מיילו ינופולוס – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
אין תקציר עריכה
מ ←‏קריירה: ניסוח
שורה 13: שורה 13:


==קריירה==
==קריירה==
ינופולוס ייסד את המגזין הטכנולוגיה האינטרנטי ''The Kernel'', שנמכר ל-Daily Dot Media ב-2014. הוא התפרסם באותה שנה כאשר החל לסקר ולכתוב פרשנות אודות [[גיימרגייט|פרשת גיימרגייט]]. ינופולוס מגדיר עצמו כ"[[ליברטריאניזם|ליברטריאן]] תרבות" ו"פונדמנטליסט [[חופש הדיבור]]". הוא מתנגד קולני ל[[הגל השלישי של הפמיניזם|גל השלישי של הפמיניזם]], [[אסלאם]], [[צדק חברתי]], [[אתאיזם]], [[תקינות פוליטית]] ותנועות ואידאולוגיות אחרות אותן הוא מגדיר כ[[משטר סמכותני|אוטוריטריות]] או שייכות לשמאל הרגרסיבי. ינופולוס כונה בתקשורת "דובר של תנועת ה[[אלט רייט]]. ינופולוס טוען שהוא החשיב את עצמו כבעל ברית של התנועה בתחילתה, אך לאחר שהשתלטו עליה גורמים גזעניים, הוא איננו נוטל בה חלק. לדבריו, תנועת האלט רייט "מתה" אחרי השתלטותם של גורמי ניאו נאציים עליה, במידה רבה בעקבות הקמפיין התקשורתי נגדה שהכתיר את הניאו נאציים כמנהיגיה.{{הערה|{{צ-ספר|מחבר=Milo Yianopolos|שם=Dangerous|מו"ל=Dangerous Books|שנת הוצאה=2017|עמ=48- 49}}}} הוא נחסם מהרשת החברתית [[טוויטר]] לצמיתות ביולי 2016. ב[[פייסבוק]] יש לו מעל לשני מיליון עוקבים.
ינופולוס ייסד את מגזין הטכנולוגיה האינטרנטי ''The Kernel'', שנמכר ל-Daily Dot Media ב-2014. הוא התפרסם באותה שנה כאשר החל לסקר ולכתוב פרשנות אודות [[גיימרגייט|פרשת גיימרגייט]]. ינופולוס מגדיר עצמו כ"[[ליברטריאניזם|ליברטריאן]] תרבות" ו"פונדמנטליסט [[חופש הדיבור]]". הוא מתנגד קולני ל[[הגל השלישי של הפמיניזם|גל השלישי של הפמיניזם]], [[אסלאם]], [[צדק חברתי]], [[אתאיזם]], [[תקינות פוליטית]] ותנועות ואידאולוגיות אחרות אותן הוא מגדיר כ[[משטר סמכותני|אוטוריטריות]] או שייכות לשמאל הרגרסיבי. ינופולוס כונה בתקשורת "דובר של תנועת ה[[אלט רייט]]. ינופולוס טוען שהוא החשיב את עצמו כבעל ברית של התנועה בתחילתה, אך לאחר שהשתלטו עליה גורמים גזעניים, הוא איננו נוטל בה חלק. לדבריו, תנועת האלט רייט "מתה" אחרי השתלטותם של גורמי ניאו נאציים עליה, במידה רבה בעקבות הקמפיין התקשורתי נגדה שהכתיר את הניאו נאציים כמנהיגיה.{{הערה|{{צ-ספר|מחבר=Milo Yianopolos|שם=Dangerous|מו"ל=Dangerous Books|שנת הוצאה=2017|עמ=48- 49}}}} הוא נחסם מהרשת החברתית [[טוויטר]] לצמיתות ביולי 2016. ב[[פייסבוק]] יש לו מעל לשני מיליון עוקבים.
במהלך שנת 2015 החל לקיים מסע הרצאות באוניברסיטאות ברחבי ארצות הברית שאותו כינה "The Dangerous Faggot Tour".
במהלך שנת 2015 החל לקיים מסע הרצאות באוניברסיטאות ברחבי ארצות הברית שאותו כינה "The Dangerous Faggot Tour".



