צבא השחרור הלאומי (לוב)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

צבא השחרור הלאומי של לוב הוא הזרוע המזוינת של מועצת המעבר הלאומית. הוא הוקם בפברואר 2011 בשביל להלחם על עצמאותה של לוב משלטונו הרודני של קדאפי. צבא השחרור הלאומי ניצח את כוחותיו של קדאפי בזירת הרי הנפוזה, בזירת מיסראתה, בזירה המערבית-צפונית ובזירת המדבר הדרום-מזרחית.

תוכן עניינים

כוח וארגון [עריכה]

כוחו של הצבא מוערך בכמות לוחמים מתנדבים של בין 35,000 ל-40,000 לוחמים אך אין מידע מדויק בנושא זה, בנוסף ידוע שהצבא מאורגן ב-26 חטיבות (אם לא יותר) כשהחטיבה הגדולה והמאומנת ביותר היא חטיבת טריפולי, אשר קיבלה אימון של שלושה שבועות על לוחמה בשטח עירוני מהכוחות המיוחדים של הצבא הקטרי, בנוסף מפקדיה הגיעו ממדינות דוברות אנגלית, מה שעזר בתיאום עם נאט"ו, כוחה בעת הקרב על טריפולי הוערך בכ-1300 לוחמים, נכון לספטמבר 2011, עומד האומדן על עד 5000 לוחמים בחטיבת טריפולי.

ספקי חוץ [עריכה]

איחוד האמירויות הערביות [עריכה]

דווח כי איחוד האמירויות הערביות מספקת למורדים רובי FN FAL.

מצרים [עריכה]

ע"פ דיווחים מצרים מספקת למורדים בעיקר נשק קל כמו רובי סער ותחמושת

צרפת [עריכה]

צרפת הודתה כי סיפקה למורדים בהרי הנפוזה טילי "מילאן" נגד טנקים, רובים ותחמושת

קטר [עריכה]

קטאר אף מספקת למורדים טילי "מילאן" וע"פ הערכות כבר סיפקה יותר מ-400 רובי AK-47. קטר אף סיפקה אמצעי הסוואה, איפודי מגן ואמצעי תקשורת למורדים ואפילו סיפקה אימונים לחטיבת טריפולי בהרי הנפוזה לקראת הקרב המכריע על טריפולי.

ארצות הברית [עריכה]

ארצות הברית סיפקה 25 מיליון דולר למורדים לצורך אספקה רפואית ומכשירי תקשורת כך שלא תכלול נשק.

בריטניה [עריכה]

בריטניה סיפקה למורדים אמצעי תקשורת ואפודי מגן.

ראו גם [עריכה]

T-34 76 Westerplatte p d.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא צבא. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.