סארס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
תגיות: חשד למילים בעייתיות עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ שוחזר מעריכות של 77.137.126.38 (שיחה) לעריכה האחרונה של בריאן
שורה 19: שורה 19:
הסארס התפשט במהירות לשכנותיה של סין, [[הונג קונג]] ו[[וייטנאם]], לקראת סוף פברואר [[2003]], ואחר כך לרחבי העולם. המקרה האחרון של הסארס התרחש ביוני 2003. בהתפרצות זו הסארס הדביק 8,096 בני אדם וגרם למותם של 774 אנשים.{{הערה|[http://www.who.int/csr/sars/country/table2004_04_21/en ראו כאן]}} הסארס נעלם באותה מהירות ופתאומיות שבה הופיע. הוא היה קטלני בעשרה אחוזים ממקרי ההידבקות.
הסארס התפשט במהירות לשכנותיה של סין, [[הונג קונג]] ו[[וייטנאם]], לקראת סוף פברואר [[2003]], ואחר כך לרחבי העולם. המקרה האחרון של הסארס התרחש ביוני 2003. בהתפרצות זו הסארס הדביק 8,096 בני אדם וגרם למותם של 774 אנשים.{{הערה|[http://www.who.int/csr/sars/country/table2004_04_21/en ראו כאן]}} הסארס נעלם באותה מהירות ופתאומיות שבה הופיע. הוא היה קטלני בעשרה אחוזים ממקרי ההידבקות.


בשנת 2017 זיהו מדענים השרמוטות הסינים מ[[ווהאן]] את מקור הנגיף במושבת [[פרספיים]] במערה במחוז [[יונאן]], שנשאו את כל אבני הבניין הגנטיות של הנגיף. הנגיף הועבר לבני אדם באמצעות בעלי חיים מסוג [[גחן דקלים אסייתי]] שנמכרו בשווקי סין. אחד המדענים אמר: "דגימות מפרספיים אלו יקלו על פיתוח חיסון למחלה ויסייעו לנו להיות מוכנים להתפרצות נוספת בעתיד."{{הערה|{{קישור כללי|כתובת = https://www.theguardian.com/world/2017/dec/10/sars-virus-bats-china-severe-acute-respiratory-syndrome
בשנת 2017 זיהו מדענים סינים מ[[ווהאן]] את מקור הנגיף במושבת [[פרספיים]] במערה במחוז [[יונאן]], שנשאו את כל אבני הבניין הגנטיות של הנגיף. הנגיף הועבר לבני אדם באמצעות בעלי חיים מסוג [[גחן דקלים אסייתי]] שנמכרו בשווקי סין. אחד המדענים אמר: "דגימות מפרספיים אלו יקלו על פיתוח חיסון למחלה ויסייעו לנו להיות מוכנים להתפרצות נוספת בעתיד."{{הערה|{{קישור כללי|כתובת = https://www.theguardian.com/world/2017/dec/10/sars-virus-bats-china-severe-acute-respiratory-syndrome
|כותרת = Scientists trace 2002 Sars virus to colony of cave-dwelling bats in China
|כותרת = Scientists trace 2002 Sars virus to colony of cave-dwelling bats in China
|תאריך_וידוא = 3 בפברואר 2020|תאריך = 10 בדצמבר 2017|שפה = אנגלית|מידע נוסף = באתר [[הגרדיאן]]}}}}
|תאריך_וידוא = 3 בפברואר 2020|תאריך = 10 בדצמבר 2017|שפה = אנגלית|מידע נוסף = באתר [[הגרדיאן]]}}}}

גרסה מ־18:00, 5 בפברואר 2020


שגיאות פרמטריות בתבנית:מחלה

פרמטרים ריקים [ DSM-5 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

פרמטרים [ שם בלועזית ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

סארס
נגיף הסארס (SARS-CoV) הוא גורם התסמונת
נגיף הסארס (SARS-CoV) הוא גורם התסמונת
תחום רפואת ריאות עריכת הנתון בוויקינתונים
גורם SARS-CoV-1 עריכת הנתון בוויקינתונים
תסמינים חום, כיחלון, כאבי שרירים, שחיקה, שלשול, קוצר נשימה, שיעול, היפוקסיה, כאב ראש, דלקת ריאות לא טיפוסית עריכת הנתון בוויקינתונים
קישורים ומאגרי מידע
eMedicine article/237755 
MeSH D045169
MedlinePlus 007192
סיווגים
ICD-10 U04
ICD-11 1D65 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
בית חולים לסארס בטיוואן

סארס (ראשי תיבות של Severe Acute Respiratory Syndrome - בתרגום חופשי: תסמונת נשימתית חריפה חמורה) היא מחלה וירלית בדרכי הנשימה הנגרמת מנגיף ממשפחת הקורונה, אשר הופיעה לראשונה בנובמבר 2002, במחוז גואנגדונג בסין.הקורונה התפתחה מסארס ולא ההפך, כמו שנהוג לחשוב.

