הוצאת בריל – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
tikun katan
Belin kov (שיחה | תרומות)
שורה 18: שורה 18:


==היסטוריה==
==היסטוריה==
ב[[המאה ה-19|מאה ה-19]] נתבקשה בריל לעתים קרובות להוציא לאור פרסומים של הוצאות אחרות, שסברו שלבריל היה את ה[[גופן|גופנים]] בשפה ה[[ערבית]] ברמה הגבוהה ביותר. בריל הוציאה לאור את [[האנציקלופדיה של האסלאם]] (בשפות ה[[גרמנית]], [[צרפתית]] ו[[אנגלית]], בתחילה ב-[[1913]], ואחר כך ב-[[1987]]; הם אף הדפיסו כתבי עת רבים בחקר ה[[אסלאם]] וה[[מקרא]], וטקסטים ביקורתיים רבים הדנים ב[[כתב יד (מקור)|כתבי יד]] מ[[ימי הביניים]].
ב[[המאה ה-19|מאה ה-19]] נתבקשה בריל לעתים קרובות להוציא לאור פרסומים של הוצאות אחרות, שסברו שלבריל היו ה[[גופן|גופנים]] בשפה ה[[ערבית]] ברמה הגבוהה ביותר. בריל הוציאה לאור את [[האנציקלופדיה של האסלאם]] (בשפות ה[[גרמנית]], [[צרפתית]] ו[[אנגלית]], בתחילה ב-[[1913]], ואחר כך ב-[[1987]]); הם אף הדפיסו כתבי עת רבים בחקר ה[[אסלאם]] וה[[מקרא]], וטקסטים ביקורתיים רבים הדנים ב[[כתב יד (מקור)|כתבי יד]] מ[[ימי הביניים]].



==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־11:06, 11 במרץ 2009

הוצאת בריל Brill Publishers נוסדה ב-1683 בליידן, הולנד, בריל (נודעה כ-E. J. Brill, Koninklijke Brill, Brill Academic Publishers) היא הוצאה לאור אקדמית בינלאומית המונפקת בבורסת Euronext שבאמסטרדם. משרדיה הם בליידן ובבוסטון מסצ'וסטס. בריל מוציאה לאור כיום מעל מאה כתבי עת וחמש מאות ספרים חדשים מדי שנה. בנוסף לכך בריל היא ספק של מקורות ראשוניים אונליין ושל מיקרופילם עבור חוקרים במדעי הרוח ומדעי החברה דרך IDC Publishers. כל הפרסומים זמינים בדפוס או במיקרופילם, כמו גם בפורמט אלקטרוני.

בריל מוציאים פרסומים בתחומים הבאים:

המזרח הקדום ומצרים העתיקה

נכון ל-1 באוקטובר 2006, פעילויות ההוצאה של Transnational Publishers הצטרפה לתוכנית המשפט הבינלאומית של Martinus Nijhoff Publishers, ההוצאה לאור של בריל בנושאי החוק הבינלאומי. בריל תמשיך לפרסם תחת השם של Martinus Nijhoff Publishers.

היסטוריה

במאה ה-19 נתבקשה בריל לעתים קרובות להוציא לאור פרסומים של הוצאות אחרות, שסברו שלבריל היו הגופנים בשפה הערבית ברמה הגבוהה ביותר. בריל הוציאה לאור את האנציקלופדיה של האסלאם (בשפות הגרמנית, צרפתית ואנגלית, בתחילה ב-1913, ואחר כך ב-1987); הם אף הדפיסו כתבי עת רבים בחקר האסלאם והמקרא, וטקסטים ביקורתיים רבים הדנים בכתבי יד מימי הביניים.

קישורים חיצוניים