לדלג לתוכן

בוסטון דיינמיקס

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
בוסטון דיינמיקס
נתונים כלליים
מייסדים פרופסור מארק רייברט
תקופת הפעילות 1992–הווה (כ־32 שנים)
חברת אם יונדאי
מיקום המטה וולתהאם, מסצ'וסטס, ארצות הברית
ענפי תעשייה רובוטיקה
מוצרים עיקריים רובוטיקה, Spot עריכת הנתון בוויקינתונים
יו"ר מארק רייברט עריכת הנתון בוויקינתונים
מנכ"ל מארק רייברט עריכת הנתון בוויקינתונים
עובדים 501 עריכת הנתון בוויקינתונים
 
www.bostondynamics.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

בוסטון דיינמיקסאנגלית: Boston Dynamics) היא חברה אמריקאית מקבוצת יונדאי, המתכננת מוצרים בתחומי הרובוטיקה וההנדסה וידועה בזכות "כלב גדול", רובוט בעל ארבע רגליים שפותח עבור צבא ארצות הברית[1]. החברה הוקמה על ידי מארק רייברט, פרופסור ב-MIT[2].

החברה שיתפה פעולה בעבר גם עם חברת אמריקן סיסטמס שהייתה תחת חוזה עם Naval Air Warfare Center Training Systems Division‏ (NAWCTSD) כדי להחליף הדמיות ממוחשבות תלת־ממדיות המדמות מספר תרחישי המראה של מטוסים מנושאת מטוסים[3].

ב-13 בדצמבר 2013 נרכשה בוסטון דיינמיקס על ידי גוגל במשא ומתן אותו ניהל אנדי רובין[4]. זמן קצר לפני הרכישה העבירה בוסטון דיינמיקס את התוכנה אותה פיתחה, DI-Guy, ל-VT MÄK, ספקית תוכנות סימולציה מקיימברידג', מסצ'וסטס[5]. בשמיני ביוני 2017 מכרה גוגל את החברה לקבוצת סופטבנק תמורת סכום לא ידוע.[6] בדצמבר 2020 רכשה יונדאי את החברה תמורת 1.1 מיליארד דולר.

כלב גדול
אטלס

כלב גדול (BigDog) הוא רובוט בעל ארבע רגליים שפותח בשנת 2005 על ידי בוסטון דיינמיקס בשיתוף עם פוסטר-מילר, המעבדה להנעה סילונית, ואוניברסיטת הרווארד[7]. המימון לפיתוח הרובוט הגיע מ-DARPA[8] בשאיפה ליצור רובוט המסוגל לשאת משאות כבדים, בדומה לפרד, שיתלווה לחיילים בשטחים קשים למעבר לכלי רכב. במקום גלגלים, כלב גדול משתמש בארבע רגליו ובכך משיג יתרון על פני רכבים. הוא תוכנן לשאת עד 150 קילוגרמים, הוא נע במהירות של 6.4 קמ"ש ומסוגל לעבור שטחים משופעים עד 35 מעלות[9].

רובוט ה-LS3‏ (Legged Squad Support Systems) אותו פיתחה החברה דומה לכלב גדול[10].

צ'יטה (Cheetah) הוא רובוט בעל ארבע רגליים המסוגל לרוץ במהירות של עד 45 קמ"ש ונכון לאוגוסט 2012, זו מהירות שיא לרובוט בעל רגליים. השיא הקודם של 21.1 קמ"ש היה שייך לרובוט שפותח בשנת 1989 ב-MIT. פיתוח צ'יטה נעשה במימון ובמסגרת תוכנית "Maximum Mobility and Manipulation" של DARPA. גב הרובוט בנוי בצורה בו הוא מסוגל להתכופף קדימה ואחורה בכל צעד בעת ריצה, דבר המגדיל את צעדיו של הרובוט ומהירות ריצתו, בדומה למבנה עמוד השדרה הביולוגי של החיה בטבע. רובוט צ'יטה השיג את מהירותו (45 קמ"ש) על מסילת כושר במעבדה כשהוא מחובר לאמצעים השומרים עליו במרכז מסילת הכושר. רובוט שרץ ופועל באופן חופשי בשטח נקרא "חתול פראי" (WildCat) והוא הוצג לציבור ב-3 באוקטובר 2013[11].

כלב קטן (LittleDog) הוא רובוט בעל ארבע רגליים שפותח על ידי בוסטון דיינמיקס ובמימון DARPA לצורכי מחקר[12][13].

RiSE הוא רובוט המסוגל לטפס על משטחים אנכיים, כמו קירות, עצים וגדרות, באמצעות מיקרו-טפרים שבגפיו. הוא משנה את יציבותו בהתאם לעקמומיות של משטח הטיפוס וזנבו עוזר לו לאזן את עצמו בעליות תלולות. אורכו של הרובוט 25 סנטימטרים, משקלו 2 קילוגרמים והוא מסוגל להגיע למהירות של 1.1 קמ"ש[14].

כל אחת משש רגליו של RiSE מונעת בעזרת זוג מנועים חשמליים ומחשב מרכזי אחד בגוף הרובוט שולט בתזוזת הרגליים, מנהל את התקשורת ביניהן ומפעיל מספר חיישנים.

בוסטון דיינמיקס פיתחה את RiSE בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה, אוניברסיטת קרנגי מלון, אוניברסיטת קליפורניה בברקלי, אוניברסיטת סטנפורד וקולג' לואיס וקלארק במימון DARPA.

PETMAN (קיצור של Protection Ensemble Test Mannequin)[15] הוא רובוט בעל שתי רגליים שפותח ונבנה כדי לבחון ציוד וחליפות שתוכננו להגנה מפני חומרים כימיים. הוא הרובוט האנתרופומורפי שזז בדיוק כמו בן אדם. חלק גדול מטכנולוגיית הייצור שלו נלקחה מכלב גדול[16].

LS3 (קיצור של Legged Squad Support System), הידוע גם בכינויו כלב-אלפא (AlphaDog), הוא גרסה צבאית לכלב גדול ולשם כך שלדתו חוזקה והוא מסוגל לפעול בחום, קור, סביבה רטובה ויבשה.

ערך מורחב – אטלס (רובוט)

אטלס (Atlas) הוא רובוט דמוי אדם בגובה של 1.8 מטרים המבוסס ברובו על טכנולוגיית הרובוט PETMAN ותוכנן למגוון משימות של חיפוש והצלה במימון DARPA[17].

רובוט דמוי כלב בעל חיישני מיפוי המצויד במצלמות מכל הצדדים. ב-11 במאי 2018 מנכ"ל החברה, ד"ר מארק רייברט, אמר כי מתוכננת מכירה של מוצר זה עבור חברות אבטחה החל משנת 2019.[18]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בוסטון דיינמיקס בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]