השירות הפדרלי לפיקוח אטומי, טכנולוגי ואקולוגי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
השירות הפדרלי לפיקוח אטומי, טכנולוגי ואקולוגי
מידע כללי
מדינה רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
סוכנות אם ממשלת רוסיה עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך הקמה 30 ביולי 2004 עריכת הנתון בוויקינתונים
מטה מרכזי Alexandra Lukyanova Lane עריכת הנתון בוויקינתונים
www.gosnadzor.ru
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

השירות הפדרלי לפיקוח אטומי, טכנולוגי ואקולוגי היא גוף הפיקוח של ממשלת רוסיה בנושאים אקולוגיים, טכנולוגיים וגרעיניים. תפקידיו כוללים משימות משפטיות רגולטוריות, פיקוח בתחום ההגנה על הסביבה, הגבלת השפעה טכנוגנית מזיקה (כולל טיפול בפסולת תעשייתית וצרכנית), בטיחות בעבודה תת-קרקעית (למשל, כרייה), בטיחות תעשייתית, בטיחות באנרגיה אטומית (לא כולל פיתוח, הכנה, בדיקה, הפעלה ושימוש בכלי נשק גרעיניים ומתקנים אטומים צבאיים), בטיחות מתקני חשמל ורשתות תחנות הכוח (למעט מתקני רשתות ביתיות), הבטיחות של מבנים הידראוליים באתרי תעשייה ואנרגיה; הבטיחות בייצור, אחסון ושימוש חומרי נפץ תעשייתיים ומשימות אבטחה מיוחדות של המדינה באזורים אלה.

החלטת ממשלת רוסיה מספר 404 מיום 29 במאי 2008 העבירה את הגוף לאחריות המשרד למשאבי טבע והגנת הסביבה ; בעבר השירות היה כפוף ישירות לממשלה. עם זאת, הדבר בוטל על ידי הנשיא דמיטרי מדבדב ב-23 ביוני 2010, כשהחזיר אותו לשליטתה הישירה של הממשלה. [1] בהתאם להחלטת ממשלת רוסיה מספר 54 מיום 1 בפברואר 2006, השירות הופקד על פיקוח על ענף הבנייה במדינה.

כיום עומד בראש השירות אלכסיי אלשין.[2]

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

השירות נוצר בשנת 2004, במיזוג של שירות הפיקוח האטומי הפדרלי ושירות הפיקוח הטכנולוגי הפדרלי. תפקידי פיקוח על איכות הסביבה הועברו אליו לאחר שהשירות הפדרלי לפיקוח על משאבי הטבע הפך לשירות הפיקוח על משאבי הטבע הפדרליים. בראש המבנה המשולב עמד המנהל לשעבר של הפיקוח האטומי הפדרלי, אנדריי מלישב, ששימש כמנהל השירות החדש במשך 18 חודשים.

הנהלה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מבנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז ספטמבר 2009 מורכב השירות ממטה, 23 מחלקות אזוריות לפיקוח על התעשייה והסביבה במחוזות הפדרליים, 7 מחלקות בין-אזוריות לבטיחות גרעינית וקרינה ו-4 ארגוני תמיכה טכנית. המטה כולל 16 מחלקות המאורגנות לפי משימה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Federal Service for Environmental, Technological and Nuclear Supervision (Rostekhnadzor)". באוקטובר 2010. אורכב מ-המקור ב-2011-05-10. נבדק ב-2011-05-22. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ "Automatic shutdown system fails at Sayano-Shushenskaya HPP". ITAR-TASS. 2009-08-25. נבדק ב-2009-08-29.
  3. ^ Глава Росприроднадзора Светлана Радионова: жизнь и работа, rus.team (ב־)
  4. ^ Радионова Светлана Геннадьевна - биография главы Росприроднадзора, Клерк (ברוסית)