה למילותיהם של יהונתן גפן, מאיר גולדברג, קרן פלס, ארז ברזוליק ואלאל עצמה.
בשנת 2024 פרסמה אלאל שיר בשם "החתול ואני", שכתב והלחין פיטר רוט.[15]
חיים אישיים
[עריכת קוד מקור | עריכה]אלאל נשואה[16] למי שמשמשת מנהלתה האישית, רותי אלאל. גם רותי הייתה בעברה זמרת, ופרסמה ב-1997 את אלבומה, "היערות המתוקים", תחת שם משפחתה הקודם, פארן. השתיים מגדלות את שני בניהן. ביולי 2017 השתיים נפרדו אחרי שמונה עשרה שנות זוגיות,[17] ולאחר שנתיים, חידשו את מערכת היחסים ביניהן. הן מתגוררות במושב גנות.
בריאיון ל-ynet ביוני 2017 סיפרה אלאל, שהשתתפותה בתוכנית "האח הגדול" הפגישה אותה עם אלוהים ועם היהדות: "התחלתי לקרוא שם תהילים, כי בערבים לא היה מה לעשות, כשחזרתי הביתה המשכתי להכיר את אלוהים, התחלתי להכיר את כל היהדות – משום מקום".[18] הדבר נקשר על פי דבריה גם לפרויקט שלה של הלחנת מגילת קהלת, שגרם לה לחוש שייכות גדולה לארץ ישראל.
ב-2009 שיתפה אלאל כי התמודדה עם סרטן השד. ב-2023 חשפה כי חלתה בסרטן הלבלב.[19]
פרסים והוקרה להם זכתה
[עריכת קוד מקור | עריכה]- 2003 – פרס על מפעל חיים מאקו"ם (ביחד עם נתן יונתן)[20]
- כלת פרס לנדאו למפעל חיים לשנת 2022[1]
- אבירת המסדר הלאומי של לגיון הכבוד הצרפתי[21]
- ערב הוקרה "חברים שרים קורין", התקיים במסגרת פסטיבל המוזיקה בתל אביב במרץ 2024[22]
דיסקוגרפיה
[עריכת קוד מקור | עריכה]
אלבומי אולפן
אלבומים משותפים
|
אלבומי אוסףאלבומי הופעה
אלבומי מחווה
מארזי תקליטורים
|
לקריאה נוספת
[עריכת קוד מקור | עריכה]Padva, Gilad (2003). ‘When It’s Deep – You Know It’: Sexuality, Liminality, and Hebrew in Corinne Allal’s Pop Songs. Women & Language 26(2), 9-14.
קישורים חיצוניים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- אתר האינטרנט הרשמי של קורין אלאל
- קורין אלאל, ברשת החברתית פייסבוק
- קורין אלאל, ברשת החברתית אינסטגרם
- קורין אלאל, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- קורין אלאל, באתר ספר הקולנוע הישראלי
- קורין אלאל, באתר שירונט
- קורין אלאל, באתר ספוטיפיי
- קורין אלאל, באתר MusicBrainz (באנגלית)
- קורין אלאל, באתר Discogs (באנגלית)
- קורין אלאל, באתר Songkick (באנגלית)
- קורין אלאל, באתר Tab4u
- קורין אלאל, באתר סטריאו ומונו
- קורין אלאל, דף שער בספרייה הלאומית
- קורין אלאל, באתר בנדקמפ
- קורין אלאל, באתר MOOMA (בארכיון האינטרנט)
- קורין אלאל, בארכיון הבימה
- ראיון וידאו עם קורין אלאל, סרטון באתר יוטיוב
- רועי בהריר, צנח לו אלאל: מה עושה קורין בבית "האח הגדול"?, באתר nrg, 10 במרץ 2009
- ערן אלדר, קורין אלאל: אהובת הקהל, באתר nrg, 31 במאי 2009
- קרן נתנזון, להסיר את הקליפות, באתר ynet, 19 באוגוסט 2009
- טל גורדון, ריאיון: אלבום אלאלי, סאונד צעיר, באתר הבמה, 31 בינואר 2012
- טל פרי, קורין אלאל: "גיל 40 היה המקסימום שיכולתי לדמיין", באתר גלובס, 12 בספטמבר 2012
