לדלג לתוכן

גמל שלמה רפאים

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קריאת טבלת מיוןגמל שלמה רפאים
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: פרוקי-רגליים
מחלקה: חרקים
תת־מחלקה: תיקאים
סדרה: גמלי־שלמה
משפחה: Hymenopodidae
סוג: Phyllocrania
מין: גמל שלמה רפאים
שם מדעי
Phyllocrania paradoxa
בורמייסטר, 1838
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

גמל שלמה רפאים (שם מדעי: Phyllocrania paradoxa) הוא מין קטן של גמל שלמה מאפריקה בעל מראה יוצא דופן שמזכיר עלה מיובש. כינויו של גמל שלמה זה ניתן לו בגלל מראהו הייחודי.

ביחס למינים אחרים של גמל שלמה, גמל שלמה רפאים הוא קטן יותר, אורכו מגיע לבערך 40–50 מילימטרים בבגרות. גמל שלמה רפאים מוסווה כך שהוא נראה כמו עלים מיובשים. כנפיו מעוטרות בקמטים ופיגמנטים שונים שנראים כמו קמטים על עלה. צבעו של גמל שלמה זה נע בין גוונים כהים של חום לצהוב ואפילו ירוק חיוור במקרים מסוימים. צבעו של גמל השלמה משתנה בהתאם ללחות והטמפרטורה של הסביבה. צבעו גם עשוי להשתנות כאשר הוא משיל את השלד החיצוני שלו. כמו כמעט כל מיני גמל השלמה, הנקבות גדולות יותר מהזכר. בבגרות, לנקבות יש כנפיים אשר חופפות את גופן בעוד כנפי הזכר ארוכות יותר והם מרבים להשתמש בהן יותר. בנוסף, לזכרים יש מחושים ארוכים יותר מאשר הנקבות. בעת הזדווגות, זה נדיר מאוד שקניבליזם יתרחש על ידי הנקבה לזכר.

התנהגות ותזונה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

גמל שלמה רפאים הוא מהמינים הבודדים בסדרת גמלי השלמה שיכולים לחיות בקבוצות בלי קניבליזם (אם התנאים טובים ויש מספיק אוכל). גמלי השלמה הללו הם לא אגרסיביים והם מעדיפים לארוב לטרף שלהם מאשר לרדוף אחריו. הם ניזונים בעיקר מזבובים ומעופפים אחרים ובדרך כלל ימנעו מטרף גדול מכיוון שזרועות הטרף שלהם אינן גדולות וחזקות כמו של גמלי שלמה אחרים.

תחום מחייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לגמל שלמה רפאים תחום מחייה רחב ברחבי יבשת אפריקה והאיים שלה. ניתן למצוא אותם באנגולה, קמרון, פרובינציית הכף הטובה, אגן הקונגו, אתיופיה, גאנה, גינאה, חוף השנהב, קניה, מלאווי, מדגסקר, מוזמביק, נמיביה, סומליה, דרום אפריקה, סודאן, טנזניה, טוגו, פרובינציית טרנסוואל, אוגנדה וזימבבואה. ניתן למצוא אותם גם בדרום אירופה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גמל שלמה רפאים בוויקישיתוף