רשימת אלופות ואלופי ישראל בשחייה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

עיינו גם בפורטל

Swimming portal.png

פורטל השחייה הוא שער לכל הערכים והנושאים הקשורים לשחייה תחרותית. הפורטל מציג את כל האלופים האולימפיים, אלופי העולם, את שיאי העולם, את אליפויות אירופה וכן את כל שחייני העלית הישראלים לדורותיהם.


רשימת כל השחייניות וכל השחיינים שזכו בתואר באליפות ישראל בשחייה במהלך השנים, לפי המשחים השונים.

מקרא[עריכת קוד מקור | עריכה]

     שיא ישראל נוכחי, נכון ל-5 באוגוסט 2017

  • ש.י. - שיא ישראל
  • ה.ש.י. - השוואת שיא ישראל
  • ה. - הפועל
  • מ. - מכבי

50 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1981 Gold medal icon.svg עופרה מוניוז ה. גש"מ 28.18 שניות (ש.י.) Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 24.20 שניות
Silver medal icon.svg עדי בן יהודה מ. קרית אונו 28.59 שניות Silver medal icon.svg
Bronze medal icon.svg ליאור בירקאן ה. ימק"א ירושלים 28.74 שניות Bronze medal icon.svg
1982 Gold medal icon.svg מירב הדר ה. גש"מ 28.13 שניות (ש.י.) Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 24.05 שניות (ש.י.)
Silver medal icon.svg Silver medal icon.svg
Bronze medal icon.svg Bronze medal icon.svg
1983 Gold medal icon.svg עופרה מוניוז ה. גש"מ 28.55 דקות Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 24.36 שניות
Silver medal icon.svg רותם גרטל ה. בני שמעון 28.74 שניות Silver medal icon.svg צבי רובינשטיין ה. יזרעאל 24.80 שניות
Bronze medal icon.svg ליאור בירקאן ה. ימק"א ירושלים 29.32 שניות Bronze medal icon.svg רזיאל רימר ה. אשכול 25.03 שניות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1984 אילה הדר (ה. גש"מ) 28.96 שניות רזיאל רימר (ה. עמק יזרעאל) 24.79 שניות
1985
1986 ענת ישראל (מ. תל אביב) 28.62 שניות רזיאל רימר (ה. עמק יזרעאל) 24.44 שניות
1987 איריס קומן (מ. נהריה) 28.19 שניות זוהר וייס (ה. בני שמעון) 24.69 שניות
1988 ענת לויט (ה. הוד השרון בית ברל) 28.18 שניות רזיאל רימר (ה. עמק יזרעאל) 23.95 שניות
1989 ענת לויט (ה. הוד השרון בית ברל) 28.34 שניות יוסי אפל (מ. תל אביב) 23.98 שניות
1990 יואב ברוק (ה. בני שמעון) 23.85 שניות (ש.י.)
1991 קרן רגאל (ה. גלבוע) 27.53 שניות (ש.י.)
1992 קרן רגאל (ה. גלבוע) 27.40 שניות (ש.י.) יואב ברוק (ה. נהריה)
1993
1994
1995 ליטל כשריאל (מ. מעלה אדומים) 28.29 שניות יואב ברוק (ה. נהריה) 23.54 שניות
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 26.53 שניות (ש.י.) אלכסי מנזולה (ירושלים רבתי) 23.58 שניות
2003 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 26.54 שניות עופר פינקלר (ה. בת ים) 23.85 שניות
2004 מאיה פינקלר (ה. ירושלים) 26.44 שניות ויטלי פושקר (ה. ירושלים) 23.62 שניות
2005 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 26.29 שניות (ש.י.) שי לבנת (מ. חיפה) 23.81 שניות
2006[1] אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 26.02 שניות (ש.י.) שי לבנת (מ. חיפה) 23.45 שניות
2007 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 25.48 שניות (ש.י.) שי לבנת (מ. חיפה) 23.28 שניות
2008 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 25.79 שניות גלעד קאופמן () 23.56 שניות
2009 מרווה חרפק (ה. קריית טבעון) 26.42 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 22.75 (ש.י.)
2010 ניקול סמסוניק (מ. אשדוד) 26.32 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 23.30 שניות
2011 אניה גוסטומלסקי (ה. דולפין נתניה) 26.76 שניות אלמוג אולשטיין (ה. ירושלים) 23.12 שניות
2012 אניה גוסטומלסקי (ה. דולפין נתניה) 26.55 שניות יהב שחף (ה. ירושלים) 23.03 שניות
2013 זוהר שיקלר (ה. דולפין נתניה) 26.07 שניות יהב שחף (ה. ירושלים) 22.71 שניות
2014 קרן זיבנר (ה. דולפין נתניה) 26.06 שניות אור סבטייה (מ. פארק המים רעות) 22.54 שניות (ש.י.)
2015 זוהר שיקלר (ה. דולפין נתניה) 25.30 שניות זיו קלונטרוב (ה. עומר) 22.38 שניות
2016 זוהר שיקלר (ה. דולפין נתניה) 25.38 שניות אור סבטייה (מ. פארק המים רעות) 22.54 שניות
2017 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 25.22 שניות מירון חירותי (מ. חיפה) 22.22 שניות

100 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1952 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:15.2 דקות (ש.י.) נחום בוך (ברית מכבים עתיד) 1:04.5 דקות
1953
1954 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:14.7 דקות עוזי בק (מ. חיפה) 1:04.4 דקות
1955 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:09.5 דקות יורם מנדלבאום (ה. גבעת חיים) 1:00.6 דקות
1956 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:09.3 דקות עוזי בק (מ. חיפה) 1:00.6 דקות
1957 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:09.5 דקות עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 1:01.7 דקות
1958 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:10.8 דקות עוזי בק (מ. חיפה) 1:01.3 דקות
1959 גלי להב (ה. ניר דוד) 1:11.5 דקות עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 1:01.5 דקות
1960 רבקה קרטין (מ. חיפה) 1:13.8 דקות דוד וייסמן (ברית מכבים עתיד) 1:01.2 דקות
1961 ניגר קוצינסקי (ברית מכבים עתיד) 1:17.9 דקות עוזי בק (מ. חיפה) 1:03.0 דקות
1962 גלי להב (ה. ניר דוד)
מרי שנטל טראו (ה. תל אביב)
1:08.9 דקות רובי לדנר (ה. תל אביב) 59.5 שניות
1963 חנה קול (ה. אפיקים) 1:13.1 דקות עמית לובן (ה. גוש זבולון) 59.6 שניות
1964 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:13.6 דקות משה גרטל (ה. גוש זבולון) 59.5 שניות
1965 איבונה טוביס (ה. חיפה) 1:04.8 דקות (ש.י.) אברהם מלמד (ה. גוש זבולון) 58.9 שניות
1966 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:08.6 דקות משה גרטל (ה. גוש זבולון) 57.4 שניות
1967 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:05.5 דקות אברהם מלמד (ה. גוש זבולון) 57.3 שניות
1968 איבונה טוביס (ה. חיפה) 1:06.3 דקות אמנון קראוס (ברית מכבים עתיד) 58.1 שניות
1969 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:05.2 דקות דורון כהן (ה. כפר הנשיא) 58.6 שניות
1970 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:05.7 דקות דורון כהן (ה. כפר הנשיא) 58.6 שניות
1971 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:04.4 דקות דורון כהן (ה. כפר הנשיא) 58.3 שניות
1972 אילת יוטבת (ה. העמקים) 1:04.9 דקות דן ברנר (מ. חיפה) 57.0 שניות
1973 ענת וייס (ברית מכבים עתיד) 1:06.9 דקות דן ברנר (מ. חיפה) 57.3 שניות
1974 גלינה ויינר (ברית מכבים עתיד) 1:05.5 דקות דן ברנר (מ. חיפה) 55.8 שניות
1975 אסנת ארליך (ה. חולון/בת ים) 1:04.8 דקות דן ברנר (מ. חיפה) 56.4 שניות
1976 לילך אריאל (ה. העמקים) 1:04.0 דקות (ה.ש.י.) דן ברנר (מ. חיפה) 55.4 שניות
1977 איריס קרפ (ה. חולון/בת ים) 1:03.69 דקות ניר שמיר (ה. גבעת חיים) 54.24 שניות
1978 נטע יוסף (ה. בית ברל) 1:03.43 דקות ניר שמיר (ה. גבעת חיים) 54.19 שניות
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1979 Gold medal icon.svg מירב הדר ה. גש"מ 1:02.36 דקות Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 53.39 שניות (ש.י.)
Silver medal icon.svg ליאור בירקאן ה. ימק"א ירושלים 1:02.43 דקות Silver medal icon.svg
Bronze medal icon.svg מישל קובין ה. ימק"א ירושלים 1:03.44 דקות Bronze medal icon.svg
1980 Gold medal icon.svg עופרה מוניוז ה. מטה יהודה 1:00.91 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 52.69 שניות (ש.י.)
Silver medal icon.svg ליאור בירקאן ה. ימק"א ירושלים 1:01.69 דקות Silver medal icon.svg אמיר גניאל מ. תל אביב 54.25 שניות
Bronze medal icon.svg מירב הדר ה. גש"מ 1:02.39 דקות Bronze medal icon.svg זוהר וייס ה. גש"מ 54.38 שניות
1981 Gold medal icon.svg עופרה מוניוז ה. גש"מ 1:00.90 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg ניר שמיר ה. גש"מ 53.07 שניות
Silver medal icon.svg פבי סקלרובסקי ה. תל אביב 1:01.85 דקות Silver medal icon.svg זוהר וייס ה. גש"מ 53.85 שניות
Bronze medal icon.svg הדר רובינשטיין מ. קריית אונו 1:02.30 דקות Bronze medal icon.svg
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1982 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 1:01.38 דקות ניר שמיר (ה. גש"מ) 52.93 שניות
1983 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 1:01.45 דקות ניר שמיר (ה. גש"מ) 53.21 שניות
1984 אילה הדר (ה. גש"מ) 1:02.60 דקות רזיאל רימר (ה. עמק יזרעאל) 54.41 שניות
1985 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 1:01.09 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 53.16 שניות
1986 ענת ישראל (מ. תל אביב) 1:02.12 דקות רזיאל רימר (ה. עמק יזרעאל) 54.02 שניות
1987 ענת ישראל (מ. תל אביב) 1:02.14 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 53.02 שניות
1988 רויטל וילנאי (מרכז וייסגל) 1:01.98 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 52.85 שניות
1989 גליה אקר (ה. ימק"א ירושלים) 1:03.04 דקות רז דר (ה. הוד השרון בית ברל) 53.21 שניות
1990 יואב ברוק (ה. בני שמעון) 51.90 שניות (ש.י.)
1991
1992 יעל חצרוני () 1:01.13 דקות יואב ברוק (ה. נהריה) 51.85 שניות
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 57.18 שניות (ש.י.)
2001 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 57.35 שניות אלכסיי מנז'ולה () 51.89 שניות
2002 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 57.14 שניות איתן אורבך (מ. קריית ביאליק) 51.81 שניות
2003 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 56.94 שניות (ש.י.) שי לבנת (מ. חיפה) 51.67 שניות
2004 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 57.09 שניות שי לבנת (מ. חיפה) 51.02 שניות
2005 מאיה פינקלר (ה. ירושלים) 57.92 שניות שי לבנת (מ. חיפה) 51.01 שניות
2006 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 56.53 שניות שי לבנת (מ. חיפה) 50.82 שניות
2007 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 55.46 שניות נמרוד שפירא בר אור () 50.60 שניות
2008 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 55.16 שניות (ש.י.) דן פרלמן (ה. עמק חפר) 51.92 שניות
2009 מרווה חרפק (ה. קריית טבעון) 56.39 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 49.49 שניות
2010 עמית עברי (ה. עמק חפר) 57.57 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 49.89 שניות
2011 מרטינה מרקס (מ. קריית אונו) 57.72 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 50.15 שניות
2012 עמית עברי (ה. עמק חפר) 57.49 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 50.56 שניות
2013 קרן זיבנר (ה. דולפין נתניה) 57.75 שניות דוד גמבורג (ה. ירושלים) 50.28 שניות
2014 זוהר שיקלר (ה. דולפין נתניה) 57.34 שניות נמרוד שפירא בר אור (ה. ירושלים) 50.26 שניות
2015 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 54.40 שניות (ש.י.) דוד גמבורג (ה. ירושלים) 49.62 שניות
2016 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 55.40 שניות דוד גמבורג (ה. ירושלים) 49.45 שניות
2017 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 54.74 שניות דוד גמבורג (ה. ירושלים) 49.77 שניות

