היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
יצירת דף עם התוכן "'''היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים''' היא יחידה צבאית הכפופה לאגף המבצעים של צה"ל. משימ..."
(אין הבדלים)

גרסה מ־18:06, 30 בינואר 2012

היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים היא יחידה צבאית הכפופה לאגף המבצעים של צה"ל. משימת היחידה היא לדאוג לסידורי האבטחה של קציני צה"ל הבכירים, ובהם אלופי המטה הכללי והרמטכ"ל. היחידה אינה אחראית ישירות על ביטחונם של כל האישים המאובטחים אלא על ביטחונם של אישים מסוימים בלבד. עם זאת, גם לאישים שהיחידה אינה מאבטחת בעצמה, היא אחראית לדאוג לאבטחה. מפקד היחידה הינו סא"ל אורן, בעברו מפקד גדוד 450 (האריה המעופף) ובית הספר ללוט"ר.

הכשרה

מאבטחי היחידה הינם בוגרי יחידות האבטחה של השב"כ, ובכלל זה מאבטחי היחידה לאבטחת אישים ומשלחות, והינם בוגרי קורס לוחם מקיף ומקצועי, הנערך בבמתקני השב"כ. הקורס כולל בין היתר אמוני ירי ותרגולות לוחמה בטרור, אימוני כושר גופני, אימוני קרב מגע וקורס חובשים. כיום משרתים ביחידה גם חיילים בשירות סדיר[1]. כמו כן מקיימת היחידה מערך אימונים וכשירויות יחודי ליחידה עצמה.

היסטוריה

ראשיתה של היחידה ביחידה לאבטחת בכירי צה"ל בביקורים ברצועת הביטחון בדרום לבנון. בשנת 2001, בעת אינתיפאדת אל-אקצה, התקבלה באגף המבצעים של צה"ל ההחלטה לשנות את סידורי אבטחת קציני צה"ל הבכירים. הרמטכ"ל דאז, שאול מופז היה הראשון עליו הוחלו סידורי האבטחה החדשים. במהלך מלחמת לבנון השנייה אסר מפקד היחידה דאז, סא"ל אריק אלעזר, על הרמטכ"ל, דן חלוץ, לקיים סיור בעיירה בינת ג'בייל[2]. במהלך מבצע עופרת יצוקה אבטחה היחידה את מפקדי צה"ל הבכירים ובהם הרמטכ"ל, גבי אשכנזי[3], ואלוף פיקוד הדרום, יואב גלנט[4], במהלך סיורים שקיימו לאורך המבצע בשדה הקרב ברצועת עזה, בכדי להתרשם מן הלחימה באופן בלתי אמצעי ולחזק את ידי הלוחמים.

היחידה זכתה לפירסום תקשורתי שלילי כאשר נקשר שמה בפרשת משפטו של ארז אפרתי[5], מאבטח ביחידה, שהורשע בניסיון לבצע מעשה סדום ובחבלה של ממש, ונידון לשמונה שנות מאסר[6]. כמו כן נקשר שמה בפרשת עברות תכנון והבנייה הנוגעות לנחלת האלוף יואב גלנט במושב עמיקם, בשל העובדה כי מפקד היחידה באותה עת, סא"ל אריק אלעזר[7] אישר את סלילתה של דרך מילוט לאלוף באופן בלתי חוקי בשטח שאינו שלו. בעקבות הפרשה לא מונה גלנט לתפקיד הרמטכ"ל.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אור בוטבול, הכול אישים, במחנה, ‏ 28.07.2011, "עד לפני כשנתיים אמנם הורכב הכוח הזה כמעט כולו מאנשי שב"כ שחזרו אל שורות הצבא וזכו לדרגות סרן, אבל עכשיו לא רק יוצאי שירות הביטחון הישראלי מורשים לחרף נפשם למען אלופי צה"ל - גם חיילים מובחרים משורות צה"ל מגיעים לכאן כסדירניקים. בני המזל המתקבלים ליחידה עוברים הכשרה ארוכה, הכוללת קורס אבטחה בשב"כ וקורס אבטחת אישים בצבא, הדואגים לשמור אותם תמיד עם יד על הדופק. או על ההדק".
  2. ^ אמיר בוחבוט, איש הכוחות המיוחדים: אריק אלעזר מספר על השירות, וואלה, ‏ 05.11.2011, אריק אלעזר: "הולידו רעיון להנחית את הרמטכ"ל בבינת ג'בל ואני סירבתי. חלוץ לא נחת בבינת ג'בל. נקודה".
  3. ^ יהושע בריינר, הרמטכ"ל ביקר בחשאי את הלוחמים בעזה, וואלה, ‏ 08.01.2009.
  4. ^ אמיר בוחבוט, אלוף פיקוד דרום יואב גלנט חוזר לים העזתי, באתר nrg‏, 9 בינואר 2009
  5. ^ תומר זרחין, ארז אפרתי, מאבטחו לשעבר של הרמטכ"ל בדיון בעליון: חשבתי שהמתלוננת מחבלת, הארץ, ‏ 22.06.2011.
  6. ^ חן מענית, 8 שנות מאסר בפועל לארז אפרתי, גלובס, 29.7.2010
  7. ^ קלמן ליבסקינד, איתן: "גלנט רמס את החוק ברגל גסה", nrg, ‏ 05/11/2010, "איתן מתייחס בהרחבה גם לשימוש שעשה האלוף גלנט בצה"ל, כשביקש לאשר לו דרך כניסה לביתו על חשבון שטחים ציבוריים, באמצעות מכתב שהציג סגן אלוף אריק אלעזר, ראש היחידה המטכ"לית לאבטחת בכירים, לפיה יש צורך בכביש הזה כ'דרך מילוט' ביטחונית של האלוף מביתו".
ערך זה הוא קצרמר בנושא צה"ל. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.