גרסה מ־10:45, 15 באפריל 2021

מיילו ינופולוס
Milo Hanrahan
מיילו ינופולוס ב-2013
מיילו ינופולוס ב-2013
לידה 18 באוקטובר 1984 (בן 39)
קנט, הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדת עריכת הנתון בוויקינתונים
שם עט Milo Andreas Wagner עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים וולפסון קולג', קיימברידג', אוניברסיטת מנצ'סטר, Simon Langton Grammar School for Boys עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
זרם ספרותי ex-gay movement עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-2007 עריכת הנתון בוויקינתונים
milo.net
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

מיילו ינופולוסאנגלית: Milo Yiannopoulos; נולד ב-18 באוקטובר 1984) הוא פרשן פוליטי, דובר, ועיתונאי בריטי שמזוהה עם הימין האלטרנטיבי.[1][2] שימש כעורך מדור הטכנולוגיה באתר החדשות והפובליציסטיקה "חדשות ברייטברט". בעבר כתב תחת שם העט "Milo Andreas Wagner".

ביוגרפיה

נולד בשם מיילו הנרהאן (Milo Hanrahan) בקנט שבאנגליה למשפחה נוצרית-קתולית ברובה. אביו נוצרי, ואמו קתולית בת לאם יהודייה. הוא נוהג לענוד שרשרת צלב ומגדיר את עצמו כקתולי מאמין.[3][4]הוריו התגרשו כשהיה צעיר והוא גדל אצל אמו ובעלה השני, איתו לא היה ביחסים טובים. כנער מתבגר גדל אצל סבתו מצד אביו, ובהמשך אימץ את שם משפחתה.

הוא למד בבית הספר "לנגטון" לבנים. בבגרותו למד באוניברסיטת מנצ'סטר אך עזב את הלימודים בלי שסיים. אחר כך למד במשך כשנתיים ספרות אנגלית בוולפסון קולג' שבקיימברידג'. ינופולוס תושב ארצות הברית.

חיים אישיים

בעבר הגדיר עצמו כהומוסקסואל וב-2017 אף נישא לבן-זוגו בהוואי[5]. במרץ 2021 במהלך ראיון עם ההוצאה לאור הימנית "LifeSiteNews", טען ינופולוס כי הוא "הומוסקסואל לשעבר" לאחר שהתנזר מיחסי מין הומוסקסואליים והצהיר כי בן-זוגו "הורד בדרגה לשותף לדירה" בנוסף הוא הצהיר כי יתחיל לתמוך בשיפור הדימוי הציבורי של טיפולי המרה[6].

קריירה

ינופולוס ייסד את מגזין הטכנולוגיה האינטרנטי The Kernel, שנמכר ל-Daily Dot Media ב-2014. הוא התפרסם באותה שנה כאשר החל לסקר ולכתוב פרשנות אודות פרשת גיימרגייט. ינופולוס מגדיר עצמו כ"ליברטריאן תרבות" ו"פונדמנטליסט חופש הדיבור". הוא מתנגד קולני לגל השלישי של הפמיניזם, אסלאם, צדק חברתי, אתאיזם, תקינות פוליטית ותנועות ואידאולוגיות אחרות אותן הוא מגדיר כאוטוריטריות או שייכות לשמאל הרגרסיבי. ינופולוס כונה בתקשורת "דובר של תנועת האלט רייט. ינופולוס טוען שהוא החשיב את עצמו כבעל ברית של התנועה בתחילתה, אך לאחר שהשתלטו עליה גורמים גזעניים, הוא איננו נוטל בה חלק. לדבריו, תנועת האלט רייט "מתה" אחרי השתלטותם של גורמי ניאו נאציים עליה, במידה רבה בעקבות הקמפיין התקשורתי נגדה שהכתיר את הניאו נאציים כמנהיגיה.[7] הוא נחסם מהרשת החברתית טוויטר לצמיתות ביולי 2016. בפייסבוק יש לו מעל לשני מיליון עוקבים. במהלך שנת 2015 החל לקיים מסע הרצאות באוניברסיטאות ברחבי ארצות הברית שאותו כינה "The Dangerous Faggot Tour".

בדצמבר 2016, יום לאחר שהכריז על יציאת ספרו האוטוביוגרפי Dangerous, הגיע הספר למקום הראשון ברשימת רבי המכר באתר אמזון, לאחר שנרכש על ידי רבים במכירה מוקדמת.

