משתמש:Source777/דב ברקוביץ

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

הרב דב ברקוביץ (כ"ב תשרי ה'תשי"ב 22 באוקטובר 1951 למניינם) הינו דמות מיוחדת במינה.

הרב חיבר חיבורים תורניים שונים, על הש"ס (תלמוד בבלי), הרמב"ם, שולחן ערוך חלק חושן משפט, עם הסכמות של גדולי ישראל. הרב מוזמן להרצות ולהסביר מהי דעת התורה בנושאים רבים ומגוונים כגון: סטטיסטיקה, אלגברה ליניארית, פיזיקת הקוונטים, זוגיות, היסטוריה, נצרות פרוטסטנטית, יהדות ומשפט ותולדות עם ישראל בעת החדשה עליהם חיבר מספר ספרים.


ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ילדותו ונערותו

נולד בראשון לציון בשמחת תורה, בנם של אהרון ושרה ברקוביץ. נשוי אב ל11 ילדים וסב לכ40 נכדים. מילדותו הבחינו כי מדובר בסוג של גאון, ואוטודידקט. כאשר כבר בבית הספר היסודי ידע יותר ממוריו, ולא נזקק להכין את שיעורי הבית על מנת לעבור את הבחינות בהצלחה. כשהגיע הזמן ללמוד את לוח הכפל, שינן אותו בתוך כשעה, וכשהתבקש ע"י אימו ללמוד גיטרה, לאחר כשעה כבר לא נזקק למורה, ונפרד ממנו לשלום כאשר חוברת האקורדים בידו.

לאחר יום הלימודים, היה הולך לספריה (הראשונה בישוב החדש) בראשון לציון, וקרא בקצב של כשלושה ספרים ביום. בכיתה ו' לאחר שסיים לקרוא את כל הספרים בספרייה, עבר לספרות יפה, התוודע לדוסטויבסקי, שייקספיר, רולן, קמי, ובאקט. בעוד חבריו משחקים בחוץ, הוא היה קורא ספרים ולומד גמרא. וכשלא היה קורא, היה משחק עם חבריו החילוניים שהיוו את סביבת ילדותו, דבר שמסייע לו היום לגשר על הפערים בין המגזרים.

כבר בכיתה ח' החל לקרוא את ספרי הפילוסופיה היוונית, וכן בייקון, ברקלי, דקארט, קאנט, ופילוסופיה יהודית. לאחר שקרא כמות אדירה של ספרים ורכש ידע רחב, הבחין כי כל פילוסוף בונה קבוצת הנחות שעל פיה הוא בונה פילוסופיה, והבין שגם הוא יכול לעשות זאת בנקל.

בהמשך למד בישיבת סלבודקה ושמע שם שיעורים מגדול הדור דאז רבי יחזקאל אברמסקי מחבר "החזון יחזקאל" על התוספתא, מגדולי התלמידים של רבי חיים סולובייצ'יק מבריסק, מראשי ישיבת וולוז'ין.

כאשר התחתן למד בשנים הראשונות במסגרת כולל שמטרתה לימוד התלמוד הבבלי עם מפרשיו בעל פה. וכן לימד בישיבה גבוהה "אהבת אהרון".

פועלו[עריכת קוד מקור | עריכה]

בעל מכון "חושן משפט", חיבר חיבורים בנושאים רבים, כגון: "פיזיקת הקוונטים בראי היהדות", "החישוב המתמטי האינפיניטסימלי של רבי שלמה מחעלמא - הלכה של ביטול בשישים".

הרב מוזמן להרצות ולהסביר מהי דעת התורה בנושאים רבים ומגוונים כגון: סטטיסטיקה, אלגברה ליניארית, פיזיקת הקוונטים, זוגיות, היסטוריה, נצרות פרוטסטנטית, יהדות ומשפט ותולדות עם ישראל בעת החדשה עליהם חיבר מספר ספרים.

מאזינים לו בשקיקה גם סטודנטים, פרופסורים, סגל-במחלקות שונות, ובמרכז צימבליסטה באוניברסיטת תל אביב.

הפניות לרב מגיעות מכל המגזרים, וכן ארגונים בינלאומיים כ"אמנסטי" ו"one planett".

ידיעותיו הרבות מסייעות במפגשים בין מדעים ויהדות והוא קיים ומקיים ישיבות עם ראשי מכונים, מרכזים ומחלקות. ביניהם:

פרופ' יהודה אלקנה, מייסד "המכון לפילוסופיה והיסטוריה של המדעים והרעיונות" וממשיכיו בראשות המכון.

פרופ' ג'ואי ברנשטיין, ראש המרכז לאמינותן של מע' אלקטרוניות בהנדסה (שאף חזר בתשובה).

פרופ' פנחס אלפרט, ראש החוג לגיאופיזיקה וראש בית הספר למדעי הסביבה.

פרופ' שלמה גיורא שוהם, מקבל פרס ישראל ופרס א.מ.ת משפטן מגדולי הוגי הדעות במערב.

פרופ' יקיר אהרונוב מקבל פרס ישראל ופרס א.מ.ת, ומועמד פרס נובל לפיזיקה, שאף ביקש מהרב דב ברקוביץ להרצות בפני קבוצה של ראשי מדע פיזיקת הקוונטים בנושא גילויו החדשניים בנושא המרחב והזמן, ופתרון הבעיות המושגיות של פיזיקת הקוונטים על פי התורה.


כיום הרב מעביר שיעורים בתחומים תורניים, מרצה בתחומים שונים וממשיך לחבר חיבורים הן בתחום התורני והן בתחומים אחרים.

הרב מאפשר את הבנת המציאות בת-זמננו, באמצעות הצגת אינפורמציה אקדמית ועובדתית הכוללת הפניה למקורות.

בכך, ניתנת למאזין או הקורא, האפשרות להרחיב ולהעמיק את ידיעותיו בתחומים רבים.

ספריו ומאמריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

הנצרות והאקדמיה

הנצרות והציונות

מאמרים בנושאים שונים

ישנם מאמרים רבים נוספים שעוד לא הועלו לרשת.


קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הרצאות מלאות

פלייליסטים