- סטלי סולומונוב, קורין אלאל: "אני רגילה לבס תופים", באתר ynet, 22 בינואר 2014
- בן שלו, למה קורין אלאל החליטה לשיר את ספר קהלת, באתר הארץ, 1 באוקטובר 2014
- עוזיאל סבתו, קורין אלאל: "הקשר שלי עם אלוהים מאוד התחזק", באתר וואלה, 29 באוקטובר 2014
- נדב מנוחין, קשוב מאוד 112: הכל או כלום עם קורין אלאל, באתר וואלה, 27 באוקטובר 2015
- דותן מלאך, מוצש, מתחברת לזעם: הקליק של קורין אלאל לקהלת, באתר nrg, 29 בינואר 2016
- יאיר בריל, עכבר העיר אונליין, קורין אלאל: "קשה לשמוע משהו חדש ברדיו הישראלי", באתר הארץ, 9 בספטמבר 2016
- ניר וולף, קורנת, באתר ישראל היום, 13 באפריל 2017
- מיכל רשף, לא מתחרטת על "האח הגדול": קורין אלאל חוזרת אחרי 9 שנים, באתר וואלה, 14 באפריל 2017
- ניקי גולדשטיין,"קארפול קריוקי" עם קורין אלאל, ראיון באתר יוטיוב, יוני 2017
- רותי זוארץ, קורין אלאל: “נחשפתי לרוע שהגיע דווקא מהאנשים הקרובים אלי", באתר מעריב אונליין, 17 ביולי 2017
- יונתן אסתרקין, "ביטלו לי הופעה כי איש אחד לא הסכים לשמוע שירת אשה", באתר גלובס, 2 באוגוסט 2017
- בן שלו, "הבנתי שכבד לא עובד, ויצאתי לחפש מילים אחרות", באתר הארץ, 4 ביוני 2019
- קורין אלאל, בפרויקט של מפעל הפיס לתיעוד יוצרים במוזיקה הישראלית עם יואב קוטנר, פברואר 2019.
- אורי זר אביב, "קורין אלאל בריאיון לכבוד מלוא 30 שנה לאלבום אנטארקטיקה", טיים אאוט תל אביב, 2 באוגוסט 2019
- רז שכניק, שירים בכיף, באתר "ידיעות אחרונות", 7 באוגוסט 2020
- פגישה עם רוני קובן עונה 7 | פרק 4 - קורין אלאל
- חברים שרים קורין 2024 | מופע מיוחד לציון חמישים שנות יצירה של קורין אלאל, סרטון בערוץ "כאן 11 - תאגיד השידור הישראלי", באתר יוטיוב (אורך: 01:21:16)
הערות שוליים
[עריכת קוד מקור | עריכה]- ^ 1 2 ynet, הזמרת קורין אלאל זכתה בפרס לנדאו למפעל חיים, באתר ynet, 14 בנובמבר 2022
- ^ סמדר אלזון, שושלת: אם - קלודין, בת - קורין, חדשות, 19 ביולי 1987
- ^ דב אלפון, מדור כיוון הרוח - תקליט משלה, כותרת ראשית, 24 ביוני 1987
יורם לובלינג, מיקי וקורין: לשיר ביחד, דבר, 23 באוקטובר 1977 - ^ יפעת גליק, אנשים, האידיליה המשפחתית של קורין אלאל, באתר מאקו, 18 במרץ 2012
- ^ תיעוד יוצרים: "צחקתי בבית הספר וכעונש קשרו אותי לכיסא ליום שלם. זה היה נוראי", באתר וואלה, 22 בספטמבר 2020
- ^ סמדר שיר, קורין אלאל, ביחד ולחוד, מעריב, 26 באוקטובר 1978
- ^ אבישי מתיה, זמן נדיר: קורין אלאל חוגגת שישים - וממציאה את עצמה מחדש, באתר מעריב אונליין, 15 במרץ 2015
- ^ יואב קוטנר, ביוגרפיה של קורין אלאל, אתר "סטריאו ומונו".
- ^ "משלנו", מצעד הפזמונים העבריים של גלי צה"ל ליום ה' 23.4.81, דבר, 24 באפריל 1981, עמ' 24.
- ^ האלבום היה אמור לצאת שנה לפני כן, אך באמצע סיבוב ההופעות נזכרה אלאל בשיר "אמסטרדם" של ז'אק ברל והחליטה לצרפו לאלבום. החלטה זו גרמה לבישול מחדש של התקליט ודחיית מועד היציאה שלו.