200 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1966 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:34.1 דקות משה גרטל (ה. גוש זבולון) 2:07.3 דקות (ש.י.)
1967 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:21.0 דקות (ש.י.) משה גרטל (ה. גוש זבולון) 2:06.3 דקות
1968 איבונה טוביס (ה. חיפה) 2:22.9 דקות אמנון קראוס (ברית מכבים עתיד) 2:05.5 דקות
1969 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:21.1 דקות דורון כהן (ה. כפר הנשיא) 2:08.9 דקות
1970 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:23.8 דקות משה גרטל (ה. גוש זבולון) 2:07.8 דקות
1971 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:21.7 דקות יואל סמואל (ה. גבעת חיים) 2:05.4 דקות
1972 אילת יוטבת (ה. העמקים) 2:21.9 דקות דן ברנר (מ. חיפה) 2:08.0 דקות
1973
1974
1975 אסנת ארליך (ה. חולון/בת ים) 2:19.1 דקות (ש.י.) דן ברנר (מ. חיפה) 2:04.2 דקות
1976 אסנת ארליך (ה. חולון/בת ים) 2:18.6 דקות (ש.י.) ניר שמיר (ה. גבעת חיים) 2:02.9 דקות
1977 אסנת ארליך (ה. חולון/בת ים) 2:16.71 דקות (ש.י.) ניר שמיר (ה. גבעת חיים) 2:00.69 דקות
1978 אסנת ארליך (ה. חולון/בת ים) 2:17.22 דקות אמיר גניאל (מ. תל אביב) 1:58.61 דקות
1979 ליאור בירקאן (ה. ימק"א ירושלים) 2:14.06 דקות אמיר גניאל (מ. תל אביב) 1:54.62 דקות (ש.י.)
1980 עופרה מוניוז (ה. מטה יהודה) 2:11.95 דקות (ש.י.) אמיר גניאל (מ. תל אביב) 1:54.66 דקות
1981 פבי סקלרובסקי (ה. תל אביב) 2:12.10 דקות ניר שמיר (ה. גש"מ) 1:57.64 דקות
1982 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 2:09.62 דקות (ש.י.) אמיר גניאל (מ. תל אביב) 1:56.92 דקות
1983 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 2:12.40 דקות אמיר גניאל (מ. תל אביב) 1:54.34 דקות
1984 אילה הדר (ה. גש"מ) 2:16.40 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 1:57.58 דקות
1985 הדר רובינשטיין (מ. קריית אונו) 2:13.22 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 1:55.18 דקות
1986 מיכל אמין (ה. הוד השרון בית ברל) 2:15.26 דקות זוהר וייס (ה. בני שמעון) 1:57.79 דקות
1987 עינת גבאי (מ. חיפה) 2:14.33 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 1:55.27 דקות
1988 מיכל אמין (ה. הוד השרון בית ברל) 2:12.55 דקות שגב פורת (ה. גליל עליון) 1:55.44 דקות
1989 מיכל אמין (ה. הוד השרון בית ברל) 2:10.88 דקות רז דר (ה. הוד השרון בית ברל) 1:54.94 דקות
1990
1991
1992 יעל חצרוני () 2:12.36 דקות מורן זומרפלד (מ. נהריה) 1:54.46 דקות
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000
2001 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 2:05.06 דקות יונתן כהן () 1:54.56 דקות
2002 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 2:05.47 דקות שי לבנת (מ. חיפה) 1:54.59 דקות
2003 אניה גוסטומלסקי (מ. חיפה) 2:04.23 דקות שי לבנת (מ. חיפה) 1:54.74 דקות
2004 מאיה פינקלר (ה. ירושלים) 2:03.56 דקות (ש.י.) שי לבנת (מ. חיפה) 1:50.62 דקות
2005 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 2:03.60 דקות שי לבנת (מ. חיפה) 1:51.32 דקות
2006 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 2:04.39 דקות שי לבנת (מ. חיפה) 1:50.48 דקות
2007 אניה גוסטומלסקי (מ. קריית ביאליק) 2:02.27 דקות (ש.י.) נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:50.06 דקות
2008 מרווה חרפק (ה. קריית טבעון) 2:04.51 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:48.87 דקות
2009 מרווה חרפק (ה. קריית טבעון) 2:03.21 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:49.36 דקות
2010 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 2:05.60 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:50.31 דקות
2011 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 2:04.25 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:49.36 דקות
2012 אנה וולצ'קוב (מ. חיפה) 2:04.12 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:51.13 דקות
2013 מרטינה מרקס (מ. קריית אונו) 2:03.34 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 1:50.49 דקות
2014 עמית עברי (ה. עמק חפר) 2:02.91 דקות תום קרמר (ה. ירושלים) 1:50.43 דקות
2015 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 1:59.01 דקות (ש.י.) לירן קונובלוב (ה. ירושלים) 1:48.76 דקות
2016 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 2:00.98 דקות לירן קונובלוב (ה. ירושלים) 1:49.39 דקות
2017 אנדראה מורז (ה. ירושלים) 2:00.07 דקות דניס לוקטב (מ. אשדוד) 1:49.34 דקות

