שמעון מוזס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
שורה 11: שורה 11:
== ביוגרפיה ==
== ביוגרפיה ==
מוזס נולד וגדל ב[[שרלוטנבורג]], [[ברלין]], בן של רופאים. אביו, ברונו, היה רופא [[גניקולוג]] ו[[מנתח]]. אמו, מטילדה, שהייתה רופאה סייעה לאביו במרפאה ובמהלך הניתוחים הייתה [[הרדמה|המרדימה]] של החולים. אמו הייתה ספורטאית מצטיינת ועסקה ב[[טיפוס הרים]] ו[[שחייה]] בעונת הקיץ וב[[סקי]] בעונת החורף. עם עליית הנאצים לשלטון חיי משפחתו הוחמרו. אביו שעשה [[הפלה מלאכותית|הפלה]] לאישה שאינה יהודיה נידון ל-3 שנים מאסר בכלא עם עבודת פרך.
מוזס נולד וגדל ב[[שרלוטנבורג]], [[ברלין]], בן של רופאים. אביו, ברונו, היה רופא [[גניקולוג]] ו[[מנתח]]. אמו, מטילדה, שהייתה רופאה סייעה לאביו במרפאה ובמהלך הניתוחים הייתה [[הרדמה|המרדימה]] של החולים. אמו הייתה ספורטאית מצטיינת ועסקה ב[[טיפוס הרים]] ו[[שחייה]] בעונת הקיץ וב[[סקי]] בעונת החורף. עם עליית הנאצים לשלטון חיי משפחתו הוחמרו. בשנת [[1935]] אביו שעשה [[הפלה מלאכותית|הפלה]] לאישה שאינה יהודיה נידון ל-3 שנים מאסר בכלא עם עבודת פרך. עם שחרורו באוקטובר [[1938]] עזב מוזס עם משפחתו את גרמניה. הם טסו לאמסטרדם, משם ברכבת ל[[פריז]], לצפון איטליה ולארץ ישראל בספינה דרך נמל [[ג'נובה]]. המשפחה התגוררה כחודשיים בחיפה ומספר שבועות בתל אביב ולבסוף השתקעה בירושלים. בשנת [[1943]] סיים את לימודיו בתיכון בית הכרם והתגייס ל[[הבריגדה היהודית|בריגדה היהודית]].


מוזס למד רפואה ב[[האוניברסיטה העברית בירושלים|אוניברסיטה העברית בירושלים]] ועבד בתחילת דרכו כרופא ב[[טבריה]], ב[[מרכז רפואי העמק|בית חולים העמק]] בעפולה, חיפה ו[[בית חולים קפלן]].
באוקטובר [[1938]] עזב מוזס עם משפחתו את גרמניה. הם טסו לאמסטרדם, משם ברכבת ל[[פריז]], לצפון איטליה ולארץ ישראל בספינה דרך נמל [[ג'נובה]]. המשפחה התגוררה כחודשיים בחיפה ומספר שבועות בתל אביב ולבסוף השתקעה בירושלים.

מוזס למד רפואה ב[[האוניברסיטה העברית בירושלים|אוניברסיטה העברית בירושלים]] ועבד בתחילת דרכו כרופא בטבריה, עפולה, חיפה ו[[בית חולים קפלן]].


בסוף [[שנות ה-50 של המאה ה-20|שנות ה-50]] ניהל את [[טיפת חלב]].
בסוף [[שנות ה-50 של המאה ה-20|שנות ה-50]] ניהל את [[טיפת חלב]].
שורה 24: שורה 22:


== הוקרה ופרסים ==
== הוקרה ופרסים ==



== לקריאה נוספת ==
== לקריאה נוספת ==

גרסה מ־14:53, 25 בינואר 2020

הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
הערך נמצא בשלבי עבודה: כדי למנוע התנגשויות עריכה ועבודה כפולה, אתם מתבקשים שלא לערוך את הערך בטרם תוסר ההודעה הזו, אלא אם כן תיאמתם זאת עם מניח התבנית.
אם הערך לא נערך במשך שבוע ניתן להסיר את התבנית ולערוך אותו, אך לפני כן רצוי להזכיר את התבנית למשתמש שהניח אותה, באמצעות הודעה בדף שיחתו.
שמעון מוזס
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 9 באוקטובר 1926
ברלין, גרמניה עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 28 באוגוסט 2021 (בגיל 94)
תל אביב-יפו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
תאריך עלייה 1938
התמחות רפואת ילדים
תפקידים דקאן הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב
מחלקות ובתי חולים בית החולים סורוקה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

שמעון ולטר מוזס (נולד ב-9 באוקטובר 1926) הוא רופא ישראלי, פרופסור אמריטוס לרפואת ילדים בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מנהל (1966–1990) מחלקת הילדים בבית החולים סורוקה ודקאן הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב (1990–1994).

ביוגרפיה

מוזס נולד וגדל בשרלוטנבורג, ברלין, בן של רופאים. אביו, ברונו, היה רופא גניקולוג ומנתח. אמו, מטילדה, שהייתה רופאה סייעה לאביו במרפאה ובמהלך הניתוחים הייתה המרדימה של החולים. אמו הייתה ספורטאית מצטיינת ועסקה בטיפוס הרים ושחייה בעונת הקיץ ובסקי בעונת החורף. עם עליית הנאצים לשלטון חיי משפחתו הוחמרו. בשנת 1935 אביו שעשה הפלה לאישה שאינה יהודיה נידון ל-3 שנים מאסר בכלא עם עבודת פרך. עם שחרורו באוקטובר 1938 עזב מוזס עם משפחתו את גרמניה. הם טסו לאמסטרדם, משם ברכבת לפריז, לצפון איטליה ולארץ ישראל בספינה דרך נמל ג'נובה. המשפחה התגוררה כחודשיים בחיפה ומספר שבועות בתל אביב ולבסוף השתקעה בירושלים. בשנת 1943 סיים את לימודיו בתיכון בית הכרם והתגייס לבריגדה היהודית.

מוזס למד רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים ועבד בתחילת דרכו כרופא בטבריה, בבית חולים העמק בעפולה, חיפה ובית חולים קפלן.

בסוף שנות ה-50 ניהל את טיפת חלב.

בשנת 1966 עבר מוזס עם משפחתו לבאר שבע לנהל את מחלקת הילדים ב' בבית החולים סורוקה.

במלחמת ששת הימים ניהל מוזס את חדר המיון של בית חולים סורוקה.

הוקרה ופרסים

לקריאה נוספת

  • My LIfe - שמעון ולטר מוזס, הוצאה עצמית (באנגלית)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים