משתמש:בלנק/שלנו

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של בלנק.
דף זה אינו ערך אנציקלופדי
דף זה הוא טיוטה של בלנק.
לוגו קואופרטיב "שלנו"

קואופרטיב "שלנו" הוא קואופרטיב לשינוי חברתי-כלכלי שהוקם בשנת 2011. מטרת הקואופרטיב היא לקדם פתיחת עסקים חברתיים בבעלות חברי הקואופרטיב במגוון תחומי חיים, צרכניים ופיננסיים. נכון לחודש מאי 2014, הקואופרטיב מונה כ- 500 חברים.[1] בתחילת שנת 2014, נפתחה "החנות שלנו" – העסק החברתי הראשון של החנות.

רקע להקמה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קואופרטיב "שלנו" הוקם לאחר מחאת קיץ 2011, כיוזמה של מספר פעילים ממאהל המחאה שהוקם בשדרות נורדאו בתל אביב. הקואופרטיב נרשם כאגודה שיתופית בדצמבר 2011.

חזון הקואופרטיב: "להוות גוף כלכלי חברתי מוביל, שערכיו המרכזיים הם: הוגנות, שקיפות, שוויון, סולידאריות ושיתופיות, השואף להיטיב עם הקהילה והסביבה, ומשקיע את עודפיו בקידום מטרות חברתיות על פי החלטת חבריו, וזאת במטרה להביא לשינוי כלכלי וחברתי בישראל".[1]

מודל הקואופרטיב[עריכת קוד מקור | עריכה]

קואופרטיב "שלנו" משלב בין מודל הקואופרטיב לבין מודל העסק החברתי, בשאיפתו להקים עסקים חברתיים בבעלות כלל חברי הקואופרטיב. ההצטרפות לקואופרטיב כרוכה ברכישת יחידת חברות. ההון הנצבר משמש לפתיחת העסקים החברתיים והחברות בקואופרטיב מאפשרת שותפות בקבלת ההחלטות בו, וזכות לבחור ולהיבחר לוועד המנהל שלו. שירותים מסויימים של הקואופרטיב שמורים לחברי הקואופרטיב בלבד. על פי התקנון, הקואופרטיב אינו מחלק את עודפיו לחבריו בצורת דיווידנדים, אלא משקיע אותם מחדש בעסקים שבבעלותו.

החנות "שלנו"[עריכת קוד מקור | עריכה]

בחודש ינואר 2014 נפתחה "החנות שלנו" – חנות מכולת חברתית, בבעלות חברי הקואופרטיב, בשכונת ביצרון בתל אביב. החנות מיועדת לכלל הציבור ונפתחה כמודל בר-שכפול, במטרה לפתוח חנויות נוספות במקומות נוספים בישראל. החנות מתייחדת בכך שהיא שואפת לתת במה ליצרנים קטנים ובינוניים, להעסיק עובדים בתנאים טובים מתנאי המינימום הנהוגים בענף, לחנך את הלקוחות לצרכנות נבונה וליישם מדיניות תמחור שקופה ופשוטה של המוצרים.

הקוד האתי של החנות "שלנו" גובש במשותף על ידי חברי הקואופרטיב, באמצעות האינטרנט.

עסקים עתידיים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קואופרטיב שלנו פועל על מנת לקדם מיזמים עסקיים חברתיים גם בתחומים פיננסיים – איגוד אשראי בבעלות חברי הקואופרטיב וקרן פנסיה בבעלות חברי הקואופרטיב. המודל של גוף פיננסי קואופרטיבי נועד למנוע את ניגוד העניינים המובנה שבין הגוף שמנהל את הכסף, קרי בנק או גוף פנסיוני, לבין החוסך או בעל החשבון. בגוף פיננסי קואופרטיבי בעלי השליטה הם גם הלקוחות ולהפך. שיטה זו נועדה לגשר על ניגוד עניינים זה.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]


קטגוריה:בנקאות בישראל קטגוריה:קואופרטיבים