400 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1952 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 6:34.0 דקות ישעיהו אלבאום (ברית מכבים עתיד) 5:27.9 דקות (ש.י.)
1953
1954 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 6:04.5 דקות עוזי רוזן (הפועל גוש זבולון) 5:20.7 דקות
1955 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 5:46.3 דקות יורם מנדלבאום (הפועל גבעת חיים) 4:56.9 דקות
1956 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 5:42.9 דקות יורם מנדלבאום (הפועל גבעת חיים) 5:00.4 דקות
1957 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 5:43.7 דקות עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 5:15.0 דקות
1958 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 5:44.0 דקות עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 5:07.2 דקות
1959 גלי להב (הפועל ניר דוד) 5:58.8 דקות עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 4:56.5 דקות
1960 חנה מרון (ברית מכבים עתיד) 6:06.6 דקות דוד וייסמן (ברית מכבים עתיד) 4:52.6 דקות
1961 אנה דמש (ברית מכבים עתיד) 6:08.7 דקות דוד וייסמן (ברית מכבים עתיד) 5:21.2 דקות
1962 מרי שנטל טראו (הפועל תל אביב) 5:50.9 דקות דני קרפן (ברית מכבים עתיד)
אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון)
4:47.2 דקות
1963 חנה קול (הפועל אפיקים) 5:40.4 דקות משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:44.9 דקות
1964 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:53.8 דקות משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:39.3 דקות
1965 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 5:21.7 דקות (ש.י.) משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:35.1 דקות
1966 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:23.8 דקות משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:32.2 דקות (ש.י.)
1967 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:10.2 דקות (ש.י.) משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:28.8 דקות (ש.י.)
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 5:02.8 דקות אמנון קראוס (ברית מכבים עתיד) 4:31.7 דקות
1969 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:01.4 דקות דורון כהן (הפועל כפר הנשיא) 4:37.6 דקות
1970 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:03.1 דקות משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 4:29.4 דקות
1971 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 5:01.4 דקות אמיר נמינוב (הפועל כפר הנשיא) 4:34.2 דקות
1972 אילת יוטבת (הפועל העמקים) 5:03.5 דקות דן ברנר (מכבי חיפה) 4:34.8 דקות
1973 גלינה ויינר (ברית מכבים עתיד) 5:14.9 דקות דן ברנר (מכבי חיפה) 4:35.0 דקות
1974 דניאלה יוסטר (ברית מכבים עתיד) 5:01.2 דקות עדי פרג (הפועל העמקים) 4:22.9 דקות (ש.י.)
1975 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 4:47.9 דקות (ש.י.) נדב בטשא (הפועל גוש זבולון) 4:22.9 דקות
1976 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 4:49.0 דקות נדב בטשא (הפועל גוש זבולון) 4:17.00 דקות (ש.י.)
1977 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 4:48.13 דקות ניר שמיר (הפועל גבעת חיים) 4:14.78 דקות
1978 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 4:50.08 דקות אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 4:14.80 דקות
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1979 Gold medal icon.svg ליאור בירקאן הפועל ימק"א ירושלים 4:39.71 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg אמיר גניאל מכבי תל אביב 4:03.82 דקות
Silver medal icon.svg מישל קובין הפועל ימק"א ירושלים 4:41.99 דקות Silver medal icon.svg זוהר וייס הפועל גש"מ 4:16.19 דקות
Bronze medal icon.svg עופרה מוניוז הפועל מטה יהודה 4:48.10 דקות Bronze medal icon.svg ניר שמיר הפועל גש"מ 4:25.68 דקות
1980 Gold medal icon.svg ליאור בירקאן הפועל ימק"א ירושלים 4:34.67 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg אמיר גניאל מכבי תל אביב 4:02.91 דקות
Silver medal icon.svg מישל קובין הפועל ימק"א ירושלים 4:42.12 דקות Silver medal icon.svg זוהר וייס הפועל גש"מ 4:13.58 דקות
Bronze medal icon.svg פבי סקלרובסקי הפועל תל אביב 4:48.36 דקות Bronze medal icon.svg ניר שמיר הפועל גש"מ 4:21.84 דקות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1981 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 4:39.21 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:08.18 דקות
1982 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 4:31.37 דקות (ש.י.) אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 4:08.58 דקות
1983 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 4:31.68 דקות אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 4:03.34 דקות
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 4:33.0 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:06.77 דקות
1985 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 4:35.52 דקות שגב פורת (הפועל גליל עליון) 4:05.51 דקות
1986 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 4:42.18 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:08.82 דקות
1987 עינת גבאי (מכבי חיפה) 4:39.18 דקות שגב פורת (הפועל גליל עליון) 4:02.81 דקות
1988 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 4:32.04 דקות שגב פורת (הפועל גליל עליון) 4:01.67 דקות
1989 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 4:30.80 דקות רז דר (הפועל הוד השרון בית ברל) 4:00.83 דקות
1990 רז דר (הפועל הוד השרון בית ברל) 4:00.66 דקות
1991
1992 מורן זומרפלד (מכבי נהריה)
1993
1994
1995 אופירה אשל (הפועל קריית טבעון) 4:35.07 דקות אהוד דקטר (הפועל עומר) 4:03.25 דקות
1996
1997
1998
1999 מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 3:56.88 דקות (ש.י.)
2000
2001 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 4:23.64 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:00.74 דקות
2002 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 4:23.61 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 3:56.28 דקות (ש.י.)
2003 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 4:26.49 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 3:55.56 דקות
2004 מאיה פינקלר (הפועל ירושלים) 4:20.46 דקות שי לבנת (מכבי חיפה) 3:55.78 דקות
2005 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 4:20.86 דקות שי לבנת (מכבי חיפה) 3:57.87 דקות
2006 מאיה פינקלר (הפועל ירושלים) 4:21.88 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:56.64 דקות
2007 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 4:22.51 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:55.23 דקות
2008 מרווה חרפק (הפועל קריית טבעון) 4:24.58 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 4:01.18 דקות
2009 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 4:24.67 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:54.85 דקות
2010 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 4:23.59 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:59.98 דקות
2011 מרדית בודנר (הפועל ירושלים) 4:20.17 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:57.35 דקות
2012 מרטינה מרקס (מכבי קריית אונו) 4:22.53 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 3:58.64 דקות
2013 מרטינה מרקס (מכבי קריית אונו) 4:20.92 דקות עידו הבר (מכבי קריית ביאליק) 3:57.09 דקות
2014 ג'סיקה אנטילס (הפועל ירושלים) 4:21.85 דקות עידו הבר (מכבי קריית ביאליק) 3:57.10 דקות
2015 רוני בווה (הפועל ירושלים) 4:20.58 דקות עידו הבר (מכבי קריית ביאליק) 3:51.54 דקות (ש.י.)
2016 אנדראה מורז (הפועל ירושלים) 4:17.57 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 3:53.77 דקות
2017 רוני בווה (הפועל ירושלים) 4:20.52 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 3:53.62 דקות

800 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 10:35.55 דקות (שיא יסוד ישראל)
1969 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 10:28.00 דקות (ש.י.)
1970 תמר ריפקינד (הפועל כפר הנשיא) 10:34.2 דקות
1971 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 10:37.3 דקות
1972 אילת יוטבת (הפועל העמקים) 10:42.6 דקות
1973 גלינה ויינר (ברית מכבים עתיד) 10:38.0 דקות
1974 דניאלה יוסטר (ברית מכבים עתיד) 10:19.3 דקות
1975 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 9:57.8 דקות (ש.י.)
1976 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 9:52.9 דקות (ש.י.)
1977 דניאלה יוסטר (מכבי תל אביב) 9:59.93 דקות
1978 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 10:06.90 דקות
1979 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 9:40.49 דקות (ש.י.)
1980 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 9:43.83 דקות
1981 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 9:45.31 דקות
1982 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 9:14.12 דקות (ש.י.)
1983 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 9:31.30 דקות
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 9:16.59 דקות
1985 איריס קומן (מכבי נהריה) 9:48.66 דקות
1986 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 9:43.73 דקות
1987 מורין פרידמן (הפועל הוד השרון בית ברל) 9:58.62 דקות
1988 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 9:18.40 דקות
1989 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 9:21.71 דקות
1990
1991
1992
1993
1994
1995 אופירה אשל (הפועל קריית טבעון) 9:30.58 דקות
1996
1997
1998
1999
2000
2001
2002 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 9:07.02 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 8:09.80 דקות (ש.י.)
2003 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 9:05.36 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 8:08.19 דקות
2004 שילו איילון (הפועל ירושלים) 8:06.88 דקות (ש.י.)
2005 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) ‭8:58.33‬ דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 8:10.10 דקות
2006 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 9:01.46 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 8:31.25 דקות
2007 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 8:52.31 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 8:18.37 דקות
2008 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 9:08.50 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 8:13.92 דקות
2009 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 9:11.26 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 8:18.12 דקות
2010 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 9:24.40 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 8:23.75 דקות
2011 מרדית בודנר (הפועל ירושלים) 8:52.18 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל בית שמש) 8:15.65 דקות
2012 מרטינה מרקס (מכבי קריית אונו) 9:13.66 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל בית שמש) 8:19.28 דקות
2013 מרטינה מרקס (מכבי קריית אונו) 9:07.07 דקות עידו הבר (מכבי קריית ביאליק) 8:13.86 דקות
2014 ג'סיקה אנטילס (הפועל ירושלים) 9:01.31 דקות עידו הבר (מכבי קריית ביאליק) 8:10.71 דקות
2015 רוני בווה (הפועל ירושלים) 8:55.82 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 8:03.98 דקות (ש.י.)
2016 רוני בווה (הפועל ירושלים) 8:55.82 דקות מרק חינאווי (הפועל בת ים) 8:10.31 דקות
2017 רוני בווה (הפועל ירושלים) 9:01.59 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 7:59.70 דקות (ש.י.)

1500 מטר חופשי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1954 ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 21.37.4 דקות (ש.י.)
1958 עמירם טראובר (ברית מכבים עתיד) 21:09.2 דקות
1959
1960 דוד וייסמן (ברית מכבים עתיד)
1961
1962 אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 18:52.4 דקות (ש.י.)
1963
1964
1965
1966 משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 18:44.5 דקות (ש.י.)
1967 משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 18:31.9 דקות (ש.י.)
1968 משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 18:21.8 דקות (ש.י.)
1969 דורון כהן (הפועל כפר הנשיא) 18:51.0 דקות
1970 משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 18:20.0 דקות (ש.י.)
1971 אמיר נמינוב (הפועל כפר הנשיא) 18:41.8 דקות
1972 דב ניסמן (הפועל העמקים) 18:44.1 דקות
1973 דן פיק (מכבי חיפה) 18:20.0 דקות (ה.ש.י.)
1974 עדי פרג (הפועל העמקים) 17:43.0 דקות (ש.י.)
1975 נדב בטשא (מכבי חיפה) 17:23.4 דקות (ש.י.)
1976 נדב בטשא (מכבי חיפה) 17:12.3 דקות (ש.י.)
1977 נדב בטשא (מכבי חיפה) 17:07.98 דקות
1978 אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 16:36.37 דקות
1979 אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 16:22.69 דקות
1980 אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 16:38.20 דקות
1981 יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 16:38.66 דקות
1982 אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 16:26.86 דקות
1983 אמיר גניאל (מכבי תל אביב) 16:08.46 דקות
1984 שגב פורת (הפועל גליל עליון) 16:21.56 דקות
1985 שגב פורת (הפועל גליל עליון) 16:09.49 דקות
1986 יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 16:31.73 דקות
1987 ברק עטר (הפועל בני שמעון) 16:50.92 דקות
1988 רז דר (הפועל הוד השרון בית ברל) 16:28.26 דקות
1989 ברק עטר (הפועל בני שמעון) 16:09.34 דקות
1990
1991
1992 ברק עטר (הפועל נהריה) 16:03 דקות
1993
1994
1995 אהוד דקטר (הפועל עומר) 16:38.30 דקות
1996
1997
1998
1999 מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 15:44.00 דקות (ש.י.)
2000
2001
2002 אניה רבינוביץ' (הפועל ירושלים) 17:21.04 דקות (ש.י.) שילו איילון (הפועל ירושלים) 15:55.31 דקות
2003 עדי ביכמן (מכבי קריית אונו) 17:19.22 דקות (ש.י.) שילו איילון (הפועל ירושלים) 15:44.43 דקות
2004 עדי ביכמן (מכבי קריית אונו) 17:26:02 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 15:36.37 דקות
2005 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 17:10.13 דקות (ש.י.) שילו איילון (הפועל ירושלים) 15:44.80 דקות
2006 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 17:34.47 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 16:21.51 דקות
2007 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 17:35.26 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 15:53.84 דקות
2008 אולגה ברסנייבה (הפועל ירושלים) 17:48.53 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 15:32.53 דקות
2009 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 18:09.95 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 15:52.77 דקות
2010 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 18:02.98 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל ירושלים) 15:53.30 דקות
2011 מרדית בודנר (הפועל ירושלים) 17:17.48 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל בית שמש) 15:35.60 דקות
2012 טלי למקוף (הפועל דולפין נתניה) 17:38.91 דקות מיכאל דמיטרייב (הפועל בית שמש) 15:56.86 דקות
2013 טלי למקוף (הפועל דולפין נתניה) 17:27.62 דקות מרק חינאווי (הפועל בת ים) 15:51.37 דקות
2014 טלי למקוף (הפועל דולפין נתניה) 17:25.97 דקות מרק חינאווי (הפועל בת ים) 15:52.56 דקות
2015 רוני בווה (הפועל ירושלים) 17:19.05 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 15:40.57 דקות
2016 רוני בווה (הפועל ירושלים) 17:29.61 דקות גיא מוסקוביץ' (מכבי קריית ביאליק) 15:44.95 דקות
2017 רוני בווה (הפועל ירושלים) 17:06.05 דקות גיל קיזלר (מכבי חיפה) 15:33.27 דקות

