טוטו תמוז

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש


טוטו תמוז
Toto-tamuz001.jpg
מידע אישי
תאריך לידה 1 באפריל 1988
גובה 1.78 מטר
עמדה חלוץ
מועדונים מקצועיים*
2005 - 2006
2006 - 2010
2010 -
הפועל פתח תקווה
בית"ר ירושלים
הפועל תל אביב
28 (11)
95 (33)
55 (34)
נבחרת לאומית**
2006 - ישראל 10 (2)

* מספר ההופעות והשערים במועדון מתייחס למשחקי הליגה
בלבד ומעודכן לתאריך 4 בפברואר 2012
** המידע על מספר ההופעות והשערים בנבחרת נכון לתאריך
28 במרץ 2011

טוטו תמוז (ב-1 באפריל 1988) הוא כדורגלן ישראלי המשחק בעמדת החלוץ בקבוצת הפועל תל אביב ובנבחרת ישראל.

[עריכה] ביוגרפיה

תמוז נולד בניגריה, כשהשם שניתן לו היה אדריונס טמילי. בהיותו בן שנתיים היגר עם משפחתו לישראל. לאחר מספר שנים כאשר עזבו הוריו את ישראל, הוא אומץ על ידי ישראלית בשם אורית תמוז והוא אימץ את שם משפחתה. לימים שינה גם את שמו הפרטי ל"טוטו".

בגיל 17 החל תמוז לשחק בקבוצה הבוגרת של הפועל פתח תקווה ועל אף גילו הצעיר גילה יכולת טובה. לקראת עונת 2006/2007, חתם תמוז בבית"ר ירושלים.

בעונתו הראשונה במועדון, סיים תמוז כמלך השערים של בית"ר עם עשרה שערים. באותה שנה זכה עם בית"ר באליפות המדינה. בשנה לאחר מכן, זכה עם בית"ר בדאבל כשבמאזנו 6 שערים ו-3 בישולים, ובעונה שאחריה היה שותף לזכייתה של הקבוצה בגביע המדינה. בעונת 2009/2010 זכה עם בית"ר בגביע הטוטו.

תמוז נקרא גם לשחק במדי הנבחרות הלאומיות של ישראל. בתחילה, בעודו עדיין במעמד תושב ארעי, שיחק בנבחרת הצעירה, אך עד מהרה ביקשו קברניטי הנבחרות לזמנו גם לנבחרת הבוגרת. שינוי בחוקי פיפ"א במאי 2007 גרם לכך שתושבים ארעיים לא יוכלו לשחק במדי הנבחרות הלאומיות של המדינות בהם התיישבו. כחודש לאחר מכן קיבל תמוז אזרחות ישראלית יחד עם רוברטו קולאוטי, והשניים הצטרפו לסגל הנבחרת.

ב-1 בספטמבר 2010 חתם תמוז על חוזה לשלוש שנים במועדון הפועל תל אביב. את עונתו הראשונה בקבוצה סיים כמלך השערים של הליגה עם 21 שערים.

ב-26 בינואר 2012 תמוז היה במגעים קרובים מאוד עם הקבוצה הצרפתית מונאקו (כדורגל) שנמצאת כיום בתחתית בתחתית הליגה השנייה בצרפת. למרות הרצון המשותף של שני הצדדים החליט תמוז להישאר בהפועל תל אביב.

[עריכה] קישורים חיצוניים

כלים אישיים
גרסאות שפה
מרחבי שם
פעולות
ניווט
קהילה
תיבת כלים
דף זה בשפות אחרות
הדפסה/יצוא