לדלג לתוכן

חגית גלזר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חגית גלזר
חגית גלזר
חגית גלזר
חגית גלזר
לידה 1969 (בת 55 בערך)
מוקד פעילות ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק צ'לנית
שפה מועדפת עברית עריכת הנתון בוויקינתונים
כלי נגינה צ'לו
אתר רשמי
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חגית גלזר (נולדה ב-1969) היא צ'לנית ישראלית.

גלזר החלה לנגן בצ'לו בגיל 8, וקיבלה את המלגה הראשונה שלה מקרן התרבות אמריקה ישראל בגיל 10. היא זכתה בה שש עשרה שנה ברציפות. היא זכתה בפרס ראשון בתחרות קלרמונט בתל אביב כמה שנים בזו אחר זו ובפרס ראשון בתחרות הצ'לו יואכים סטוצ'בסקי בשנת 1993. בשנת 1994 קיבלה את מענק נוֹרי מטעם קרן התרבות אמריקה ישראל. ניגנה כצ'לנית ראשונה בפסטיבל המוזיקה Fontainebleau ב-2001 וזכתה ב-Best Performer Award הנחשק. בעודה שם, התגלתה על ידי המנצח והפסנתרן, פיליפ אנטרמון, הופיעה איתו וניגנה כסולנית תחת שרביטו.

גלזר התחילה את הקריירה שלה בגיל 14, בנגינת וריאציות רוקוקו של צ'ייקובסקי עם הסינפונייטה הישראלית באר שבע. גלזר הוזמנה על ידי הכנר אייזק שטרן להופיע בקונצרט הגאלה ליום הולדתו ה-65 בקרנגי הול. גלזר הופיעה כסולנית עם תזמורות שונות כגון: התזמורת הסימפונית ירושלים, תזמורת האקדמיה למוסיקה של פרנקפורט בגרמניה ותזמורת פונטנבלו בצרפת. היא ניגנה עם אמנים כמו פנחס צוקרמן, מארק נייקרוג, שלמה מינץ, לוקס פוס, מרים פריד וסימור ליפקין, והשתתפה בפסטיבלים רבים בארץ ובעולם, ביניהם פסטיבל הבארוק הישראלי, פסטיבל Indian River בקנדה, Summer Trios ב-Up State NY (כמורה ונגנית), פרויקט אייזק שטרן למוזיקאים צעירים בישראל (משכנות שאננים), ופסטיבל Rolandseck בגרמניה. היא הופיעה בניו יורק, בוסטון, לוס אנג'לס, וושינגטון (ב-Kennedy Center) ועל במות גדולות ברחבי העולם, כמו ה-Alte Oper בפרנקפורט, St. Martin in the Fields וה-Royal Festival Hall בלונדון ובערים שונות בשווייץ, בגרמניה, בסקוטלנד, בצרפת ובקנדה.

גלזר החלה את לימודיה עם הצ'לן הישראלי טומי האס, שמואל מגן בירושלים והמשיכה עם הצ'לן עוזי ויזל בתל אביב. בגיל 16 נסעה לבולטימור ולמדה אצל יהודה חנני ב-Peabody Institute. חזרה לארץ ושירתה בצבא כמוזיקאית מצטיינת. לאחר מכן נסעה להשתלם אצל ברנרד גרינהאוס ב-New England Conservatory בבוסטון ואז חזרה שוב ללמוד באקדמיה למוסיקה בתל אביב. לאחר קבלת התואר הראשון, היא עברה לניו יורק כדי להמשיך את לימודיה בבית ספר ג'וליארד, ועשתה תואר שני ו-Professional Studies Diploma. היא המשיכה את לימודיה עם זארה נלסובה והארווי שפירו עד תום התואר השני. אחר כך עשתה את ה-Post Graduate Studies Program עם טימותי אדי ב-Mannes College בניו יורק. בהמשך גם למדה אצל איירין שארפ (שהייתה אסיסטנטית של יו-יו מה).

היא נקראה באופן קבוע על מנת לנגן כצ'לנית ראשונה בתזמורות רבות, כגון התזמורת הסימפונית של ניו ג'רזי, התזמורת הקאמרית של האופרה של NYU, Manhattan Virtuosi Chamber Orchestra, New Jerusalem Chamber Orchestra ועוד רבות אחרות. בעת שהותה בארצות הברית חגית הוזמנה לעיתים קרובות לנגן ולהקליט בישראל, כמו גם לסיורים באירופה. הקימה את ה-Incarnation Center Chamber Music Festival באייבוריטאון, קונטיקט, ושמשה כמנהלתו והמדריכה הראשית.

ניגנה כצ'לנית ראשונה וסולנית במשך חמש שנים בתזמורת הקאמרית Jupiter Symphony בניו יורק בניצוחו של מר ג'נס נייגארד וגם כצ'לנית ראשונה בתזמורת ה-Lyric Theater בהובוקן, ניו ג'רזי. מוזמנת בקביעות לתת כיתות אמן וקונצרטים ב- Prince Edward's Island בקנדה. לפני שנים מספר הוציאה תקליטור בו ניגנה מוזיקה מאת המלחין העכשווי סטיבן פרילו (Centaur Records).

הייתה חברת סגל הוראה ב-Mannes College of Music בניו יורק והוזמנה להיות מורה ב-Juilliard Pre-College לצ'לו ולמוזיקה קאמרית. בהוראתה ובהדרכתה, צ'לנים צעירים התקבלו לאוניברסיטאות ידועות כגון ג'וליארד, מאנס ואוניברסיטת טקסס (עם לין הארל). הופיעה במחזות זמר על במות ברודוויי בניו יורק, ובישראל בתיאטרון הלאומי הבימה. לאחר 13 שנים בניו-יורק, חזרה לחיות בארץ, והיא ממשיכה כסולנית וכנגנית קאמרית בקונצרטים ובפסטיבלים שונים ברחבי הארץ (כגון פסטיבל גרגייב באילת, פסטיבל כפר בלום, כנס הצ'לנים במזרע, פסטיבל חג המוזיקה הישראלית בתיאטרון ירושלים ועוד). מנגנת לעיתים קרובות בתזמורת הפילהרמונית הישראלית.

היא מוזמנת בקביעות לשפוט בתחרויות מוזיקה חשובות כגון מוזיקאי מצטיין עבור צה"ל, תחרויות האביב, תחרות קרן התרבות אמריקה ישראל וכיום גם בבחינות באקדמיה למוסיקה על שם רובין בתל אביב שם היא מלמדת צ'לו ומוזיקה קאמרית.

הופיעה גם עם אומני מוזיקה קלה ישראלים רבים, ביניהם ארכדי דוכין, אחינועם ניני, זאב נחמה, דני בסן ודנה ברגר.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חגית גלזר בוויקישיתוף