50 מטר פרפר[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1999 אלכסיי מנז'ולה (ירושלים רבתי) 25.11 שניות (ש.י.)
2000 איתן אורבך (מכבי חיפה) 25.01 שניות (ש.י.)
2001 אלכסיי מנז'ולה (ירושלים רבתי) 24.90 שניות (ש.י.)
2002 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 27.67 שניות אלכסיי מנז'ולה (ירושלים רבתי) 24.91 שניות
2003 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 27.18 שניות עופר פינקלר (הפועל בת ים) 25.01 שניות
2004 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 27.58 שניות ויטלי פושקר (הפועל ירושלים) 24.98 שניות
2005 אניה גוסטומלסקי () 27.48 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.16 שניות
2006 אניה גוסטומלסקי () 27.29 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 24.92 שניות
2007 אניה גוסטומלסקי () 27.21 שניות אלון מנדל () 24.87 שניות
2008 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 26.36 שניות (ש.י.) אלון מנדל () 24.50 שניות
2009 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 26.50 שניות אלון מנדל () 23.96 שניות
2010 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 26.66 שניות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 24.67 שניות
2011 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 26.39 שניות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 24.43 שניות
2012 אניה גוסטומלסקי (הפועל דולפין נתניה) 27.42 שניות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 24.15 שניות
2013 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 27.66 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 24.34 שניות
2014 דורון לוי (הפועל ירושלים) 28.70 שניות נמרוד שפירא בר אור (הפועל ירושלים) 24.52 שניות
2015 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 27.48 שניות תומר זמיר (הפועל ירושלים) 23.76 שניות (ש.י.)
2016 מיכל ליברמן (הפועל עירוני הוד השרון) 28.03 שניות מירון חירותי (מכבי חיפה) 23.78 שניות
2017 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 26.84 שניות מירון חירותי (מכבי חיפה) 23.96 שניות

100 מטר פרפר[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1954 דורית שרצר (ברית מכבים עתיד) 1:41.7 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 1:14.8 דקות
1955 דורית שרצר (ברית מכבים עתיד) 1:36.3 דקות
1956 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:33.2 דקות
1957 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:32.3 דקות
1958 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:31.5 דקות
1959 גלי להב (הפועל ניר דוד) 1:30.4 דקות
1960 חנה מרון (ברית מכבים עתיד) 1:31.8 דקות
1961 אורנה בלכמן (מכבי חיפה) 1:32.8 דקות
1962 נורית שלו (הפועל נוה איתן) 1:23.8 דקות
1963 נורית שלו (הפועל נוה איתן) 1:22.5 דקות
1964 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:22.4 דקות
1965 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:16.5 דקות
1966 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:18.4 דקות אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 1:01.8 דקות
1967 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:12.5 דקות אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 59.8 שניות (ש.י.)
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:11.6 דקות אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 1:00.9 דקות
1969 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:11.3 דקות אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 1:00.8 דקות
1970 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:11.8 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 1:03.9 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:13.3 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 1:03.0 דקות
1972 אורלי שחם (הפועל העמקים) 1:16.2 דקות עדי פרג (הפועל עמקים) 1:03.2 דקות
1973 רעיה צורף (הפועל העמקים) 1:13.5 דקות עדי פרג (הפועל עמקים) 1:03.0 דקות
1974 רעיה צורף (הפועל העמקים) 1:10.6 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 1:01.4 דקות
1975 רעיה צורף (הפועל העמקים) 1:10.8 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 1:01.2 דקות
1976 עיבל לשם (הפועל מרחבים) 1:12.1 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 1:00.3 דקות
1977 נטע יוסף (הפועל בית ברל) 1:09.39 דקות (ש.י.) מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 59.36 שניות
1978 נטע יוסף (הפועל בית ברל) 1:08.56 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 59.59 שניות
1979 טובה אברמוב (הפועל בת ים) 1:08.03 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 59.36 שניות
1980 עופרה מוניוז (הפועל מטה יהודה) 1:06.46 דקות (ש.י.) יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 58.34 שניות (ש.י.)
1981 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 1:04.83 דקות (ש.י.) ירון אילתי (הפועל גליל עליון) 57.61 שניות (ש.י.)
1982 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 1:06.45 דקות ירון אילתי (הפועל גליל עליון) 57.57 שניות (ש.י.)
1983 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 1:06.96 דקות ירון אילתי (הפועל גליל עליון) 58.14 שניות
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 1:07.10 דקות נדב שנל (הפועל גליל עליון) 57.71 שניות
1985
1986 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 1:07.35 דקות נדב שנל (הפועל גליל עליון) 59.24 שניות
1987 איריס קומן (מכבי נהריה) 1:07.23 דקות נדב שנל (הפועל גליל עליון) 57.70 שניות
1988 איריס קומן (מכבי נהריה) 1:05.51 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 56.92 שניות
1989 סהר אלוני (הפועל עמק חפר) 1:06.63 דקות ערן גרומי (הפועל ירושלים) 58.16 שניות
1990
1991
1992 ערן גרומי (הפועל ירושלים) 55.64 שניות (ש.י.)
1993
1994
1995 ליטל כשריאל (מכבי מעלה אדומים) 1:06.58 דקות דן קטלר (הפועל ירושלים) 56.54 שניות
1996
1997
1998
1999
2000 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 59.67 שניות (ש.י.)
2001 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 1.00.28 דקות יואב גת (הפועל ירושלים) 55.69 שניות
2002 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 1:00.39 דקות גלעד קאופמן (הפועל עמק חפר) 55.98 שניות
2003 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 59.90 שניות גלעד קאופמן (הפועל עמק חפר) 55.07 שניות
2004 רותם פלד (מכבי פארק המים רעות) 1:04:58 דקות נדב כוכבי (מכבי קריית אונו) 55.98 שניות
2005 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:03.89 דקות ארז פרן (הפועל ירושלים) 55.55 שניות
2006 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:01.96 דקות נדב כוכבי (מכבי קריית אונו) 54.81 שניות
2007 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:00.95 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 54.49 שניות
2008 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 59.02 שניות (ש.י.) אלון מנדל () 53.61 שניות
2009 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 58.21 שניות (ש.י.) אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 52.56 שניות (ש.י.)
2010 קרן זיבנר (בני הרצליה) 1:03.15 דקות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 54.49 שניות
2011 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 59.04 שניות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 54.20 שניות
2012 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 59.40 שניות אלון מנדל (מכבי קריית ביאליק) 53.73 שניות
2013 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 59.39 שניות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 53.84 שניות
2014 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 59.92 שניות נמרוד שפירא בר אור (הפועל ירושלים) 54.14 שניות
2015 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 59.54 שניות מרקוס שלזינגר (הפועל דולפין נתניה) 53.34 שניות
2016 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 58.92 שניות מרקוס שלזינגר (הפועל דולפין נתניה) 52.75 שניות
2017 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 59.00 שניות תומר פרנקל (הפועל ירושלים) 52.99 שניות

200 מטר פרפר[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1954 ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:46.8 דקות (ש.י.)
1955 ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:47.0 דקות
1956 ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:46.6 דקות
1957 גבריאל נסט (ברית מכבים עתיד) 2:53.6 דקות
1958 גבריאל נסט (ברית מכבים עתיד) 2:53.7 דקות
1959 גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:52.6 דקות
1960 גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:44.2 דקות
1961 דוד קרצקי (ברית מכבים עתיד) 2:35.4 דקות
1962 אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:27.5 דקות
1963 גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:29.8 דקות
1964 אסף פורת (הפועל נוה איתן) 2:37.4 דקות
1965 אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:18.4 דקות (ש.י.)
1966 אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:16.7 דקות (ש.י.)
1967
לא התקיים
אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:14.1 דקות (ש.י.)
1968
לא התקיים
אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:17.5 דקות
1969 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 2:42.60 דקות (ש.י.) אברהם מלמד (הפועל גוש זבולון) 2:20.2 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל איילת השחר) 2:48.3 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:27.8 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל איילת השחר) 2:46.8 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:24.3 דקות
1972 אורלי שחם (הפועל העמקים) 2:53.4 דקות עדי פרג (הפועל העמקים) 2:21.8 דקות
1973 רעיה צורף (הפועל העמקים) 2:43.9 דקות עדי פרג (הפועל העמקים) 2:19.8 דקות
1974 רעיה צורף (הפועל העמקים) 2:39.0 דקות (ש.י.) עדי פרג (הפועל העמקים) 2:15.3 דקות
1975 רעיה צורף (הפועל העמקים) 2:35.9 דקות (ש.י.) דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:17.5 דקות
1976 עיבל לשם (הפועל מרחבים) 2:39.0 דקות מייק גרינשפן (הפועל גבעת חיים) 2:14.0 דקות
1977 אסנת ארליך (הפועל חולון/בת ים) 2:36.70 דקות אלון אקר (הפועל בית קמה) 2:11.93 דקות
1978 שוש עזרתי (הפועל חולון/בת ים) 2:35.17 דקות (ש.י.) דב ניסמן (הפועל עמק חפר) 2:11.12 דקות
1979 טובה אברמוב (הפועל חולון/בת ים) 2:30.23 דקות (ש.י.) יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:08.30 דקות (ש.י.)
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1980 Gold medal icon.svg הדר רובינשטיין מכבי קריית אונו 2:27.90 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg יורם כוכבי מכבי תל אביב 2:05.93 דקות (ש.י.)
Silver medal icon.svg עופרה מוניוז הפועל מטה יהודה 2:33.67 דקות Silver medal icon.svg ירון אילתי הפועל גליל עליון 2:07.10 דקות
Bronze medal icon.svg אלפר הפועל רמות השבים 2:37.80 דקות Bronze medal icon.svg יובל רותם הפועל גש"מ 2:11.10 דקות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1981 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 2:23.53 דקות ירון אילתי (הפועל גליל עליון) 2:03.58 דקות (ש.י.)
1982 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 2:27.63 דקות ירון אילתי (הפועל גלייך עליון) 2:03.98 דקות
1983 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 2:25.13 דקות ירון אילתי (הפועל גלייך עליון) 2:04.45 דקות
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 2:21.86 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:04.95 דקות
1985 הדר רובינשטיין (מכבי קריית אונו) 2:25.40 דקות דוד קליין (הפועל נהריה) 2:06.73 דקות
1986 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 2:25.29 דקות חן שכטר (מכבי תל אביב) 2:10.78 דקות
1987 רויטל וילנאי (מרכז וייסגל) 2:32.08 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 2:07.64 דקות
1988 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל) 2:26.15 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 2:05.54 דקות
1989 סהר אלוני (הפועל עמק חפר) 2:26.19 דקות אמיר שטרנפלד (הפועל הוד השרון בית ברל) 2:10.74 דקות
1990
1991
1992 טימאה טוט (הפועל עמק יזרעאל) 2:16.89 דקות ערן גרומי (הפועל ירושלים) 2:05.21 דקות
1993
1994 יואב מאירי (הפועל ירושלים) 2:02.59 דקות (ש.י.)
1995
1996
1997
1998
1999
2000 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 2:14.93 דקות (ש.י.)
2001 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 2:18.89 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:02.28 דקות
2002 שרי מצרי (מכבי תל אביב) 2:19.76 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:04.04 דקות
2003 שרי מצרי (מכבי תל אביב) 2:20.25 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:03.18 דקות
2004 שרי מצרי (מכבי תל אביב) 2:19.16 דקות ארז פרן (הפועל ירושלים) 2:02.25 דקות
2005 מור פליישמן (הפועל ירושלים) 2:21.01 דקות ארז פרן (הפועל ירושלים) 2:00.39 דקות
2006 מור פליישמן (הפועל ירושלים) 2:22.10 דקות נדב כוכבי (מכבי קריית אונו) 2:00.13 דקות (ש.י.)
2007 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 2:21.45 דקות מאיר חצבני () 2:01.34 דקות
2008 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 2:19.41 דקות אלון מנדל () 1:59.79 דקות
2009 אליסה ציפין (הפועל ערד) 2:15.72 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 1:58.32 דקות
2010 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 2:15.08 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:01.08 דקות
2011 אליסה ציפין (הפועל ערד) 2:19.07 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 1:59.66 דקות
2012 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 2:18.95 דקות אבי כהן (הפועל בת ים) 2:02.68 דקות
2013 שיר וסרמן (מכבי קריית אונו) 2:19.26 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 1:59.33 דקות
2014 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 2:15.43 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 2:02.10 דקות
2015 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 2:13.52 דקות יונתן בטשא (מכבי חיפה) 1:58.78 דקות
2016 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 2:11.81 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 1:59.81 דקות
2017 קטרין שפיר (מכבי נהריה) 2:17.31 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 1:59.53 דקות

