לדלג לתוכן

רודף העפיפונים (סרט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
רודף העפיפונים
The Kite Runner
כרזת הסרט
כרזת הסרט
מבוסס על ספרו של חאלד חוסייני
בימוי מארק פורסטר
הופק בידי וולטר פארקס
סם מנדס
סידני קימל
תסריט דייוויד בניוף
עריכה מאתיו צ'אז
שחקנים ראשיים חאליד עבדאללה
זכרייה אברהימי
אחד קאן מחמיזדה
אמיון ערשדי
מוזיקה אלברטו איגלסיאס
צילום רוברטו סשאפר
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
חברת הפקה Sidney Kimmel
Participant Media
Paramount Vantage
חברה מפיצה דרימוורקס
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה ארצות הבריתארצות הברית 14 בדצמבר 2007
משך הקרנה 128 דקות
שפת הסרט אנגלית
פרסית
רוסית
סוגה סרט דרמה, סרט מבוסס יצירה ספרותית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקציב $20,000,000
הכנסות $73,276,047
הכנסות באתר מוג'ו kiterunner
פרסים
  • פרס סטלייט לפסקול המקורי הטוב ביותר (אלברטו איגלסיאס)
  • מועצת ביקורת הקולנוע האמריקנית: עשרת הסרטים הטובים ביותר עריכת הנתון בוויקינתונים
www.kiterunnermovie.com
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

רודף העפיפונים (במקור: The Kite Runner) הוא סרט קולנוע אמריקאי מז'אנר דרמה שיצא אל מסכי הקולנוע בשנת 2007 ומבוסס על רומן הנקרא "רודף העפיפונים" שם שכתב חאלד חוסייני. הסרט שבויים על ידי מארק פורסטר מספר את סיפורו של אמיר, ילד אפגני המתגורר קאבול ומערכת היחסים שלו עם חסן, בנו של המשרת של אביו ואחיו למחצה, אותו הוא נוטש אחרי אירוע אלים ומתייסר על כך שנים רבות. הסיפור מתרחש על רקע מאורעות מסעירים, מנפילת המלוכה באפגניסטן באמצעות הפלישה הסובייטית, העזיבה ההמונית של פליטים אפגניים לפקיסטן וארצות הברית, ואת החיים תחת משטר הטליבאן ונע בין תקופת ילדותו של אמיר באפגניסטן לחייו הבוגרים בארצות הברית.

תקציר העלילה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט נפתח בשנת 2000 כשסופר אפגני אמריקאי, אמיר קאדירי (בגילומו של חאליד עבדאללה) ורעייתו מביטים בילדים המעיפים עפיפונים. כשהם חוזרים הביתה מחכה לאמיר חבילה עם הרומן החדש שלו והזוג מתייחס לספר כאל "התינוק" שלהם, פרט המרמז על חוסר היכולת של השניים להביא ילד משלהם. עולמם משתנה כשאמיר מקבל שיחת טלפון לא צפויה מידיד ותיק של אביו, רחים חאן, שחי בפקיסטן.

הסרט חוזר אחורה לסוף שנות ה-70 כשאמיר וחברו הטוב ביותר, חסן, בנו של המשרת מעיפים עפיפונים בתחרות ילדים. השניים מסתבכים עם עסאף, ביריון השכונה, וחסן מגן בגופו על אמיר. מאוחר יותר חוזרים בריוני השכונה לנקום ואונסים את חסן. אמיר, שנמצא במקום רואה את המתרחש אך מעדיף לברוח מהמקום. הוא מתייסר על הבריחה ועל אי מתן עזרה לחברו הטוב, מתעלם ממנו ובסופו של דבר מבקש מאביו לפטר את משרתו ובנו הגרים איתם. האב מסרב ואמיר מביים גנבה של חסן כדי לגרום לאביו להיפטר מהשניים.

ושוב בשנת 2000: רחים חאן משכנע את אמיר לבקרו בפקיסטן בטענה שהוא חולה. מאוחר יותר מבין אמיר כי לא זו הסיבה היחידה לבקשתו של רחים ומציג לו מכתב שכתב חסן ובו הוא מספר לו כי הוא בעצם אחיו למחצה. רחים מספר לאמיר כי חסן הוצא להורג על ידי הטליבן, אך בנו מוחזק בבית יתומים באפגניסטן. אמיר יוצא למסע מסוכן בעיר הולדתו כדי לאתר את אחיינו ולהביאו לארצות הברית.

צוות השחקנים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שם השחקן/ית שם הדמות הערות
חאליד עבדאללה אמיר קאדירי
זכרייה אברהימי אמיר קאדירי בצעירותו
אחד קאן מחמיזדה חסן הצעיר
אמיון ערשדי באבא אביו של אמיר
שון טוב רחים חאן

למרות שרוב הסרט מתרחש באפגניסטן, חלקים אלה צולמו בעיקר בעיר קאשגאר שבסין, בשל הסכנות הרבות של צילומים באפגניסטן באותה התקופה[1]. רוב הדיאלוגים בסרט הם בשפה הדארית (השפה הרשמית השנייה באפגניסטן), והיתר באנגלית. הילדים המשחקים בסרט דוברים דארי, אולם כמה מהשחקנים הבוגרים למדו את השפה לצורך הצילומים.

הסרט היה אמור להשתחרר ב-2 בנובמבר 2007, אך עם זאת לאחר דאגה לשלומם של השחקנים הצעירים בשל החשש מפעולות תגמול אלימות לאור סצנות בעלות אופי מיני אלים בהן מופיעים, תאריך השקתו נדחה בשישה שבועות ויצא רק ב-14 בדצמבר 2007[2].

פרסים ומועמדויות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המלחין אלברטו איגלסיאס היה מועמד לפרס האוסקר בקטגוריית המוזיקה המקורית[3] אילסיאס היה מועמד, יחד עם הסרט, גם לפרס גלובוס הזהב אולם בסופו של דבר נותר ללא פרסים[4].

הסרט זכה לביקורות חיוביות בסך הכל הן בקופות והן מבחינת המבקרים. באתר ריכוז הביקורות Rotten Tomatoes קיבל ציון של 65% מתוך 171 ביקורות[5].

בשבוע הראשון להקרנתו גרף הסרט רק $1,604,411 בארצות הברית אך בהמשך הוסיף $15,800,078 נוספים. בהקרנתו ברחבי העולם הצליח הסרט קצת יותר כשגרף $57,475,969 שהיוו כ-80% מהכנסותיו הכלליות. בסך הכל רשם הסרט הכנסות של $73,276,047[6].

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  1. ^ "Where to Shoot an Epic About Afghanistan? China, Where Else?" (באנגלית). New York Times. 31 בדצמבר 2006. נבדק ב-2007-02-15. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ DAVID M. HALBFINGER, ‘The Kite Runner’ Is Delayed to Protect Child Stars, New York Times, ‏4 באוקטובר 2007
  3. ^ המועמדים לאוסקר לשנת 2007
  4. ^ מועמדות הסרט לפרסי גלובוס הזהב
  5. ^ "The kite runner ‎", באתר ביקורות הסרטים Rotten Tomatoes (באנגלית)
  6. ^ הכנסות רודף העפיפונים