ויקיפדיה:עריכה בתשלום – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
שורה 18: שורה 18:
# עורך בתשלום שהודיע על הפסקת פעילותו בתשלום יחזור למעמד של עורך רגיל כעבור '''3 חודשים'''.
# עורך בתשלום שהודיע על הפסקת פעילותו בתשלום יחזור למעמד של עורך רגיל כעבור '''3 חודשים'''.
# במקרים בהם תיווצר מחלוקת באשר להגדרת מעמדו של עורך מסוים, האם יש להגדירו כעורך בתשלום או לא, על פי הכללים שהתקבלו לעיל, תינתן לביורוקרטים הסמכות להכריע בנושא ברוב קולות.
# במקרים בהם תיווצר מחלוקת באשר להגדרת מעמדו של עורך מסוים, האם יש להגדירו כעורך בתשלום או לא, על פי הכללים שהתקבלו לעיל, תינתן לביורוקרטים הסמכות להכריע בנושא ברוב קולות.
# עורך שכתב תוכן מתוך כוונה לקבל על כך תשלום, אף אם לבסוף לא קיבל את התשלום המגיע לו, דינו ודין התוכן יהיו זהים לעורך בתשלום בהגדרה הרגילה.


==ראו גם==
==ראו גם==

גרסה מ־14:53, 11 בינואר 2021

ויקיפדיה העברית, ככל יתר הוויקיפדיות, מבוססת על כתיבה ועריכה על ידי מתנדבים.

ויקיפדיה וקרן ויקימדיה אינן משלמות לאיש על כתיבת ערכים בוויקיפדיה. ישנם מקרים בהם ויקיפד מקבל תשלום על כתיבה בוויקיפדיה, למשל במסגרת עבודה. מקרים אלו מקובלים אך ורק אם העורך מצהיר על שיוכו לארגון ומקורות המידע שלו עליו.

עריכות בודדות בוויקיפדיה שמבוצעות בתשלום, כגון הוספת תמונות, עדכונים, תיקונים קלים וכיוצא באלה אינן מהוות בעיה, ובלבד שהן נערכות בהתאם למדיניות התוכן. לעומת זאת, קהילת העורכים בוויקיפדיה מסתייגת מכתיבת ערכים בשכר על ידי עורכים לכל החפץ בכך, וקוראת להימנע ממנה.

קבלת תשלום הופכת את מחבר הערך לבעל עניין ומונעת ממנו לכתוב מנקודת מבט חסרת פניות, כנדרש בוויקיפדיה. כמו כן, שיווק שירות כתיבה בתשלום לכל המעוניין עלול ליצור רושם מוטעה כי ניתן ולגיטימי להשפיע תמורת תשלום על תוכנם של ערכים בוויקיפדיה - דבר המנוגד לחלוטין לעקרונות הכתיבה בה.

כללים לעריכה בתשלום

  1. עורך בתשלום בוויקיפדיה ייחשב מי שקיבל תשלום עבור עריכה אחת לפחות. למרות הנאמר לעיל, העריכות הבאות לא תוגדרנה כעריכות שהתבצעו בתשלום: תיקוני הגהה (דוגמת תיקון שגיאות כתיב, תיקונים טכניים, או הוספת קטגוריות), הוספת תמונות רלוונטיות עם כיתוב תמונה עובדתי ונייטרלי, וכן כל עריכה שהתבצעה במסגרת מיזמי עבודות ויקידמיות וגלאם או קרן ויקימדיה.
  2. עורך בתשלום יצהיר על כך במפורש ובאופן בולט בראש דף המשתמש שלו.
  3. עבור כל ערך שיכתוב או יערוך בתשלום יציג את שם הערך בדף המשתמש שלו ויציין זאת בדף שיחת הערך.
  4. פרסום: עורך לא יבצע שיווק יזום עם בקשה לתשלום עבור כתיבה. במונח "שיווק יזום" הכוונה לפנייה יזומה ללקוחות פוטנציאליים, הכוללת הצעה לכתוב או לערוך עבורם ערך בוויקיפדיה תמורת תשלום, אם על ידי משלוח דוא"ל, פנייה בפייסבוק או בכל אמצעי תקשורת אחר. אין הכוונה לאדם המציע את שירותיו באתר אינטרנט, והלקוחות פונים אליו ביוזמתם בבקשה לכתוב עבורם ערך בוויקיפדיה תמורת תשלום.
  5. על העורך בתשלום תוטלנה המגבלות הבאות:
    1. לא יהיה בעל זכות הצבעה, כמפורט בנהלים, או כל זכות הצבעה אחרת.
    2. לא יבקש ולא יקבל הרשאות עורך ממשק, בודק, מפעיל מערכת, ביורוקרט, או כל תפקיד אחר שיוגדר במערכת במועד עתידי, אלא אם במועד הגדרתו יוחרג מכלל זה. אם ויקיפד בעל אחת מהרשאות אלו ירצה לערוך בתשלום, עליו לוותר על הרשאתו בטרם יעשה זאת.
  6. עורך בתשלום שהודיע על הפסקת פעילותו בתשלום יחזור למעמד של עורך רגיל כעבור 3 חודשים.
  7. במקרים בהם תיווצר מחלוקת באשר להגדרת מעמדו של עורך מסוים, האם יש להגדירו כעורך בתשלום או לא, על פי הכללים שהתקבלו לעיל, תינתן לביורוקרטים הסמכות להכריע בנושא ברוב קולות.
  8. עורך שכתב תוכן מתוך כוונה לקבל על כך תשלום, אף אם לבסוף לא קיבל את התשלום המגיע לו, דינו ודין התוכן יהיו זהים לעורך בתשלום בהגדרה הרגילה.

ראו גם

פרסומים של קרן ויקימדיה לגבי עריכה בתשלום

חבר הנאמנים של הקרן פרסם ב-16 ביוני 2014 החלטה המשנה את תנאי השימוש באתר. להלן מספר קישורים העוסקים בנושא:

  1. תנאי שימוש
  2. מכתב מועצת המנהלים - Board letter on paid contributions without disclosure
  3. רשומה בבלוג של הקרן העוסק ב: Making a change to our Terms of Use: Requirements for disclosure
  4. שאלות נפוצות בנושא עריכה בתשלום

קישורים חיצוניים

סיקור חיצוני