50 מטר חזה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1999
2000 אולגה צינקר (ירושלים רבתי) 33.65 שניות (ש.י.)
2001 אולגה צינקר (ירושלים רבתי) 35.19 שניות עופרי ברנר (מכבי חיפה) 29.68 שניות
2002 מירב שיקלר (מכבי קריית אונו) 35.11 שניות עופרי ברנר (מכבי חיפה) 29.28 שניות
2003 מונה מירון (בני הרצליה) 34.19 שניות דב מלניק (הפועל ירושלים) 29.21 שניות
2004 מונה מירון (בני הרצליה) 34.66 שניות ערן זוסמן (הפועל הוד השרון בית ברל) 29.28 שניות
2005 דעאא מסרווה (הפועל כפר סבא בית ברל) 33.72 שניות מיקי מלול (מכבי קריית ביאליק) 28.97 שניות
2006 דעאא מסרווה (הפועל כפר סבא בית ברל) 33.61 שניות יונתן כהן (מכבי קריית אונו) 29.46 שניות
2007 יוליה בנך (הפועל אילת) 33.89 שניות מיקי מלול (מכבי קריית ביאליק) 28.24 שניות
2008 יוליה בנך (הפועל אילת) 32.41 שניות (ש.י.) יונתן כהן (מכבי קריית אונו) 28.90 שניות
2009 יוליה בנך (הפועל אילת) 31.95 שניות (ש.י.) מיקי מלול (מכבי קריית ביאליק) 27.45 שניות
2010 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 33.78 שניות אמרי גניאל (הפועל ירושלים) 29.11 שניות
2011 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 33.21 שניות מיקי מלול (מכבי קריית ביאליק) 28.45 שניות
2012 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 33.29 שניות אמרי גניאל (הפועל ירושלים) 28.83 שניות
2013 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 31.66 שניות ירון שגלוב (הפועל עמק יזרעאל) 28.08 שניות
2014 נסטיה קורוטקוב (הפועל דולפין נתניה) 32.94 שניות איתי גולדפדן (הפועל עמק חפר) 28.01 שניות
2015 אפרת רוטשטיין (ירושלים רבתי) 33.74 שניות איתי גולדפדן (הפועל עמק חפר) 28.34 שניות
2016 זוהר שיקלר (הפועל דולפין נתניה) 33.11 שניות יהב שחף (הפועל ירושלים) 28.17 שניות
2017 ג'סיקה אנטילס (הפועל ירושלים)
ניקול ברקוביץ' (הפועל מועדון שחייה קריית אתא)
33.49 שניות איתי גולדפדן (הפועל עמק חפר) 27.85 שניות

100 מטר חזה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1954 אילנה רייזנר (הפועל גוש זבולון) 1:39.0 דקות
1966 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:26.3 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 1:15.0 דקות (ש.י.)
1967 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:22.4 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 1:13.4 דקות
1968 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:22.3 דקות יואל קנדה (הפועל תל אביב) 1:13.7 דקות
1969 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:20.9 דקות יואל קנדה (הפועל תל אביב) 1:16.1 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:22.2 דקות יואל קנדה (הפועל תל אביב) 1:14.2 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:23.9 דקות בועז פלדי (הפועל שמיר) 1:14.8 דקות
1972 נאוה כגן (הפועל שמיר) 1:24.6 דקות בועז פלדי (הפועל שמיר) 1:14.7 דקות
1973 נאוה כגן (הפועל שמיר) 1:23.3 דקות בועז פלדי (הפועל שמיר) 1:15.2 דקות
1974 נאוה כגן (הפועל שמיר) 1:23.0 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 1:12.9 דקות
1975 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 1:20.9 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 1:12.5 דקות
1976 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 1:21.7 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 1:11.9 דקות
1977 ענת פרקש (מכבי תל אביב) 1:20.79 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 1:11.22 דקות
1978 ענת פרקש (הפועל תל אביב) 1:21.36 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 1:09.10 דקות
1979 מירב הדר (הפועל גש"מ) 1:19.08 דקות (ש.י.) רון קרמן (מכבי חיפה) 1:06.49 דקות (ש.י.)
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1980 Gold medal icon.svg רבקה פרידלנד מכבי קריית אונו 1:20.32 דקות Gold medal icon.svg רון קרמן מכבי חיפה 1:07.24 דקות
Silver medal icon.svg מירב הדר הפועל גש"מ 1:21.51 דקות Silver medal icon.svg רועי עמיצור מכבי תל אביב 1:10.49 דקות
Bronze medal icon.svg תמי מוניוז הפועל מטה יהודה 1:22.13 דקות Bronze medal icon.svg שחור הפועל גש"מ 1:11.15 דקות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1981 רבקה פרידלנד (מכבי קריית אונו) 1:19.31 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 1:08.73 דקות
1982 רבקה פרידלנד (מכבי קריית אונו) 1:18.85 דקות (ש.י.) אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 1:08.56 דקות
1983 נוגה ויזל (מרכז ויסגל) 1:19.09 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 1:06.86 דקות
1984 רותם פורת (הפועל בני שמעון) 1:20.43 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 1:06.20 דקות
1985 זוהר לבנסברג (הפועל גלבוע) 1:20.89 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 1:05.78 דקות
1986 אירית אפרתי (מכבי תל אביב) 1:19.27 דקות שגיא שטיגמן (הפועל גש"ם) 1:08.06 דקות
1987 אירית אפרתי (מכבי תל אביב) 1:18.24 דקות שגיא שטיגמן (הפועל גש"ם) 1:08.28 דקות
1988 אירית אפרתי (מכבי תל אביב) 1:17.51 דקות גלעד חן (הפעול גלבוע) 1:08.51 דקות
1989 אירית אפרתי (מכבי תל אביב) 1:16.73 דקות אייל שטיגמן (מכבי תל אביב) 1:07.04 דקות
1990 אירית אפרתי (מכבי תל אביב) 1:14.98 דקות
1991
1992 נטע כהן (מכבי חיפה) 1:17.29 דקות אנדריי רוזנטול (הפועל ירושלים) 1:05.82 דקות
1993
1994
1995
1996
1997
1998
1999
2000 דב מלניק (הפועל ירושלים)
2001 יעל ויסמן (הפועל בת ים) 1:17.46 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 1:04.95 דקות
2002 מירב שיקלר (מכבי קריית אונו) 1:16.62 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 1:05.10 דקות
2003 מונה מירון (בני הרצליה) 1:13.92 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 1:04.01 דקות
2004 מונה מירון (בני הרצליה) 1:15.21 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 1:04.29 דקות
2005 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:12.24 דקות (ש.י.) דני מלניק () 1:04.12 דקות
2006 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:12.63 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 1:03.94 דקות
2007 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:11.58 דקות (ש.י.) תום בארי (מכבי קריית אונו) 1:03.37 דקות
2008 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:12.57 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 1:03.48 דקות
2009 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:08.97 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 1:02.61 דקות
2010 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:11.93 דקות דני מלניק (הפועל ירושלים) 1:03.11 דקות
2011 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 1:10.73 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 1:02.96 דקות
2012 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:10.21 דקות אמרי גניאל (הפועל ירושלים) 1:02.76 דקות
2013 נסטיה קורוטקוב (הפועל דולפין נתניה) 1:10.76 דקות אמרי גניאל (הפועל דולפין נתניה) 1:02.30 דקות
2014 נסטיה קורוטקוב (הפועל דולפין נתניה) 1:10.65 דקות אמרי גניאל (הפועל דולפין נתניה) 1:01.34 דקות
2015 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:08.39 דקות איליה גלדישב (מכבי אשדוד) 1:03.06 דקות
2016 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 1:12.55 דקות איליה גלדישב (מכבי אשדוד) 1:02.49 דקות
2017 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 1:11.56 דקות איתי גולדפדן (הפועל עמק חפר) 1:02.38 דקות

200 מטר חזה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1952 אילנה רייזנר (הפועל גוש זבולון) 3:34.1 דקות גבריאל נסט (ברית מכבים עתיד) 3:01.5 דקות
1954 אילנה רייזנר (הפועל גוש זבולון) 3:31.6 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:55.0 דקות
1955 חיותה מרצ'ביאק (הפועל תל עמל) 3:24.6 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:54.8 דקות
1956 חיותה מרצ'ביאק (הפועל תל עמל) 3:24.6 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:53.8 דקות
1957 תמר זליג (מכבי חיפה) 3:26.4 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:52.1 דקות
1958 חיותה מרצ'ביאק (הפועל תל עמל) 3:21.8 דקות גבריאל נסט (ברית מכבים עתיד) 2:52.3 דקות
1959 חיותה מרצ'ביאק (הפועל תל עמל) 3:18.5 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:55.8 דקות
1960 תמר זליג (מכבי חיפה) 3:21.8 דקות ראובן שפע (הפועל גבעת חיים) 2:54.8 דקות
1961 תמר זליג (מכבי חיפה) 3:18.5 דקות ארליך (ברית מכבים עתיד) 2:57.5 דקות
1962 חנה מרון (ברית מכבים עתיד) 3:17.7 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:46.8 דקות
1963 מרגרט קוברסקי (ברית מכבים עתיד) 3:08.2 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:43.1 דקות
1964 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 3:07.1 דקות פטר שטופ (הפועל תל אביב) 2:45.4 דקות
1965 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 3:05.3 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:46.9 דקות
1966 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 3:06.4 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:42.2 דקות
1967 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 3:00.5 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 2:39.0 דקות (ש.י.)
1968 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:59.1 דקות יואל קנדה (הפועל תל אביב) 2:45.5 דקות
1969 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:54.2 דקות (ש.י.) יואל קנדה (הפועל תל אביב) 2:47.8 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 3:05.5 דקות יואל קנדה (הפועל תל אביב) 2:46.9 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:59.4 דקות דן קצין (ברית מכבים עתיד) 2:46.1 דקות
1972 נאוה כגן (הפועל שמיר) 2:59.7 דקות בועז פלדי (הפועל שמיר) 2:47.0 דקות
1973 נאוה כגן (הפועל שמיר) 3:00.0 דקות בועז פלדי (הפועל שמיר) 2:45.0 דקות
1974 נאוה כגן (הפועל שמיר) 2:56.3 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:40.3 דקות
1975 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 2:53.8 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:38.7 דקות
1976 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 2:55.3 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:36.76 דקות
1977 ענת פרקש (מכבי תל אביב) 2:55.06 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:34.85 דקות
1978 ענת פרקש (הפועל תל אביב) 2:55.47 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:33.31 דקות
1979 ענת פרקש (הפועל תל אביב) 2:54.92 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:28.09 דקות (ש.י.)
1980 תמי מוניוז (הפועל מטה יהודה) 2:50.15 דקות (ש.י.) רון קרמן (מכבי חיפה) 2:29.12 דקות
1981 תמי מוניוז (הפועל מטה יהודה) 2:49.40 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 2:29.08 דקות
1982 רבקה פרידלנד (מכבי קריית אונו) 2:47.35 דקות (ש.י.) אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 2:29.27 דקות
1983 נוגה ויזל (מרכז וייסגל) 2:52.75 דקות אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 2:27.07 דקות
1984 אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 2:26.26 דקות
1985 אייל שטיגמן (הפועל עמק יזרעאל) 2:25.80 דקות
1986 אירית אפרתי (מכבי תל אביב כפר המכביה) 2:49.33 דקות שגיא שטיגמן (הפועל גש"מ) 2:31.55 דקות
1987 אירית אפרתי (מכבי תל אביב כפר המכביה) 2:47.76 דקות ערן דורון (מרכז וייסגל) 2:40.44 דקות
1988 אירית אפרתי (מכבי תל אביב כפר המכביה) 2:41.14 דקות (ש.י.) שגיא שטיגמן (הפועל גש"מ) 2:32.29 דקות
1989 אירית אפרתי (מכבי תל אביב כפר המכביה) 2:45.42 דקות אייל שטיגמן (מכבי תל אביב) 2:28.41 דקות
1990 אירית אפרתי (מכבי תל אביב כפר המכביה) 2:38.01 דקות (ש.י.) כרמל לויתן
1991 אנדריי רוזנטול (הפועל ירושלים) 2:20.74 דקות (ש.י.)
1992 אנדריי רוזנטול (הפועל ירושלים) 2:18.76 דקות (ש.י.)
1993
1994
1995 עדי ביכמן (הפועל גבעתיים) 2:50.23 דקות ודים אלכסייב (הפועל ירושלים) 2:21.11 דקות
1996
1997
1998
1999 דנה עדן (מכבי קריית אונו) 2:36.24 דקות (ש.י.)
2000
2001 ענבל לבבי (הפועל עמק חפר) 2:43.80 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 2:19.45 דקות
2002 מירב שיקלר (מכבי קריית אונו) 2:40.64 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 2:17.86 דקות
2003 מונה מירון (בני הרצליה) 2:38.81 דקות דב מלניק (הפועל ירושלים) 2:18.57 דקות
2004 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 2:42.21 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:18.41 דקות
2005 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:37.07 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:16.53 דקות
2006 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:34.47 דקות (ש.י.) תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:15.88 דקות
2007 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:33.81 דקות (ש.י.) תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:14.36 דקות
2008 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:34.31 דקות תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:14.80 דקות
2009 יוליה בנך (הפועל אילת) 2:29.03 דקות (ש.י.) תום בארי (מכבי קריית אונו) 2:14.51 דקות
2010 יוליה בנך (הפועל אילת) 2:36.62 דקות דני מלניק (הפועל ירושלים) 2:17.05 דקות
2011 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:32.46 דקות ג'ואן קופטי (ירושלים רבתי) 2:16.28 דקות
2012 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:38.09 דקות ג'ואן קופטי (ירושלים רבתי) 2:18.26 דקות
2013 נסטיה קורוטקוב (הפועל דולפין נתניה) 2:33.41 דקות אמרי גניאל (הפועל דולפין נתניה) 2:16.15 דקות
2014 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:31.20 דקות רונן פאור (בני הרצליה) 2:15.60 דקות
2015 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:29.57 דקות רונן פאור (בני הרצליה) 2:14.95 דקות
2016 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:32.39 דקות רונן פאור (בני הרצליה) 2:14.58 דקות
2017 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 2:33.85 דקות איליה גלדישב (מכבי אשדוד) 2:16.29 דקות

50 מטר גב[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
2000 עדי כהן (מכבי אשדוד) 30.57 שניות (ש.י.) איתן אורבך (מכבי חיפה) 26.20 שניות (ש.י.)
2001 עדי כהן (מכבי אשדוד) 30.62 שניות יואב גת () 27.19 שניות
2002 אניה גוסטומלסקי (מכבי חיפה) 29.98 שניות (ה.ש.י.) איתן אורבך (מכבי קריית ביאליק) 26.98 שניות
2003 אור מלצר (הפועל הוד השרון בית ברל) 30.32 שניות יואב גת (הפועל ירושלים) 26.82 שניות
2004 אור מלצר (הפועל הוד השרון בית ברל) 30.65 שניות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 26.80 שניות
2005 אניה גוסטומלסקי (מכבי קריית ביאליק) 29.96 שניות אלון מנדל () 26.56 שניות
2006[2] דנית קמה (מכבי קריית אונו) 31.12 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 26.38 שניות
2007 ענת זימין (הפועל בת ים) 30.30 שניות איליה אייזנשטוק (מכבי קריית ביאליק) 26.44 שניות
2008 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 30.01 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.73 שניות
2009 דניאל קלינגר () 29.90 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 24.92 שניות
2010 דקל שחף (הפועל ירושלים) 30.40 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.85 שניות
2011 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 29.37 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.16 שניות
2012 אניה גוסטומלסקי (הפועל דולפין נתניה) 29.40 שניות יונתן קופלב (מכבי חיפה) 25.61 שניות
2013 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 28.51 שניות (ש.י.) גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.26 שניות
2014 מיכל ליברמן (עירוני הוד השרון) 30.29 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.12 שניות
2015 מיכל ליברמן (עירוני הוד השרון) 29.49 שניות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 25.24 שניות
2016 מיכל ליברמן (עירוני הוד השרון) 29.53 שניות יונתן קופלב (מכבי חיפה) 24.84 שניות
2017 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 28.86 שניות יונתן קופלב (מכבי חיפה) 24.83 שניות

