לדלג לתוכן

סמיר זיד א-ריפאעי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
סמיר זיד א-ריפאעי
سمير زيد الرفاعي
לידה 1 ביולי 1966 (בן 59)
עמאן, ירדן עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה سمير زيد سمير الرفاعي עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ירדן עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה
מפלגה עצמאי
השקפה דתית אסלאם עריכת הנתון בוויקינתונים
ראש ממשלת ירדן
14 בדצמבר 2009 – 9 בפברואר 2011
(שנה וחודש)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

סמיר זיד א-ריפאעי (ערבית: سمير زيد الرفاعي; נולד ב-1 ביולי 1966) הוא פוליטיקאי ירדני וראש ממשלת ירדן מ-14 בדצמבר 2009 עד ל-9 בפברואר 2011.

סמיר ריפאעי הוא בנו של ראש ממשלת ירדן לשעבר זיד א-ריפאעי ונכדו של סמיר א-ריפאעי, אף הוא ראש ממשלת ירדן לשעבר[1].

א-ריפאעי הוא בעל תואר ראשון בלימודי מזרח תיכון מאוניברסיטת הרווארד, קיימברידג', מסצ'וסטס (1988). תואר שני בפילוסופיה וביחסים בינלאומיים מאוניברסיטת קיימברידג', בריטניה (1989). הקריירה הפוליטית שלו כללה את היותו מזכ"ל בית הדין המלכותי ההאשמי, ראש מחלקת העיתונאים ומשרד התקשורת של המלך עבדאללה השני, שר בית המשפט המלכותי ההאשמי בין השנים 2002-2003, ויועצו של המלך עבדאללה השני בשנת 2005.

א-ריפאעי מונה לראש ממשלת ירדן בדצמבר 2009. ביולי 2010 לקח חלק בפגישה ודיון בין ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ומלך ירדן עבדאללה השני, במטרה לקדם את תהליך השלום עם הפלסטינים[2].

בפברואר 2011, בעקבות ההפגנות שפרצו במדינה כחלק מן האביב הערבי, הוחלף על ידי המלך עבדאללה השני בתפקיד ראש הממשלה במערוף אל-בח'ית[3]. זאת לאחר שבעקבות ההפגנות במצרים בינואר 2011 החלו ההפגנות גם בירדן. בבירה עמאן התאספו אלפי בני אדם להפגנות הזדהות עם המפגינים במצרים, וקראו לסלק את מובארק מהשלטון. במקביל, נשמעו גם קריאות נגד ממשלת ירדן והעומד בראשה, שהואשם בעליית מחירי המזון והדלק ובהאטת הרפורמות הפוליטיות במדינה[4]. בנוסף, החליט המלך עבדאללה השני להקציב 125 מיליון דולר כדי להגדיל את הסובסידיות על הדלק והודיע על העלאת השכר במגזר הציבורי[5].

בשנים 2013–2015 כיהן כיו"ר ועדת יחסי החוץ של הסנאט הירדני. בשנת 2015 מונה לסגן נשיא הסנאט.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמיר זיד א-ריפאעי בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]