תחנת הרכבת של הלסינקי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
תחנת הרכבת של הלסינקי
מראה התחנה מבחוץ - משמאל שני זוגות של דמויות מפוסלות האוחזות מנורות בידיהן
מראה התחנה מבחוץ - משמאל שני זוגות של דמויות מפוסלות האוחזות מנורות בידיהן
מידע על הבנייה
חנוכת התחנה 1862
אדריכל אליאל סארינאן
מיקום
מיקום קלובי
קואורדינטות 60°10′19″N 24°56′29″E / 60.171944444444°N 24.941388888889°E / 60.171944444444; 24.941388888889 קואורדינטות: 60°10′19″N 24°56′29″E / 60.171944444444°N 24.941388888889°E / 60.171944444444; 24.941388888889 
תחנות סמוכות תחנת הרכבת פסילה
מידע על התחנה
בבעלות חברת הרכבות הפינית
רציפים בשימוש 19
נוסעים ביום 200,000
(למפת הלסינקי רגילה)
Helsinki location map (light, small).svg
 
תחנת הרכבת של הלסינקי
תחנת הרכבת של הלסינקי
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

תחנת הרכבת של הלסינקי (פינית Helsingin rautatieasema) שוכנת במרכז הלסינקי בירת פינלנד, ונחשבת כאחד מסימני ההיכר של העיר. התחנה היא המרכז התחבורתי של העיר ונקודת המוצא של כל רכבות הפרוורים והרכבות הבינעירוניות שמפעילה חברת הרכבות הפינית (VR - Valtionrautatiet). בכל יום עוברים כ-200,000 נוסעים דרך התחנה ומתחתיה ממוקמת תחנת הרכבת התחתית ראוטטיאנטורי (Rautatientori - "כיכר המסילה") שהינה העמוסה ביותר מבין 12 התחנות של המטרו העירוני. המבנה מצופה ברובו באבן גרניט פינית, ובצידו המזרחי ניצב מגדל שעון. שני זוגות של דמויות מפוסלות האוחזות בידיהן מנורות ניצבים משני צדיה של הכניסה הראשית, המקומרת.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תחנת הרכבת הראשונה בעיר נבנתה בשנת 1860 במקביל לסלילתו של קו הרכבת הראשון במדינה, בין הלסיקי והעיר המנלינה. כשתחנה זו לא התאימה עוד לצרכים, נערכה, בשנת 1904, תחרות לתכנונה של תחנה גדולה יותר ובה זכה האדריכל אליאל סארינן (Eliel Saarinen, אביו של אירו סארינן). הצעתו של סארינן למבנה בסגנון הרומנטי עוררה פולמוס ציבורי, ובשנת 1909 השלים סארינן תוכנית חדשה לחלוטין למבנה מודרני ופונקציונלי. התחנה נחנכה בשנת 1919, ומאז שופצה מספר פעמים. בין היתר נוספה מנהרה תת-קרקעית מתחת לרציפים בשנת 1960, התחנה הותאמה לרכבות חשמליות בסוף שנות ה-60 של המאה ה-20 ותחנת הרכבת התחתית "כיכר המסילה" הושלמה ב-1982. בשנת 2000 הוסף למבנה גג זכוכית שהופיע גם בתוכנית המקורית, ובשנת 2003 נבנו אגף קניות ובית מלון.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרציפים