נמל התעופה הבין-לאומי אלבקרקי סאנפורט (באנגלית: Albuquerque International Sunport; IATA: ABQ, ICAO: KABQ), הידוע מקומית בשם סאנפורט, הוא נמל התעופה הבין-לאומי העיקרי המשרת את מדינת ניו מקסיקו בארצות הברית, במיוחד את המטרופולין של אלבקרקי והאזור המטרופוליטני הגדול יותר אלבקרקי – סנטה פה – לאס וגאס (ניו מקסיקו). הוא משרת כ-5.4 מיליון נוסעים בשנה ולמעלה מ-400 טיסות מדי יום.[1] ABQ ממוקם במחוז ברנאלילו, בין הריו גראנדה והרי סנדיה, מזרחית לעיר העתיקה ובארלס, 5 ק"מ דרומית מזרחית למרכז העיר, דרומית לאוניברסיטת ניו מקסיקו וממערב למעבדות הלאומיות של סנדיה ולבסיס חיל האוויר קירטלנד.
נמל התעופה הבין-לאומי אלבקרקי סאנפורט משתרע על פני כ-8,250 דונם ויש לו שלושה מסלולים.[2] בשנה שהסתיימה הטרמינל של ABQ, אשר הורחב בסוף שנות ה-80, ושוב לגודלו הנוכחי ב-1996, 53,300 מ"ר. לסאנפורט יש טרמינל נוסעים בסגנון פוובלו ריוויואל אשר מכיל שני מתחמים ואזור לשערי חברות תעופה נוסעים.
נמל התעופה הבין-לאומי אלבקרקי סאנפורט יש טרמינל אחד עם 25 שערים בארבעה מתחמים, כולל מתחם לשערי חברות תעופה אזוריות. הטרמינל נבנה במקור ב-1965, אך הורחב ב-1989; הרחבה זו כוללת את המתחמים A ו-B שקיימים עד היום. למתחם A יש 13 שערים: A1–A12, A14. למתחם B יש 9 שערים: B1, B3–B10 (שער B2 הוסר במהלך הרחבת אולם הביטחון בשנת 2005). למתחם E יש 2 שערים: E1 ו-E2. מתחם C, שכונה במקור האגף המערבי, כלל ארבעה שערים (11, 12, 14 ו-15). שער 11 נסגר כאשר הטרמינל הורחב ב-1989 ושלושת השערים הנותרים זכו למספור מחדש של C1, C2 ו-C3. טראנס וורלד איירליינס המשיכה להשתמש בשערים אלה עוד כמה שנים עד ששערים C2 ו-C3 הראו סימנים של כשל מבני ומאוחר יותר נאלצו להיות מוסרים. טראנס וורלד איירליינס עברה למתחם B ואזור הלובי של שער C1 (השער שנבנה ב-1973) הוסב ברובו למשרדים. המפלס התחתון של שער C1 מאכלס את מכס ארצות הברית ועדיין משמש לטיסות בין-לאומיות שמגיעות מדי פעם. מתחם D היה מתחם מטוסי נוסעים בקומת הקרקע ששימש את חברת גרייט פליינס איירליינס (אנ'). הוא נסגר ב-2004 לאחר סגירתה של גרייט פליינס איירליינס. המתחם הוא כעת מתקן משקל וכושר לעובדי נמל התעופה. שמו של מתחם E שונה למתחם C בשנת 2019, והוא משמש את חברות התעופה האזוריות אדוונסד אייר (אנ') ובוטיק אייר (אנ'). שמו של מתחם C המקורי שונה אז לשער הנחיתות הבין-לאומיות.
הסאנפורט מספק גישה חופשית לאינטרנט אלחוטי. בפברואר 2005, הסאנפורט נבחר לאחד מחמשת נמלי התעופה המובילים בארצות הברית לגישה אלחוטית, והיחיד שסיפק זאת בחינם, על פי סקר של מייקרוסופו סמול ביזנס סנטר.[4] נכון לאוקטובר 2022, השירות עדיין מסופק בחינם.[5]
ישנו אזור חניה חינם לטלפונים סלולריים, בו אנשים שאוספים את מכריהם יכולים לחנות את מכוניתם ולהמתין לשיחת טלפון מהנוסע הנוחת לפני שהם נוסעים לקדמת הטרמינל לאיסוף.
ישנם שני אזורי תצפית חינם של מטוסים, כולל אחד ליד מגרש הסלולר הנ"ל שצמוד למסלול 17/35 שנסגר כעת. אזור תצפית גדול יותר בפינה הדרום מערבית של נמל התעופה, ליד קצה הגישה של מסלול 3, היה נגיש מ-Spirit Dr. SE. אזור זה נסגר מאז לציבור, כאשר רק המגרש הנ"ל הצמוד למסלול הסגור 17/35 הוא אזור התצפית הנותר של המטוסים. שטחים אלו נוצרו כדי להחליף שטח חניה גדול בצמוד לקצוות הגישה של מסלולים 8 ו-12 שנסגרו ב-2007; מתקן ציור מטוסי Eclipse Aerospace תופס כעת את המיקום הזה.