תמיר בן-חור

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
פרופ' תמיר בן-חור, 2016

תמיר בן-חור (יליד ירושלים, 1958) הוא רופא נוירולוג ומדען מוח ישראלי. מנהל המחלקה לנוירולוגיה במרכז הרפואי הדסה עין כרם לשעבר.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נולד לנחום בן-חור, ממייסדי הכירורגיה הפלסטית בישראל.

תמיר הוא בוגר התיכון ליד האוניברסיטה בשנת 1976. בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, ובעל התארים M.D. ו-.Ph.D מהאוניברסיטה העברית בירושלים. את עבודת הדוקטור סיים בשנת 1988, והיא נכתבה בהדרכת פרופ' יחיאל בקר. העבודה עסקה בתחום הנוירו-וירולוגיה, והוא חקר במסגרתה גנים של נגיף ההרפס-סימפלקס.[1]

התמחה בנוירולוגיה בבית החולים הדסה עין כרם בשנים 1990–1994, והשתלם בנוירוביולוגיה התפתחותית של תאי גזע של מערכת העצבים במכון פסטר שבפריז בשנים 1995–1997.

עוסק במחקר בסיסי בתחומי הנוירואימונולוגיה[2] בביולוגיה של תאי גזע במערכת העצבים, בהשתלת תאי גזע במחלות מערכת העצבים כגון טרשת נפוצה, טרשת אמיוטרופית צידית ומחלת פרקינסון.

בשנת 2005 התמנה למנהל המחלקה לנוירולוגיה במרכז הרפואי הדסה עין כרם.

במסגרת תפקידיו האקדמיים באוניברסיטה העברית והדסה הוא משמש פרופסור חבר בנוירולוגיה. שימש כיו"ר החוג לנוירולוגיה, נוירוכירורגיה ושיקום בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, חבר ועדת הוראה וועדת מחקר של הפקולטה לרפואה. חבר וועדת ההיגוי של הפקולטה לרפואה לבדיקת תוכני הוראה בבית הספר לרפואה ובועדת ההיגוי להקמת מרכז המחקר בהדמיה המוח של האוניברסיטה העברית.

כמו כן משמש גזבר וחבר ועד האיגוד הנוירולוגי בישראל. היה חבר הוועדה המדעית של האיגוד הנוירולוגי.

ממחקריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

בן-חור חקר גנים של נגיף ההרפס סימפלקס אשר מקנים לנגיף יכולת לחדור למוח, להתרבות בו ולגרום דלקת מוח נגיפית חדה. בן-חור חקר את התגובות המולקולריות והכימיות של המוח ל- זיהום ב- נגיף וכיצד הן מתווכות את סימני המחלה. בתחום תאי הגזע, בן-חור חקר התפתחות של סוגי תאים שונים במוח מתוך תאי גזע של מערכת העצבים. בן-חור חקר כיצד תאי גזע עצביים שהושתלו למוח נודדים, מגינים על המוח מפני מצבי מחלה שונים ומתקנים פגיעה במעטפות העצבים שבמוח ובחוט השדרה. הוא ממשיך במחקר זה במטרה להביא את השתלת תאי גזע ממקורות שונים ליישום במחלות נוירולוגיות, ובפרט בטרשת נפוצה ובמחלת פרקינסון. כמו כן בן-חור חוקר את התנהגות תאי הגזע האנדוגנים של המוח הבוגר במצבים פיזיולוגים ופתולוגים שונים.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ נחום בן-חור, מנגנונים בפתוגנזה של הזיהום בנגיף ההרפס סימפלקס (בהדרכת יחיאל בקר), ירושלים: האוניברסיטה העברית, 1988
  2. ^ מה היא נוירואימונולוגיה - החברה הישראלית לנוירואימונולוגיה / ההסתדרות הרפואית בישראל
ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.