זיזף קצר-זנב ממושקף

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןזיזף קצר-זנב ממושקף
מצב שימור
conservation status: least concernנכחדנכחד בטבעסכנת הכחדה חמורהסכנת הכחדהפגיעקרוב לסיכוןללא חשש
conservation status: least concern
ללא חשש (LC)‏[1]
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
על־מחלקה: בעלי ארבע רגליים
מחלקה: יונקים
סדרה: עטלפים
תת־סדרה: עטלפים קטנים
משפחה: זיזפיים
סוג: זיזף קצר-זנב
מין: זיזף קצר-זנב ממושקף
שם מדעי
Carollia perspicillata
ליניאוס, 1758
תחום תפוצה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זיזף קצר-זנב ממושקף (שם מדעי: Carollia perspicillata) הוא מין של עטלף ממשפחת הזיזפיים החי באמריקה הדרומית ואמריקה המרכזית, במדינות מקסיקו, גואטמלה, אל סלוודור, בליז, הונדורס, פנמה, קוסטה ריקה, קולומביה, פרו, אקוודור, בוליביה, ונצואלה, ברזיל, פרגוואי, ניקרגואה, ארגנטינה, גיאנה, סורינאם, הקריביים וגיאנה הצרפתית.

מאפיינים[עריכת קוד מקור | עריכה]

עטלף זה בעל מוטת כנפיים שאורכה 30 סנטימטרים ומשקלו 18 גרמים. אפו המחודד בצורת משולש והוא בעל אוזניים קצרות. העטלף בעל פרווה רכה בצבע שחור עד חום ואפור (יש גם פרטים בצבע לבן וכתום). כנפיו שחורות, הפנים מפוחמות ועליהן דפוס המזכיר משקפיים, וזהו מקור שמו. השיניים מפותחות והניבים ארוכים וחדים. העטלף בעל חוש ריח טוב, ראייה טובה אך שמיעה פחות טובה מעטלפי חרקים. העטלף חי ביערות גשם ויערות נשירים וניזון בעיקר מפירות אך גם מצוף פרחים וחרקים.[2]

העטלף חי בקבוצות הכוללות עד 100 עטלפים. הזכרים הם טריטוריאליים ויילחמו בזכרים פולשים במאבק דמוי אִגרוּף. תקופת ההיריון היא עד 120 ימים בשתי עונות רבייה שונות: עונת הרבייה הראשונה היא מיוני עד אוגוסט והשנייה היא מפברואר עד מאי. הנקבות מגיעות לבגרות מינית בגיל שנה, ואילו הזכרים מגיעים לבגרות בגיל שנתיים. תוחלת החיים של עטלף זה היא עד 10 שנים.

העטלף נמצא בשבי בכמה גני חיות, כמו גן החיות של סנטרל פארק שבארצות הברית, והוא מבין העטלפים הנפוצים ביותר בגני חיות. הטורפים של העטלף הם נחשים גדולים, עופות דורסים וערפד צמרירי. על פי הרשימה האדומה של IUCN העטלף נמצא במצב שימור ללא חשש עקב תפוצה רחבה ונוכחות במספר רב של אזורים מוגנים.[1]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא זיזף קצר-זנב ממושקף בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ 1 2 זיזף קצר-זנב ממושקף באתר הרשימה האדומה של IUCN
  2. ^ Andrade, Tiago; Thies, Wibke; Rogeri, Patrícia; Kalko, Elisabeth; Mello, Marco (2013). "Hierarchical fruit selection by Neotropical leaf-nosed bats (Chiroptera: Phyllostomidae)". Journal of Mammalogy. 94 (5): 1094–1101.