100 מטר גב[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1952 ויויאן חסון (הפועל ירושלים) 1:37.4 דקות ראובן שפע (הפעול גבעת חיים) 1:23.0 דקות
1954 ירדנה שאל (הפועל גוש זבולון) 1:31.7 דקות עוזי רוזן (הפועל גוש זבולון) 1:16.7 דקות
1955 שושנה ריבנר (ברית מכבים עתיד) 1:30.6 דקות עוזי רוזן (הפועל גוש זבולון) 1:13.8 דקות
1956 ירדנה שאל (הפועל גוש זבולון) 1:27.0 דקות עוזי רוזן (הפועל גוש זבולון) 1:12.0 דקות
1957 ירדנה שאל (הפועל גוש זבולון) 1:28.1 דקות יואב צרי (הפועל אפיקים) 1:13.3 דקות
1958 נוגה הררי (הפועל עמק הירדן) 1:28.5 דקות דוד מלמד (הפועל גוש זבולון) 1:13.0 דקות
1959 נוגה הררי (הפועל עמק הירדן) 1:27.5 דקות יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 1:11.6 דקות
1960 נוגה הררי (הפועל עמק הירדן) 1:26.1 דקות יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 1:09.2 דקות
1961 דורית זלץ (ברית מכבים עתיד) 1:32.2 דקות
1962 גלי להב (הפועל ניר דוד) 1:23.4 דקות
1963 חנה קול (הפועל אפיקים) 1:23.4 דקות
1964 חנה קול (הפועל אפיקים) 1:26.3 דקות
1965 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:14.4 דקות (ה.ש.י.)
1966 נעמי לאופר (מכבי חיפה) 1:19.2 דקות יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 1:06.8 דקות (ש.י.)
1967 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:16.4 דקות יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 1:05.8 דקות (ש.י.)
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:14.4 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:05.9 דקות
1969 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 1:14.4 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:05.5 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 1:18.4 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:08.2 דקות
1971 חנה אהרוני (מכבי חיפה) 1:18.8 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:07.3 דקות
1972 ענת וייס (ברית מכבים עתיד) 1:18.7 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:05.2 דקות
1973 תמר שמיר (הפועל בת ים) 1:18.6 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 1:06.1 דקות
1974 תמר שמיר (הפועל בת ים) 1:17.7 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 1:06.3 דקות
1975 תמר שמיר (הפועל בת ים) 1:16.1 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 1:04.9 דקות
1976 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 1:12.9 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 1:05.3 דקות
1977 ליז בוכשטבר (הפועל בת ים) 1:11.96 דקות אבי כרמל (מכבי תל אביב) 1:04.28 דקות
1978 ליז בוכשטבר (הפועל בת ים) 1:12.79 דקות אבי כרמל (מכבי תל אביב) 1:04.28 דקות
1979 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 1:11.16 דקות (ש.י.) אבי כרמל (מכבי תל אביב) 1:04.05 דקות
1980 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 1:12.51 דקות יזהר שנהר (הפועל גליל עליון) 1:05.20 דקות
1981 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 1:10.41 דקות יזהר שנהר (הפועל גליל עליון) 1:02.62 דקות
1982 לורין רוזובסקי (מכבי תל אביב) 1:08.93 דקות (ש.י.) יזהר שנהר (הפועל עמק יזרעאל) 1:02.77 דקות
1983 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 1:09.96 דקות טל משקיף (מכבי חיפה) 1:02.36 דקות
1984 עירית גלוסקינוס (הפועל ימק"א ירושלים) 1:10.38 דקות טל משקיף (מכבי חיפה) 1:01.55 דקות (ש.י.)
1985 עירית גלוסקינוס (הפועל ימק"א ירושלים) 1:11.66 דקות זוהר גלילי (הפועל גש"מ) 1:01.34 דקות (ש.י.)
1986 דורית משלר (מכבי ירושלים) 1:11.61 דקות זוהר גלילי (הפועל גש"מ) 1:00.75 דקות (ש.י.)
1987 שרון אקסלרוד (הפועל עמק חפר/נתניה) 1:11.27 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 59.90 שניות (ש.י.)
1988 הדס פדה (הפועל נהריה) 1:10.29 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 59.04 שניות (ש.י.)
1989 הדס פדה (הפועל נהריה) 1:08.86 דקות (ש.י.) ערן גרומי (הפועל ירושלים) 59.96 שניות
1990 הדס פדה (הפועל נהריה) 1:07.44 דקות ערן גרומי (הפועל ירושלים) 58.04 שניות
1991 הדס פדה (הפועל נהריה) 1:07.18 דקות (ש.י.)
1992 טימאה טוט (מכבי ראשון לציון) 1:06.79 דקות (ש.י.) ערן גרומי (הפועל ירושלים) 56.92 שניות (ש.י.)
1993
1994
1995
1996 מורן רבינוביץ' (הפועל ירושלים)
1997 איתן אורבך (מכבי חיפה) 56.68 שניות (ש.י.)
1998
1999
2000
2001 אניה גוסטומלסקי (מכבי חיפה) 1:04.26 דקות (ש.י.) יואב גת (הפועל ירושלים) 57.43 שניות
2002 אור מלצר (הפועל הוד השרון בית ברל) 1:04.40 דקות איתן אורבך (מכבי קריית ביאליק) 56.54 שניות
2003 אור מלצר (הפועל הוד השרון בית ברל) 1:04.78 דקות יואב גת (הפועל ירושלים) 56.68 שניות
2004 אור מלצר (הפועל הוד השרון בית ברל) 1:04.67 דקות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 57.84 שניות
2005 דנית קמה (מכבי קריית אונו) 1:05.22 דקות יואב גת () 56.47 שניות
2006 סיגל סימסולו (בני הרצליה) 1:06.12 דקות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 56.61 שניות
2007 ענת זימין (הפועל בת ים)
דנית קמה (מכבי קריית אונו)[3]
1:06.07 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 55.11 שניות (ש.י.)
2008 אניה גוסטומלסקי (מכבי קריית ביאליק) 1:02.57 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 55.63 שניות
2009 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 1:03.32 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 54.59 שניות
2010 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 1:04.36 דקות יונתן קופלב (מכבי חיפה) 55.97 שניות
2011 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 1:03.81 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 54.86 שניות
2012 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 1:03.36 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 55.50 שניות
2013 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 1:03.13 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 55.20 שניות
2014 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 1:04.98 דקות דוד גמבורג (הפועל ירושלים) 54.81 שניות
2015 שחר מנחם (מכבי פארק מים רעות) 1:04.13 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 53.96 שניות
2016 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 1:02.82 דקות גיא ברנע (הפועל ירושלים) 54.42 שניות
2017 אנדראה מורז (הפועל ירושלים) 1:01.78 דקות (ש.י.) דוד גמבורג (הפועל ירושלים) 54.56 שניות

200 מטר גב[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1962 יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:31.0 דקות
1963 יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:29.6 דקות
1964 יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:41.6 דקות
1965 יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:29.5 דקות
1966 נעמי לאופר (מכבי חיפה) 2:56.6 דקות (ש.י.) יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:28.1 דקות
1967 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 2:43.8 דקות יורם שניידר (הפועל קריית טבעון) 2:25.45 דקות (ש.י.)
1968 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:47.6 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 2:28.0 דקות
1969 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 2:43.7 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 2:25.5 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:48.8 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:29.2 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:47.9 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 2:29.9 דקות
1972 ענת וייס (ברית מכבים עתיד) 2:49.6 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 2:24.3 דקות
1973 תמר שמיר (הפועל בת ים) 2:48.5 דקות יואב יעקובי (הפועל תל אביב) 2:24.5 דקות
1974 תמר שמיר (הפועל בת ים) 2:46.5 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:23.3 דקות
1975 תמר שמיר (הפועל בת ים) 2:43.6 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:20.6 דקות
1976 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 2:35.8 דקות (ש.י.) דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:25.3 דקות
1977 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 2:33.04 דקות (ש.י.) אבי כרמל (מכבי תל אביב) 2:20.22 דקות
1978 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 2:34.30 דקות אבי כרמל (מכבי תל אביב) 2:16.45 דקות (ש.י.)
1979 ליז בוכשטבר (הפועל חולון/בת ים) 2:33.41 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:16.17 דקות (ש.י.)
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1980 Gold medal icon.svg ליז בוכשטבר הפועל חולון/בת ים 2:36.50 דקות Gold medal icon.svg יזהר שנהר הפועל גליל עליון 2:20.44 דקות
Silver medal icon.svg ורד ליברמן מכבי תל אביב 2:39.10 דקות Silver medal icon.svg דיימון פיאלקוב מכבי תל אביב 2:21.33 דקות
Bronze medal icon.svg יונת לב הפועל נהריה 2:39.56 דקות Bronze medal icon.svg אבי כרמל מכבי תל אביב 2:22.93 דקות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1981 דיימון פיאלקוב (מכבי תל אביב) 2:15.88 דקות
1982 לורין רוזובסקי (מכבי תל אביב) 2:28.56 דקות (ש.י.) יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:14.04 דקות (ש.י.)
1983 עירית גלוסקינוס (הפועת ימק"א ירושלים) 2:29.01 דקות ניר דנאי (מכבי תל אביב) 2:13.29 דקות (ש.י.)
1984 עירית גלוסקינוס (הפועת ימק"א ירושלים) 2:33.48 דקות טל משקיף (מכבי חיפה) 2:13.69 דקות
1985 זוהר גלילי (הפועל עמק חפר) 2:13.93 דקות
1986 שרון אקסלרוד (הפועל עמק חפר/נתניה) 2:31.54 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 2:12.08 דקות
1987 שרון אקסלרוד (הפועל עמק חפר/נתניה) 2:32.76 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 2:08.45 דקות (ש.י.)
1988 הדס פדה (הפועל נהריה) 2:29.22 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 2:11.47 דקות
1989 רוית אלון (מכבי קריית אונו) 2:26.63 דקות (ש.י.) אליאב טל (הפועל נתניה) 2:12.37 דקות
1990
1991 הדס פדה (הפועל נהריה) 2:25.41 דקות (ש.י.)
1992 אלה בר נוף () 2:27.05 דקות עידו מירון (הפועל גלבוע) 2:07.09 דקות (ש.י.)
1993 עידו מירון (מכבי חיפה) 2:05.00 דקות (ש.י.)
1994
1995 עידו מירון (מכבי חיפה) 2:05.53 דקות
1996 מורן רבינוביץ' (הפועל ירושלים)
1997
1998
1999
2000
2001 אניה גוסטומלסקי (מכבי חיפה) 2:18.71 דקות יואב גת (הפועל ירושלים) 2:01.17 דקות
2002 עדי כהן (מכבי אשדוד) 2:21.36 דקות יואב גת (הפועל ירושלים) 2:03.88 דקות
2003 דנית קמה (מכבי קריית אונו) 2:18.06 דקות יואב גת (הפועל ירושלים) 2:01.50 דקות
2004 אניה גוסטומלסקי (מכבי חיפה) 2:18.62 דקות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 2:02.17 דקות
2005 דנית קמה (מכבי קריית אונו) 2:17.60 דקות יואב גת () 2:00.17 דקות
2006 דנית קמה (מכבי קריית אונו) 2:16.34 דקות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 1:59.87 דקות
2007 דנית קמה (מכבי קריית אונו) 2:19.30 דקות אהוד סגל (ירושלים רבתי) 2:00.77 דקות
2008 דקל שחף (מכבי פארק המים רעות) 2:20.66 דקות איתי צ'מה (מכבי קריית ביאליק) 2:02.01 דקות
2009 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 2:14.89 דקות (ש.י.) גיא ברנע (הפועל ירושלים) 1:58.99 דקות (ש.י.)
2010 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 2:17.39 דקות יונתן קופלב (מכבי חיפה) 2:03.48 דקות
2011 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 2:13.39 דקות (ש.י.) יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 2:00.45 דקות
2012 אנה וולצ'קוב (מכבי חיפה) 2:17.55 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 2:00.20 דקות
2013 גיא שילון (מכבי פארק המים רעות) 2:18.83 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:58.33 דקות
2014 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:15.40 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:58.67 דקות
2015 אנדראה מורז (הפועל ירושלים) 2:14.79 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:55.96 דקות (ש.י.)
2016 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 2:13.10 דקות (ש.י.) יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:59.09 דקות
2017 קרן זיבנר (הפועל דולפין נתניה) 2:15.29 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:57.32 דקות

