לדלג לתוכן

קאוואי (שיר)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
"קאוואי"
סינגל בביצוע סטטיק ובן-אל תבורי
יצא לאור 6 במאי 2018
פורמט הורדה דיגיטלית
תאריך הקלטה 2017-18
סוגה פופ
שפה עבריתיפנית
אורך 3:17
כתיבה סטטיק, בן-אל תבורי
לחן סטטיק, בן-אל תבורי
הפקה ירדן "ג'ורדי" פלג
כרונולוגיית סינגלים של סטטיק ובן-אל תבורי
"נמסטה"
(2018)
"קאוואי"
(2018)
"גומיגם"
(2018)

קאוואייפנית: קאוואיי, カワイ, מעוצב: KAWAII) הוא שיר שנכתב, הולחן ובוצע על ידי הצמד הישראלי סטטיק ובן-אל תבורי ויצא לאור ב-6 במאי 2018.

השיר יצא לאור ב-6 במאי 2018, כסינגל התשיעי של הצמד. את השיר הוציאו סטטיק ובן-אל תבורי כחמישה חודשים לאחר שהוציא את השיר "נמסטה". שם השיר הוא כשם המושג היפני קאוואיי, שפירושו "חמוד". בשיר מילים נוספות שמקורן בשפה היפנית, בהן: נונצ'קות, סומו, אוריגמי, אסאי וסמוראי.

הקליפ ממשיך את הקו הכמעט חתרני של הקליפים הקודמים של הצמד ושוב מעלה המון שאלות ומסרים חבויים הנותנים לצופה הזדמנות לפרש את הסיפור והמשמעויות שעומדות מאחוריו.

גם הפעם, הצופים יכולים לראות שילוב של אייקונים תרבותיים שהוחדרו והחיבור בין העולמות השונים בלי להשתייך באופן מובהק לתרבות אחת (יפן, סין, קוריאה, ישראל).

מצד אחד, נגיעות יפניות שמתכתבות עם הסגנון המוזיקלי של השיר, הר הפוג'י ופריחת הדובדבן בסצינות של בן אל. שמבטאות מעין עולם אידיאלי, כמעט פלסטיקי שמייצג הרמוניה ואת תחושות האהבה והשלום.

נגיעות מהתרבות היפנית, עתידנית עם אנשים מגוונים בצבעים וגזעים שונים.

מצד שני, העולם של סטטיק שמייצג עולם כוחני יותר, מעין זירת אימונים עשויה מבטון במקום אפל ומחתרתי עם חיילים שאולינים שגם הם, מגוונים ודווקא לא סינים.

סנסאיי ג'ורדי (ג'ורדי ה"עדין"), שגם הפעם אמון על הפקת הסינגל – נמצא בעולם נוקשה ואין סופי, מייצג את מי שרואה את העתיד על מנת לחבר בין העולמות של סטטיק ובן אל תבורי (אזכור ליינג ויאנג) על מנת להתאחד אל מול דמות חדשה שאנו לא יודעים עליה דבר ומה היא מסמלת.

שליחותיו, שהופכות לבנות הקאוואי (פירוש: "חמודה" ביפנית. מייצג זרם יפני שהתפשט בעולם אך מקורו בסין), מגיעות לעולמות של הצמד וגורמות להם להתאהב בהן וללכת בעקבותיהן בזכות הצבעים, הביישנות 'והקאווה אי' שלהן.

גם פה וגם בסאונד המיוחד, יש קריינות של המשחק הידוע 'מורטל קומבט' שבאות לידי ביטוי דווקא באיורי קומיקס, מאנגה ועוד.

העבודה על הקליפ ערכה כ-3 חודשים. הצילומים של הקליפ ערכו כ-24 שעות רצופות, עם כ-150 אנשי צוות שעבדו על הפרויקט.

כל התפאורה בקליפ נעשתה בעבודת יד ללא הדמיות תלת מימד ממוחשבות.

את הקליפ ביים רומן בוצ'אצקי, הבמאי הקבוע של הצמד.

הווידאו קליפ לשיר צולם באוקראינה. זהו השיר היחיד של הצמד שהקליפ שלו צולם מחוץ לגבולות ישראל.[1] כבר לאחר ארבעה ימים מפרסומו נספרו לקליפ כ-2 מיליון צפיות ביוטיוב. נכון לאפריל 2023 הקליפ לשיר, בערוץ היוטיוב של סטטיק ובן-אל, צבר 27.5 מיליון צפיות.

מיקומי שיא

[עריכת קוד מקור | עריכה]
‏  מצעדים ודירוגים (2018)
מדינה מצעד מיקום שיא
ישראל מדיה פורסט ישראל 2
גלגלצ 8

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]