ב-2 בפברואר 2017 בוטל כנס של ינופולוס באוניברסיטת ברקלי עקב התפרעויות אלימות של מפגינים. הנשיא טראמפ הביע תהייה בטוויטר האם כדאי לבטל למוסד האקדמי את המימון הפדרלי מכיוון שאינו מאפשר חופש ביטוי.[8]

ב-20 בפברואר 2017 התפטר ינופולוס מתפקידו ככתב בברייטבארט לאחר שקבוצה שמרנית בשם "גדוד רייגן" פרסמה אסופת הקלטות (מראיונות ורב-שיחים באינטרנט) בהן אמר – במהלך דיון על גיל ההסכמה וחוויותיו שלו בגיל ההתבגרות – שיחסים פדופיליים בין בני שלוש-עשרה למבוגרים עשויים להיות ניסיון חיובי, ועל כך שיחסיו עם כומר נוצרי כאשר היה בן 14 אפשרו לו להתפתח באופן מיני למי שהוא היום.[9][10] ינופולוס התנצל על דבריו וטען שהוא לא ניסח את דבריו כראוי ושהוא איננו תומך ביחסים מיניים בין קטינים למבוגרים.[11] בנוסף להתפטרותו מברייטבארט, סיימון אנד שוסטר ביטלו את העסקה שלו להוצאת הספר פרי עטו. ינופולוס תבע את סיימון אנד שוסטר ב-10 מיליון דולר על ביטול העסקה.[12] ביולי 2017, הוציא יאנופולס את ספרו "מסוכן" בהוצאה עצמית והספר הפך לרב מכר מיידי.[13][14]

בדצמבר 2018 פורסם כי ינופולוס נקלע לקשיים כלכלים, והוא מחזיק בחוב של 2 מיליון דולר.[15][16]

באוגוסט 2019 הוביל את "מצעד הגאווה הסטרייטי" בבוסטון [17]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מיילו ינופולוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Taylor Lorenz, Instagram and Facebook Ban Far-Right Extremists, The Atlantic, ‏2019-05-02 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Taylor Lorenz, Instagram and Facebook Ban Far-Right Extremists, The Atlantic, ‏2019-05-02 (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ "Milo Yiannopoulos trash-talks pope in Catholic magazine interview". Vox. נבדק ב-2018-07-28.
  4. ^ MILO (2016-12-15), MILO: Catholics Are Right About Everything, נבדק ב-2018-07-28
  5. ^ Porter, Tom (2017-10-02). "Milo Yiannopolous, the alt-right leader who slammed gay rights, married his secret boyfriend in Hawaii". Newsweek (באנגלית). {{cite web}}: תבנית ציטוט כוללת פרמטר ריק לא ידוע: |1= (עזרה)תחזוקה - ציטוט: url-status (link)
  6. ^ Milo Yiannopoulos says he is ‘ex-gay,’ wants to rehabilitate ‘conversion therapy’
  7. ^ Milo Yianopolos, Dangerous, Dangerous Books, 2017, עמ' 48- 49
  8. ^ Trump Threatens U.C. Berkeley Funding Over Violent Protests, Bloomberg
  9. ^ ציפי שמילוביץ, ניו יורק, תמך בפדופיליה והתפטר. נפילתו של כוכב הימין הקיצוני בארה"ב, באתר ynet, 22 בפברואר 2017
  10. ^ הכוכב של הימין בארה"ב תמך ביחסים פדופילים - וישלם את המחיר, באתר וואלה‏, 22 בפברואר 2017
  11. ^ Press Conference: Milo Apologizes, Breitbart, ‏21/2/2017
  12. ^ Milo Yiannopoulos sues Simon & Schuster for $10 million over canceled book deal, Usa Today, ‏6/7/2017
  13. ^ The New York Times Best Sellers, The New York Times
  14. ^ Milo Yiannopoulos’ self-published book ‘Dangerous’ hits No. 1 at Amazon, author plans rally, The washington times
  15. ^ Rubyn Pennacchia, Milo Yiannopoulos is Broke as Sh*t, www.wonkette.com, ‏3 בדצמבר 2018
  16. ^ David Uberti, Milo Yiannopoulos Says He's Broke, www.vice.com, ‏9 בספטמבר 2019
  17. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:קישור כללי

    פרמטרי חובה [ כותרת ] חסרים
    [1]