אמריקן פיטבול טרייר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.
אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
המונח "פיטבול" מפנה לכאן. לערך העוסק בזמר, ראו פיטבול (זמר).
פיטבול
ארץ מוצא ארצות הברית
שימושים ביתי, קרבות מול בעלי חיים (בעבר), קרב כלבים (לא חוקי)
קבוצה טריירים
תכונות
משקל זכר: 16–30 ק"ג
נקבה: 14–30 ק"ג
גובה כתפיים זכר: 46–60 ס"מ
נקבה: 43–55 ס"מ
גובה 50 ס״מ עריכת הנתון בוויקינתונים
תוחלת חיים 8-15 שנים
אופי כלב עירני ואנרגטי, אמיץ ולעיתים תוקפני
אילוף הסתגלות גבוהה
תיאור בעל פרווה קצרה בצבעים שונים.
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אָמֶרִיקָן פִּיטְבּוּל טֶרְייֵר ובקצרה פיטבול, הוא כלב בגודל בינוני, בעל פרווה קצרה ומבנה גוף אתלטי, אשר מקורו באנגליה ואירלנד.

היסטוריה של הגזע[עריכת קוד מקור | עריכה]

גזע האמריקן פיטבול טרייר נוצר מהרבעה בין בולדוג לטרייר באיים הבריטיים, על מנת להשתתף בספורט הדמים של התגרות בפרים (bull baiting). לקראת סוף המאה ה-19, עקב האכזריות הרבה בהתגרות בפרים (הן לפר והן לכלב), הוצא ספורט זה מן החוק. כתוצאה מכך עלתה קרנם של קרבות הכלבים ואיתם הפופולריות של הגזע. הגזע טופח להיות חברותי כלפי בני אדם (על מנת שלא יתקוף אנשים בזירה), תכונה זו ונוספות תרמו לפופולריות גדולה של הגזע ככלב משפחתי.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

חלק מתכונות הגזע טופחו על מנת ליצור לוחם משובח בזירה ותכונות אחרות טופחו על מנת להפכו לכלב משפחה וליווי טוב יותר. בין התכונות הבולטות של הגזע ניתן למנות: אנרגטיות, עקשנות, אתלטיות, אינטליגנציה, חברותיות, נאמנות, יצר ציד/תקיפה גבוה, נחישות וחתירה למטרה, וסף כאב גבוה. יש לזכור כי תכונות גזע אינן מחייבות כי כלב מסוים יהיה בעל תכונות אלו, אלא רק מעידות על נטיות של הגזע בכללותו. מכיוון שהגזע מוכר כגזע רשמי באנגליה אך לא בארצות הברית (שם מכירים רק באמסטף), אין תקן גזע אחיד, דבר התורם לשונות הגדולה בתכונות הגופניות וההתנהגותיות.

הפיטבול ככלב מסוכן לציבור[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – כלב מסוכן

בין השנים 2005 ל-2015 יוחסו 203 מקרי מוות של בני אדם ברחבי העולם לפיטבול, מה שהביא מדינות רבות לחוקק חוקים נגד גזע הפיטבול ודומיו.[1] בשנת 2004 נחקק בישראל חוק להסדרת הפיקוח על כלבים, שקובע שהאמריקן פיטבול טרייר הוא כלב מסוכן, והחיל שורת הגבלות על בעליו, בהן: חובת סירוס ועיקור ואיסור סחר בין אנשים (למעט אגודות כגון צער בעלי חיים).

עם זאת, מבחני התנהגות אשר נערכים על ידי האגודה האמריקאית למבחני התנהגות לכלבים, מראה על יחסים טובים בין הבעלים לכלב. על מנת לגדל כלב ממושמע ורגוע יש להשקיע באילוף הכלב וחיברות מגיל צעיר. בנוסף, יש לתת לכלב הזדמנויות רבות להוציא אנרגיה על מנת למנוע תסכול, שעמום ותוקפנות.[2][3]

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ "Dog bite statistics". dogsbite.org
  2. ^ "American Pit Bull Terrier: Official UKC Breed Standard". United Kennel Club. 1 בדצמבר 2012. אורכב מ-המקור ב-2014-07-20. נבדק ב-21 במרץ 2013. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ "Breeds of dogs involved in fatal human attacks in the United States between 1979 and 1998" (PDF). Centers for Disease Control and Prevention. אפריל 1, 2008. אורכב מ-המקור (PDF) ב-11 באפריל 2015. נבדק ב-8 ביולי 2009. {{cite web}}: (עזרה)