- ^ יעל גבירץ, זה לא חוכמה לומר ז'ה־טם, חדשות, 5 ביולי 1990
- ^ עמית שהם, אלאל בשיא, חדשות, 18 באוקטובר 1990
- ^ עמית שהם, תקליט - חצץ מלוטש - קורין אלאל - 'זן נדיר' - אן אם סי, חדשות, 27 במאי 1992
- ^ האח הגדול: שימי תבורי במקום השני, באתר nrg, 31 במרץ 2009
- ^ "מיאו מון אמי": קורין אלאל מציגה שיר אהבה לחתול, באתר וואלה, 15 במרץ 2024
- ^ שי ארזואן, קול כלה וקול כלה: קורין אלאל התחתנה, באתר וואלה, 11 ביוני 2014
- ^ יפעת הללי אברהם, קורין אלאל ורותי נפרדו אחרי 18 שנות זוגיות, באתר מאקו, 26 ביולי 2017
- ^ אלכסנדרה לוקש, קורין אלאל: "האח הגדול הפגיש אותי עם אלוהים, באתר ynet, 26 ביוני 2017
- ^ קורין אלאל בווידוי כואב: "ייתכן שיש לי סרטן בלבלב", באתר אייס, 20 ביולי 2023
- ^ מרב יודילוביץ', פרס אקו"ם למפעל חיים לנתן יונתן ולקורין אלאל, באתר ynet, 26 בפברואר 2003
- ^ קורין אלאל זוכה בתואר אבירות בצרפת –ההכרזה בעמוד הפייסבוק של אלאל.
- ^ יואב בירנברג, ערב הוקרה לקורין אלאל וחגיגה ים-תיכונית: פסטיבל צלילי חורף 2024, באתר ynet, 22 בינואר 2024
קורין אלאל | ||
---|---|---|
דיסקוגרפיה | ||
אלבומי אולפן | "קורין אלאל" • "פירות אסורים" • "אנטארקטיקה" • "שפת אימי" • "זן נדיר" • "כשזה עמוק" • "תנינענק" • "הכחול של השמיים" • "פשוט כל כך" • "ארנבות משוקולד" • "קהלת" • "כאחד האדם" | |
אלבומי אוסף | "האוסף" • "המיטב" | |
אלבומי הופעה | "לתמונה נוספו המון צבעים" • "אקווריום: הופעות במפעל הפיס" | |
אלבומי משותפים | "ארץ טרופית יפה" • "לו באת – נשים שרות שם טוב לוי" | |
אלבומי מחווה | "חברים שרים קורין" | |
מארזי תקליטורים | "קורין אלאל / פירות אסורים" • "האלבומים המקוריים" | |
סינגלים | "סמבה אבן גבירול" • "תן לי קצת ממך" • "שיר בכיף" • "כבשים" • "פירות אסורים" • "שישי בלילה" • "ארץ קטנה עם שפם" • "אנטארקטיקה" • "שיר לשירה" • "שפת אימי" • "זן נדיר" • "תאונה" • "יוצאת אל החיים" • "ימי הפרח והאהבה" • "מעיין" • "הוא כאן" • "לחיות" • "פירמידות" • "כשזה עמוק" • "תנינענק" | |
שירים אחרים | "רוצים שלום" • "אמסטרדם" • "אין לי ארץ אחרת" • "התעשייה האבירית" • "שלושת הפעמונים" • "המנון לאהבה" • "ספק גדול" • "החיים בוורוד" |
- קורין אלאל
- זמרות השרות בעברית
- זמרים השרים בעברית
- זמרות פופ ישראליות
- זמרות רוק ישראליות
- זמרי רוק ישראלים
- זמרות ישראליות
- זמרים ישראלים
- חברות להקת פיקוד הדרום
- חברי להקת פיקוד הדרום
- חברי צוות הווי הנדסה קרבית
- מלחינים להט"בים ישראלים
- מעבדים מוזיקליים ישראלים
- מעבדות מוזיקליות ישראליות
- מתחרי האח הגדול (ישראל)
- עולות בשנות ה-1960
- עולים בשנות ה-1960
- זמרים להט"בים ישראלים
- משתתפות הפסטיגל
- ישראליות ילידות תוניסיה
- ישראלים ילידי תוניסיה
- מלחינות ישראליות
- מלחינים ישראלים
- מלחינות יהודיות
- מתמודדות קדם-האירוויזיון
- זוכי פרס אריק איינשטיין: זמר עברי
- נשות המושב
- גנות: אישים
- זמרות להט"ביות ישראליות
- זוכות פרס אקו"ם
- זוכי פרס אקו"ם
- ישראליות שנולדו ב-1955
- ישראלים שנולדו ב-1955