עולם התרבות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
עולם התרבות
כריכת חוברת מספר 4
כריכת חוברת מספר 4
מידע כללי
מאת מחברים שונים עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת המקור איטלקית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה אנציקלופדיה עריכת הנתון בוויקינתונים
הוצאה
תאריך הוצאה 1962 עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

עולם התרבות היא אנציקלופדיה מצוירת לנוער שיצאה בהוצאת מסדה בשנת 1965. האנציקלופדיה היא גרסה עברית של האנציקלופדיה האיטלקית CAPIRE (להבין) בהוצאת האחים פאברי ממילאנו.

האנציקלופדיה עולם התרבות מהווה מעין המשך לאנציקלופדיה תרבות של אותה הוצאה, וגם היא נערכה בידי ג'ובאני פאברי. כמו האנציקלופדיה CONOSCERE עליה מבוססת האנציקלופדיה תרבות, גם אנציקלופדיה CAPIRE נמכרה בהתחלה כחוברות ואז בפורמט מלא. בישראל נמכרו החוברות בפורמט "אנציקלופדיה עולם התרבות" וכריכות החוברות (המקבילות לאנציקלופדיה המילונית של תרבות), שעסקו בהיסטוריה, נמכרו כאנציקלופדיה נפרדת בשם- "העולם מראשיתו ועד ימינו". הגרסה האיטלקית המקורית יצאה לאור בשנים 1963-1977.

נושאי האנציקלופדיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אנציקלופדיה עולם התרבות עסקה בנושאי ארכאולוגיה, אדריכלות, אומנות, אסטרונומיה, ביולוגיה, בוטניקה, כימיה, קולנוע, גוף האדם, משפטים, כלכלה, אנטומולוגיה, בולאות, פילוסופיה, פיזיקה, גאוגרפיה, גאולוגיה, ספרות, מינרללולוגיה, מוזיאונים, מוזיקה, נומיסמטיקה, ציור, פוליטיקה, פסיכולוגיה, דת, פיסול, היסטוריה, תיאטרון, טלוויזיה, תכנון אורבני, זואולוגיה ועוד. כיאה לשמה, נכללו באנציקלופדיה ערכים רבים בנושאי תרבות האדם, לצד ערכים על מדעי החיים ומדעים מדויקים. כמו כן נוספו למהדורה העברית ערכים בנושאים ישראליים ויהודיים, כאשר לצד כל ערך נכתב שמו של כותב הערך. ב"עולם התרבות" נעשה שימוש רב יותר בצילומים, לעומת הציורים שעיטרו את "תרבות".

פורמט[עריכת קוד מקור | עריכה]

האנציקלופדיה מונה בגרסה העברית 12 כרכים, בגרסה האיטלקית המקורית הגיעה בשיאה ל-17 כרכים, לא כולל האנציקלופדיה ההיסטורית. באיטליה המשיכה לצאת האנציקלופדיה עד שנות השבעים וכללה גם תקליטי אודיו.

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]