הסארס התפשט במהירות לשכנותיה של סין, הונג קונג ווייטנאם, לקראת סוף פברואר 2003, ואחר כך לרחבי העולם. המקרה האחרון של הסארס התרחש ביוני 2003. בהתפרצות זו הסארס הדביק 8,096 בני אדם וגרם למותם של 774 אנשים.[1] הסארס נעלם באותה מהירות ופתאומיות שבה הופיע. הוא היה קטלני בעשרה אחוזים ממקרי ההידבקות.

בשנת 2017 זיהו מדענים סינים מווהאן את מקור הנגיף במושבת פרספיים במערה במחוז יונאן, שנשאו את כל אבני הבניין הגנטיות של הנגיף. הנגיף הועבר לבני אדם באמצעות בעלי חיים מסוג גחן דקלים אסייתי שנמכרו בשווקי סין. אחד המדענים אמר: "דגימות מפרספיים אלו יקלו על פיתוח חיסון למחלה ויסייעו לנו להיות מוכנים להתפרצות נוספת בעתיד."[2]

ההתפרצות בסין

נגיף הסארס החל להופיע במחוז גואנגדונג בנובמבר 2002. למרות מספר פעולות שבוצעו נגד התפשטות המחלה, ממשלת סין לא הודיעה לארגון הבריאות העולמי על ההתפרצות עד פברואר 2003, ואיפשרה רק סיקור מצומצם של המגפה בגלל מדיניות פנים מסוגרת.

בתחילת אפריל הופיעה מגמת שינוי במדיניות הרשמית, והתקשורת הרשמית החלה לסקר בהרחבה את הסארס. לאחר שהופעל לחץ רב, הסכימה סין שארגונים בינלאומיים יחקרו את המצב שם. לקראת סוף אפריל הודתה סין שדיווחה על מספר נפטרים נמוך ממספר הנפטרים האמיתי, ובעקבות כך פוטרו פקידים רשמיים, שר הבריאות וראש עיריית בייג'ינג. המערכות החלו לדווח יותר על הסארס ולפקח יותר על החולים בסארס, והלחימה בסארס הפכה להרבה יותר פעילה ושקופה לציבור.

התפשטות למדינות נוספות

המגפה רכשה התעניינות ציבורית בפברואר 2003, כאשר איש עסקים אמריקאי שטייל בסין קיבל סימפטומים דומים לדלקת ריאות במהלך הטיסה לסינגפור. המטוס נאלץ לנחות בהאנוי, וייטנאם, שם הקורבן מת בבית חולים. מספר רופאים ואחיות שניסו לטפל בו פיתחו תוך זמן קצר את אותה המחלה, חרף הנהלים הבסיסיים בבית החולים. אחדים מהם נפטרו. ארסיות הסימפטומים וזיהום צוות בית החולים החרידו את רשויות הבריאות העולמיות שחששו מהגחתה של מגפת דלקת ריאות נוספת. ב-12 במרץ 2003 ארגון הבריאות העולמי פרסם התרעה עולמית שבאה בעקבות התרעה בריאותית של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן של ארצות הברית.

התפרצויות נוספות

ב-29 במאי 2013 דווח בארגון הבריאות העולמי כי התפרצות של נגיף דמוי סארס התרחשה באזור המזרח התיכון, צרפת, הולנד וגרמניה.

בינואר 2020 דיווח ארגון הבריאות העולמי כי התפרצות של נגיף דמוי סארס (נגיף הקורונה) התרחשה בסין. עוד ציינו בארגון כי ככל הנראה מקורו של הנגיף הוא מבעל חיים וכי ההתפרצויות זוהו באזור שוק פירות הים.

מידע רפואי

תסמינים

תסמינים ראשוניים דומים לשפעת: חום, כאב שרירים, עייפות, תסמינים של הקיבה והמעיים, שיעול, כאב גרון ותסמינים לא מוגדרים נוספים. התסמין היחיד המשותף לכל החולים הוא הופעת חום מעל ל־38 מעלות צלזיוס. בהמשך המחלה, החולים הרגישים יפתחו קוצר נשימה.

התסמינים מופיעים לרוב לאחר 2 - 10 ימים (מעל ל-13 יום דווח) מההידבקות במחלה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סארס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ ראו כאן
  2. ^ Scientists trace 2002 Sars virus to colony of cave-dwelling bats in China, באתר הגרדיאן, ‏10 בדצמבר 2017 (באנגלית)

הבהרה: המידע בוויקיפדיה נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה ייעוץ רפואי.