לדלג לתוכן

Chabad.org

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בית חב"ד - Chabad.org
לוגו האתר בעברית
לוגו האתר בעברית
סוג אתר אינטרנט עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות 1993–הווה (כ־31 שנים)
מייסדים הרב יוסף יצחק קייזן (אנ')
בעלות מרכז לענייני חינוך
שירותים עיקריים מנוע חיפוש לבתי חב"ד, חדשות, ספרייה יהודית, שאל את הרב, לוח שנה, מדריכי חגים, מעגל החיים, שיעורי וידאו, אתר לילדים
www.chabad.org (באנגלית)
he.chabad.org (בעברית)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Chabad.org (חבד אורג וגרסתו בעברית בית חב"ד או: he.chabad.org) הוא האתר הרשמי של הזרם המתון בחסידות חב"ד העומד תחת דוברות חב"ד המרכזית[1]. הבסיס לאתר היה אחד מראשוני האתרים היהודיים באינטרנט ומהראשונים שהפעילו את מדור "שאל את הרב".

האתר פעיל ב-8 שפות: עברית, אנגלית, צרפתית, רוסית, ספרדית, גרמנית, פורטוגזית ואיטלקית. על פי נתוני האתר, בשנת 2012 נכנסו אליו למעלה מ-20 מיליון כתובות IP שונות[2]. האתר מכיל כ-100,000 דפי תוכן והוא מפעיל כ-1,500 אתרים עבור בתי חב"ד בעולם.

מנהל האתר וממייסדיו הראשיים הוא מאיר שמחה קוגן.

בשנת 1988, טרם תחילת עידן ה-WWW, חסיד חב"ד בשם הרב יוסף יצחק קייזן (אנ') החל להפיץ את תורת חב"ד ברשתות מחשבים שפעלו בטכנולוגיית ה-FidoNet[3][4]. בשנת 1990 שאל קייזן[5] את רבי מנחם מנדל שניאורסון אם להקים נוכחות חב"דית קבועה ברשת, והוא השיב בחיוב[6].

בשנת 1993 נרשמה מערכת זו כדומיין בשם Chabad.org[3]. קייזן ביצע דיגיטציה והעלה לרשת את ספר התניא ומקורות מידע נוספים הקשורים לחב"ד ולתורתה[7]. באתר ארכיון האינטרנט, שהוקם 3 שנים לאחר Chabad.org, יש מופע ראשון בשנת 1996[8]. לאחר פטירתו של קייזן בשנת 1998 פרס המרכז לענייני חינוך את חסותו הרשמית על האתר.

בין השנים 2006-2001 ענו במדור "שאל את הרב" על יותר מ-500,000 שאלות עם ממוצע של כ-200 שאלות ליום[9], ובתקופות החגים עם ממוצע של כ-1,000 ליום[10].

  • שאל את הרב – 40 רבנים ואנשי חינוך[10] שעונים על שאלות באמצעות הדואר אלקטרוני. במקביל ישנו מדור בשם רחל היקרה – שירות דומה לנשים המנוהל על ידי נשים[9].
  • מנוע חיפוש ל-שלוחי חב"ד, בתי חב"ד ומוסדות חב"ד ברחבי העולם (בסביבות 4,500 נקודות).
  • בלוג חדשות, כולל גם דיווחים על פעילות של שלוחי חב"ד בעולם.
  • פורטל מולטימדיה בשם "Jewish.TV" המכיל הרצאות ביהדות, מוזיקה יהודית (כולל ניגוני חב"ד). עם כ־18,000[א] קטעי וידאו[11][ב] ו-13,000 קובצי אודיו[12].
  • ספרייה יהודית המכילה כ-5,000 ספרים הניתנים לקריאה מקוונת.
  • לוח שנה יהודי רב שנתי הכולל שיעורי לימוד תורה יומיים וזמני הדלקת נרות לשבתות וחגים, עם אפשרות להרשמה לשירות דואר אלקטרוני או SMS לקבלת התראות על זמני ההלכה המבוקשים, על פי התאמה אישית.
  • אתר לילדים[13] הכולל את תוכנית הווידאו "Itche Kadoozy Show"
  • האתר מוציא לאור עלון שבת באנגלית, בשם "The Scroll"[ג], המכיל שאלות ותשובות, פרשת השבוע וכדומה[14]. העלון מחולק חינם בארצות הברית במקביל לעלון שיחת השבוע או מגיע בתשלום ישירות למנויים.
  • מדור סיפורים, שירות ניוזלטר ועוד.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • אתר האינטרנט הרשמי של Chabad.org (באנגלית, בעברית, בצרפתית, בספרדית, בגרמנית, בפורטוגזית, ברוסית ובאיטלקית)
  1. ^ המספר מתייחס לגרסה האנגלית בלבד.
  2. ^ מתוכם כ-3,000 קטעים על רבי מנחם מנדל שניאורסון בעיקר מתוך מגזין הווידאו השבועי - "תורת חיים".
  3. ^ זהו השם החל משנת 2013

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]