200 מטר מעורב אישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1962 מרי שנטל טראו (הפועל תל אביב) 3:07.5 דקות
1963 חנה קול (הפועל אפיקים) 3:02.1 דקות
1964
1965 מרגלית פנגר ( ברית מכבים עתיד) 2:41.3 דקות
1966 מרגלית פנגר ( ברית מכבים עתיד) 2:39.2 דקות
1967
לא התקיים
לא התקיים
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 2:35.6 דקות (ש.י.)
לא התקיים
1969 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:39.8 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:28.2 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:40.6 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:29.5 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 2:45.0 דקות דן שטרן (הפועל גוש זבולון) 2:28.9 דקות
1972 ענת וייס (ברית מכבים עתיד) 2:46.9 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:25.8 דקות
1973
1974
1975 תמר מייסנר (הפועל טבעון) 2:38.7 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:16.8 דקות
1976 תמר מייסנר (הפועל טבעון) 2:38.5 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:19.3 דקות
1977 טובה אברמוב (הפועל חולון/בת ים) 2:36.98 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 2:15.06 דקות (ש.י.)
1978 טובה אברמוב (הפועל חולון/בת ים) 2:37.28 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:14.52 דקות (ש.י.)
1979 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 2:32.05 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 2:11.16 דקות (ש.י.)
1980 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 2:29.01 דקות (ש.י.) רון קרמן (מכבי חיפה) 2:10.89 דקות
1981 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 2:27.87 דקות (ש.י.) יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:10.09 דקות
1982 לורין רוזובסקי (מכבי תל אביב) 2:29.60 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 2:12.37 דקות
1983 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 2:32.69 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:09.47 דקות (ש.י.)
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 2:30.56 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 2:10.70 דקות
1985 נוגה ויזל (הפועל עמק יזרעאל) 2:33.88 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 2:09.42 דקות
1986 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 2:32.96 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 2:11.63 דקות
1987 אורת בש (הפועל נהריה) 2:33.11 דקות שגב פורת (הפועל גליל עליון) 2:12.26 דקות
1988 איריס קומן (מכבי נהריה) 2:31.21 דקות גלעד חן (הפועל גלבוע) 2:11.21 דקות
1989 אורת בש (הפועל נהריה) 2:29.83 דקות ערן גרומי (הפועל ירושלים) 2:11.03 דקות
1990
1991
1992 קרן רגאל (הפועל גלבוע) 2:20.38 דקות (ש.י.) גלעד חן (הפועל נהריה) 2:07.94 דקות (ש.י.)
1993
1994
1995 ליטל כשריאל (מכבי מעלה אדומים) 2:29.62 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:07.99 דקות
1996
1997
1998
1999
2000 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 2:17.31 דקות (ש.י.)
2001
2002 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 2:18.95 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:05.61 דקות
2003 ענבל לבבי (הפועל עמק חפר) 2:22.47 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:06.32 דקות
2004 סיגל סימסולו (בני הרצליה) 2:25.10 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 2:06:30 דקות
2005 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:22.33 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:05.92 דקות
2006 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:19.53 דקות איתי צ'מה (מכבי קריית ביאליק) 2:09.46 דקות
2007 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:21.15 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:03.31 דקות
2008 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 2:22.33 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:03.61 דקות
2009 ענת זימין () 2:20.45 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:02.35 דקות
2010 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:18.20 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:04.43 דקות
2011 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:16.31 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:01.04 דקות
2012 נועה פלדמן (הפועל ירושלים) 2:21.31 דקות נמרוד שפירא בר אור (ירושלים רבתי) 2:02.73 דקות
2013 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:18.99 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 1:59.87 דקות
2014 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:16.74 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:05.24 דקות
2015 עמית עברי (הפועל עמק חפר) 2:16.07 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 2:00.72 דקות
2016 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 2:20.51 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 2:02.58 דקות
2017 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 2:17.86 דקות יעקב טומרקין (מכבי אשדוד) 2:01.40 דקות

400 מטר מעורב אישי[עריכת קוד מקור | עריכה]

שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1962 גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 5:24.2 דקות
1963 גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 5:15.8 דקות
1964 חנה קול (הפועל אפיקים) 6:40.2 דקות משה גרטל (הפועל גוש זבולון) 5:32.3 דקות
1965 מרגלית פנגר (ברית מכבים עתיד) 5:55.6 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 5:16.5 דקות
1966 מרגלית פנגר (ברית מכבים עתיד) 5:48.5 דקות גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 5:13.8 דקות
1967
לא התקיים
גרשון שפע (הפועל גבעת חיים) 5:07.4 דקות
1968 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 5:40.3 דקות אמנון קראוס (ברית מכבים עתיד) 5:12.5 דקות
1969 איבונה טוביס (הפועל חיפה) 5:38.5 דקות דן שטרן (הפועל גוש זובולון) 5:20.5 דקות
1970 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 5:47.9 דקות דן שטרן (הפועל גוש זובולון) 5:17.3 דקות
1971 שלומית ניר (הפועל אילת השחר) 5:54.6 דקות דן שטרן (הפועל גוש זובולון) 5:19.8 דקות
1972 ענת וייס (ברית מכבים עתיד) 6:00.2 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 5:10.4 דקות
1973 גלינה ויינר (ברית מכבים עתיד) 6:02.0 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 5:07.2 דקות
1974 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 5:53.7 דקות עדי פרג (הפועל העמקים) 5:02.5 דקות (ש.י.)
1975 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 5:42.7 דקות דב ניסמן (הפועל העמקים) 4:52.0 דקות
1976 תמר מייסנר (הפועל קריית טבעון) 5:37.8 דקות רון קרמן (מכבי חיפה) 5:03.4 דקות
1977 טובה אברמוב (הפועל בת ים) 5:32.03 דקות (ש.י.) דב ניסמן (הפועל העמקים) 4:49.89 דקות
1978 טובה אברמוב (הפועל בת ים) 5:35.0 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 4:50.10 דקות
1979 טובה אברמוב (הפועל בת ים) 5:32.20 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 4:40.32 דקות (ש.י.)
שנה שחיינית קבוצה תוצאה שחיין קבוצה תוצאה
1980 Gold medal icon.svg ליאור בירקאן הפועל ימק"א ירושלים 5:17.95 דקות (ש.י.) Gold medal icon.svg יורם כוכבי מכבי תל אביב 4:37.55 דקות (ש.י.)
Silver medal icon.svg הדר רובינשטיין מכבי קרית אונו 5:31.68 דקות Silver medal icon.svg רון קרמן מכבי חיפה 4:48.47 דקות
Bronze medal icon.svg טלילה יודפת הפועל מטה יהודה 5:36.48 דקות Bronze medal icon.svg ירון אילתי הפועל גליל עליון 4:50.92 דקות
שנה שחיינית (קבוצה) תוצאה שחיין (קבוצה) תוצאה
1981 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 5:23.69 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 4:33.38 דקות (ש.י.)
1982 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 5:21.33 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:40.33 דקות
1983 ליאור בירקאן (הפועל ימק"א ירושלים) 5:25.03 דקות יורם כוכבי (מכבי תל אביב) 4:33.73 דקות
1984 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 5:12.67 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:38.41 דקות
1985 נוגה ויזל (הפועל עמק יזרעאל) 5:30.04 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:34.60 דקות
1986 הדר קליינמן (מכבי קריית אונו) 5:22.36 דקות יוחאי ליפשיץ (הפועל עמק יזרעאל) 4:40.20 דקות
1987 איריס קומן (מכבי נהריה) 5:24.19 דקות ערן גרומי (מכבי ירושלים) 4:42.13 דקות
1988 נעמה מישר (העפול עמק הירדן) 5:19.89 דקות גלעד חן (הפועל גלבוע) 4:42.81 דקות
1989 מיכל אמין (הפועל הוד השרון בית ברל)
אורת בש (הפועל נהריה)
5:18.00 דקות ניל מזרחי (מכבי חיפה) 4:47.32 דקות
1990
1991
1992 קרן רגאל (הפועל גלבוע) 5:02.23 דקות (ש.י.) גלעד חן (הפועל נהריה) 4:29.48 דקות (ש.י.)
1993
1994
1995 מיקי חליקה (הפועל ירשולים) 4:28.89 דקות
1996
1997
1998
1999
2000 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 4:52.58 דקות (ש.י.)
2001 ורד בורוכובסקי (מכבי אשדוד) 4:56.76 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:25.75 דקות
2002 ענבל לבבי (הפועל עמק חפר) 4:58.72 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:24.61 דקות
2003 ענבל לבבי (הפועל עמק חפר) 4:58.62 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:24.27 דקות
2004 תמר שושן (הפועל ירושלים) 5:01.97 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:25.06 דקות
2005 ענבל לבבי (הפועל עמק חפר) 5:01.22 דקות שילו איילון (הפועל ירושלים) 4:27.50 דקות
2006 נסטיה קורוטקוב (הפועל ירושלים) 5:02.94 דקות מיקי חליקה (הפועל ירושלים) 4:31.72 דקות
2007 גל נבו (הפועל ירושלים) 4:24.82 דקות
2008 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 5:01.21 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:20.44 דקות
2009 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 4:56.25 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:20.68 דקות
2010 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 4:56.55 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:26.39 דקות
2011 מרדית בודנר (הפועל ירושלים) 4:51.45 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:18.51 דקות
2012 עמית בכר (מכבי פארק המים רעות) 5:04.18 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:26.20 דקות
2013 נועה סער (הפועל ירושלים) 5:02.12 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:20.41 דקות
2014 ג'סיקה אנטילס (הפועל ירושלים) 4:53.61 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:25.43 דקות
2015 יעל דניאלי (מכבי פארק מים רעות) 4:56.77 דקות גל נבו (הפועל ירושלים) 4:18.16 דקות
2016 שחר מנחם (מכבי פארק מים רעות) 4:57.77 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 4:20.58 דקות
2017 לאה פולונסקי (מכבי חיפה) 4:53.81 דקות איתי גורביץ' (הפועל ירושלים) 4:24.43 דקות

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ אורי שטיפט, שני שיאים ישראלים בסיום אליפות ישראל, באתר ONE, ‏12 באוגוסט 2006
  2. ^ אורי שטיפט, ערב של שיאים באליפות, באתר ONE, ‏10 באוגוסט 2006
  3. ^ איציק וולף, שלושה שיאי שחיה ישראליים חדשים, באתר News1‏, 9 באוגוסט 2007