לדלג לתוכן

ניידות מספרים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הסרת פרמטרים מיותרים בתבנית:ynet (דיון)
מ שוב הבוט שובר קישור
שורה 27: שורה 27:
== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
* [http://www.moc.gov.il/new/documents/engineering/faq_24.8.05.pdf ניידות מספרים והפעלתה ברשתות הטלפוניה בישראל] – שאלות ותשובות באתר משרד התקשורת (אוגוסט 2005)
* [http://www.moc.gov.il/new/documents/engineering/faq_24.8.05.pdf ניידות מספרים והפעלתה ברשתות הטלפוניה בישראל] – שאלות ותשובות באתר משרד התקשורת (אוגוסט 2005)
* {{ynet||הניידות יוצאת לדרך|5079|סט כתבות בנושא}}
* [http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-5079,00.html הניידות יוצאת לדרך], סט כתבות בנושא, באתר [[ynet]]
* [http://www.nayadut.org/ מידע אודות ניידות מספרים] – פירוט אודות תוכנית הניידות, שאלות ותשובות ומעקב יומי אחר יישומה
* [http://www.nayadut.org/ מידע אודות ניידות מספרים] – פירוט אודות תוכנית הניידות, שאלות ותשובות ומעקב יומי אחר יישומה



גרסה מ־22:50, 15 במרץ 2017

ניידות מספרים היא היכולת של בעלי טלפונים להחליף את ספק הטלפון שלהם מבלי הצורך להחליף גם את מספר הטלפון שלהם.

טרם הפעלת יכולת זו, שמירה על מספר הטלפון במעבר בין ספקים הייתה אפשרית רק אם אותו מספר היה פנוי אצל הספק החדש. שמירה על קידומת מספר הטלפון הייתה אפשרית רק במקרה שהיא הייתה משותפת לשני הספקים.

מטרתה העיקרית של ניידות המספרים היא הגברת התחרות בין ספקי הטלפון. המטרה מושגת בכך שהניידות מקלה על בעלי הטלפון לעבור בין הספקים. למעשה, הניידות מאפשרת לאדם לשמור על אותו מספר טלפון לאורך כל חייו, ללא קשר לספק הטלפון שלו. דבר זה מקל מאוד על אדם המחליף ספק טלפון, בכך שהוא מבטל את הצורך בעדכון כל מכריו במספר הטלפון החדש שלו.

ניידות מספרים בישראל

בישראל, חוקק תיקון לחוק התקשורת בנושא ניידות המספרים ב-29 במרץ 2005. תיקון החוק נכנס לתוקף ב-1 בספטמבר 2006, אך נטען כי רוב ספקי הטלפון לא היו מוכנים עדיין מבחינה טכנולוגית לקיימו. נוכח הפרת הוראות החוק, הודיע משרד התקשורת לבעלי הרישיונות, במסמך שימוע לקביעת עיצום כספי בגין ניידות מספרים, כי המועד שבו יחול העיצום המוגדל (שנכנס לתוקף במסגרת תיקון מס' 36 לחוק התקשורת) על הפרת ניידות מספרים יחול מתאריך 2 בדצמבר 2007.[1] בעקבות מסמך השימוע לעניין העיצום הכספי נערכו הלכה למעשה כל בעלי הרישיונות ליום זה כמועד המעשי לאספקת השירות לציבור בישראל.

להלן עיקרי תוכנית המספור לעניין ניידות מספרים (שנקבעה על ידי משרד התקשורת בהתאם להוראות סעיף 5א לחוק התקשורת (בזק ושידורים)):

  • הניידות תיושם בנפרד ברשתות הטלפוניה הנייחת וברשתות הטלפוניה הסלולרית.
  • הניוד יבוצע בחינם, למעט תשלום עבור התחייבויות קודמות לספק הישן, לרבות קנסות יציאה, אך אי-תשלום חובות אלה לא ימנע את הניוד.
  • הניוד יבוצע תוך פרק זמן של 3 - 4 שעות מרגע הגשת הבקשה לספק החדש.
  • משך הפסקת השירות (ניתוק קו הטלפון) בזמן הניוד לא יעלה על חצי שעה.
  • הניידות במספרי טלפוניה נייחת תבוצע בתוך אותו אזור חיוג גאוגרפי בלבד. כך למשל, מנוי הנמצא בירושלים (אזור חיוג 02) לא יוכל לקבל מספר בעל הקידומת 04 (אזור חיוג הצפון) (הגבלה זו רלוונטית אך ורק למספרים ותיקים של חברת בזק בהם אזור חיוג נקבע לפי אזור גאוגרפי).

עד להחלתה של תוכנית הניידות בישראל, ניתן היה לדעת על מעבר בין רשתות, באמצעות קידומת מספר היעד. עם החלתה של התוכנית, דבר זה נמנע. לצורך כך, הוסף "טון שקיפות" מיוחד, המושמע למנוי בעת הקמת הקשר, המודיע לו על מעבר לרשת אחרת.

על אף האמור בחוק, ניידותם של מספרים כשרים הייתה מוגבלת זמן רב לאחר כניסת החוק לתוקפו.[2] לא ניתן לנייד מספר כשר למסלול לא כשר.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


ערך זה הוא קצרמר בנושא תקשורת. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.