גוטליב דיימלר – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ הוספת תבנית:בריטניקה בקישורים חיצוניים (תג)
Ranlevi1 (שיחה | תרומות)
קישור שבור
שורה 24: שורה 24:
==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
{{ויקישיתוף בשורה}}
{{ויקישיתוף בשורה}}
* {{הקלטה}} [[רן לוי (סופר)|רן לוי]], החיפושית של היטלר – על ההיסטוריה של המכונית הגרמנית, [https://www.ranlevi.com/2016/07/25/ep196_history_of_german_car_pt1/ חלק א'], [https://www.ranlevi.com/2016/08/10/ep197_history_of_german_car_pt2/ חלק ב'], בפודקאסט "[[עושים היסטוריה]]", 2016
* {{הקלטה}} [[רן לוי (סופר)|רן לוי]], החיפושית של היטלר – על ההיסטוריה של המכונית הגרמנית, [https://www.osimhistoria.com/osimhistoria/oh_ep_196 חלק א'], [https://www.osimhistoria.com/osimhistoria/oh_ep_197 חלק ב'], בפודקאסט "[[עושים היסטוריה]]", 2016
* {{תקציר פורטל|גרמניה}}
* {{תקציר פורטל|גרמניה}}
* {{בריטניקה}}
* {{בריטניקה}}

גרסה מ־10:29, 28 בנובמבר 2020

גוטליב דיימלר
Gottlieb Daimler
לידה 17 במרץ 1834
ממלכת וירטמברגממלכת וירטמברג שורנדורף (אנ'), וירטמברג עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 6 במרץ 1900 (בגיל 65)
הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית שטוטגרט, וירטמברג, גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
ענף מדעי הנדסת מכונות עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה Uff-Kirchhof עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים אוניברסיטת שטוטגרט עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה היכל התהילה הלאומי לממציאים (2006) עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג אמה דיימלר
ליסה שוונד עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים פול דיימלר, Adolf Daimler עריכת הנתון בוויקינתונים
תרומות עיקריות
מפתח מנועים וממציא האופנוע
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גוטליב וילהלם דיימלרגרמנית: Gottlieb Wilhelm Daimler; ‏17 במרץ 1834 - 6 במרץ 1900), מפתח מנועים וממציא האופנוע. מייסד חברת דיימלר-מוטורס, שבהמשך התפתחה לתאגיד דיימלר AG.

חייו

דיימלר נולד בעיר שורנדורף שבממלכת וירטמברג (כיום בגרמניה) למשפחה במעמד הבינוני. אביו שהיה אופה ייעד את בנו למשרה בשירות הציבורי. אולם ב-1848 החל דיימלר לעבוד כחרש תותחים. אז רכש מיומנות בעבודת מתכת והחליט לעסוק בהנדסה. דיימלר המוכשר משך אליו את תשומת לבם של פטרונים, ואלה סייעו לו לרכוש השכלה טכנית יסודית שזיכתה אותו בשורה של משרות בחברות הנדסיות. באחת המשרות הללו הכיר דיימלר שרטט בכיר ושמו וילהלם מייבאך שיהיה עמיתו כל ימי חייו.

קרונית רחוב ממונעת (1881)
המנוע שפיתח דיימלר

מאז ראשית שנות ה-60 של המאה ה-19 עבד דיימלר על פיתוחו של מנוע קל, קטן ומהיר שיתאים להנעת כלי רכב, כחלופה למנוע הקיטור המסורבל. ב-1872 עבד דיימלר בחברה שכבר רשמה פטנט על רעיון למנוע גז טבעי פרי פיתוחו של ניקולאוס אוטו. דיימלר ומייבאך עבדו יחד ושיפרו את המנוע של ניקולאוס אוטו, אלא שאז התפתח סכסוך בין דיימלר לאוטו שהביא לפיטורין של דיימלר. דיימלר עבר עם משפחתו לעיר באד קנשטאט. דיימלר שכר את מייבאך והקים בעזרתו סדנה בחממה שבגנו. מייבאך ודיימלר עבדו עד השעות המאוחרות של הלילה עד שהגנן חשד בהם שהם מזייפים שטרות וקרא למשטרה החשאית שערכה חקירה ולא מצאה דבר.

ב-1883 רשם דיימלר פטנט על מנוע בנזין קטן וב-1885 התקין מנוע כזה על זוג אופני עץ מסורבלים. הוא נפטר תשוש מעבודה בגיל 65. לאחר מותו ניהל מייבאך את החברה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גוטליב דיימלר בוויקישיתוף

עיינו גם בפורטל

פורטל גרמניה הוא שער לכל הנושאים הקשורים למדינת גרמניה. בפורטל ניתן למצוא קישורים שימושיים לשלל הערכים העוסקים באומה הגרמנית על כל רבדיה: היסטוריה, גאוגרפיה, תרבות, כלכלה ועוד.