דני חלוץ
![]() | |||||||||
דני חלוץ, הרמטכ"ל ה-18 | |||||||||
לידה |
7 באוגוסט 1948 (בן 74)![]() | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
מדינה |
![]() | ||||||||
השכלה |
| ||||||||
השתייכות |
![]() ![]() | ||||||||
תקופת הפעילות |
1966–אוגוסט 1973 אוקטובר 1973–1978 1982 – 14 בפברואר 2007 | ||||||||
דרגה |
![]() | ||||||||
תפקידים בשירות | |||||||||
| |||||||||
פעולות ומבצעים | |||||||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() האינתיפאדה הראשונה האינתיפאדה השנייה ![]() | |||||||||
עיטורים | |||||||||
תפקידים אזרחיים | |||||||||
| |||||||||
![]() ![]() |
דני (דן) חלוץ (נולד ב-7 באוגוסט 1948) הוא איש צבא בדימוס, טייס קרב והרמטכ"ל ה־18 של צה"ל. קודם לכן כיהן כמפקד ה-14 של חיל האוויר הישראלי וסגן הרמטכ"ל.
כרמטכ"ל פיקד על צה"ל במהלך תוכנית ההתנתקות ומלחמת לבנון השנייה. הוא התפטר ב-17 בינואר 2007, טרם פרסום דו"ח הביניים ללקחי המלחמה. דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד, שהתפרסם ב־30 באפריל 2007, קבע כי חלוץ, בנוסף לראש הממשלה אולמרט ושר הביטחון פרץ, כשלו בתפקידיהם בניהול המערכה.
חלוץ הוא הרמטכ"ל היחיד שהתחיל את שירותו בצה"ל כטייס בחיל האוויר.
ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]
חלוץ נולד ב־1948 בתל אביב, בן למשה (יליד 1926) עולה מאיראן שהצטרף לאצ"ל ויפה (ילידת 1929) עולה מעיראק. בניגוד לטעות שהשתרשה, שמו הפרטי בלידתו היה דניאל ולא דן. כילד גר בעכו, מעלות-תרשיחא, ומ-1953 גדל במושב חגור שבשרון, למד בבית הספר התיכון "ברנר" בפתח תקווה וסיים את לימודיו בתיכון קוגל בחולון. סיים תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת תל אביב. בוגר קורס מתקדם למינהל עסקים AMP באוניברסיטת הרווארד.
שירותו הצבאי[עריכת קוד מקור | עריכה]
טייס קרב[עריכת קוד מקור | עריכה]
חלוץ התגייס בשנת 1966, סיים קורס טיס כטייס קרב ביולי 1968 ובמהלך מלחמת ששת הימים סייע לטייסת 147 שפעלה מחצרים. בתום הקורס הוצב בקורס האימון המתקדם (קא"מ) על מטוסי אוראגן בטייסת 113. בהמשך שירת במשך ארבעה חודשים כטייס מיסטר, ושמונה חודשים כטייס ווטור. בדצמבר 1969 עבר לטייסת 201 ("טייסת האחת"), טייסת ה-F-4 פנטום הראשונה בחיל האוויר. לחם כטייס במלחמת ההתשה והשתתף ב־40 גיחות מבצעיות, בהן הגיחה בה נהרג מפקד הטייסת שמואל חץ, שהיה חונכו. ב-1971 הוצב לשירות כמדריך בבית הספר לטיסה ובמקביל שירת בהצבת חירום בטייסת 201. השתחרר מצה"ל באוגוסט 1973 בדרגת סרן.
במלחמת יום הכיפורים (באוקטובר 1973) שירת במילואים בטייסת 201 כטייס פנטום. במהלך המלחמה השתתף ב־43 גיחות תקיפה ובהן בתקיפת המטכ"ל הסורי.[1] כמו כן הפיל חלוץ במלחמה שלושה מטוסי אויב: מיג-21 מצרי, ושני מיג-21 סוריים מעל חומס. אחרי המלחמה חזר לשירות קבע ובשנים 1975–1978 שירת כסמ"ט ב' וכסמ"ט א' בטייסת 201 וכסגן מפקד טייסת תעופה. השתחרר שוב בשנת 1978 ולמד לתואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת תל אביב.
חלוץ חזר לשירות פעיל בחיל האוויר בשנת 1982, בזמן מלחמת לבנון הראשונה. לאחר המלחמה הוסב לטייס F-16 ("נץ"). בשנת 1983 מונה לראש מדור במחלקת אמצעי לחימה שבלהק ראש המטה. בשנת 1984 הועלה לדרגת סגן-אלוף וקיבל את הפיקוד על טייסת 107 ("אבירי הזנב הכתום") שהפעילה מטוסי F-4 פנטום. כמפקד הטייסת הוביל מבנה תקיפה של כוחות איראניים באזור העיירה יחפופה בלבנון במהלך מבצע "גוף חי 6". ב־1986 הועלה לדרגת אלוף-משנה ומונה לעמוד בראש היחידה המבצעית בפרויקט הלביא. בשנים 1988–1991 שימש כראש מחלקת אמצעי לחימה במטה חיל האוויר. ביולי 1991 מונה למפקד בסיס חצור של חיל האוויר. באוגוסט 1993 הועלה לדרגת תת-אלוף ומונה לראש להק האוויר (רל"א) במטה חיל האוויר. בתפקיד זה היה אחד מארבעה טייסי חיל האוויר שטסו על מטוסי מיג 29 במהלך ביקור בבסיס צבאי במדינה במזרח אירופה.[2] בשנת 1995 מונה לראש מטה חיל האוויר (רמ"ט). ביולי 1998 הועלה לדרגת אלוף ומונה כעוזר ראש אג"ם (אגף המטה הכללי). בשנת 1999, בעקבות שינוי מבני במטה הכללי, מונה חלוץ להיות ראש אגף המבצעים (אמ"ץ) הראשון, וב־4 באפריל 2000 החליף את איתן בן-אליהו, ומונה למפקד חיל האוויר ה־14.
מפקד חיל האוויר[עריכת קוד מקור | עריכה]

במסגרת תפקידו כמפקד חיל האוויר ביצע חלוץ שינויים מקיפים בחיל האוויר וזכה להערכה רבה מקציני החיל. בתקופתו החלו להיקלט מטוסי ה-F-16I ("סופה") המסוגלים לתקוף מטרות בטווחים ארוכים בכל תנאי מזג האוויר. כמו כן, הרחיב חלוץ את השימוש בכלי טיס בלתי מאוישים והידק את שיתוף הפעולה עם כוחות היבשה (דבר שבא לידי ביטוי משכנע במבצע ימי תשובה). בתקופתו ביצע חיל האוויר מספר רב של סיכולים ממוקדים שבהם נהרגו מאות מחבלים פלסטיניים, בהם עשרות מפקדים ומנהיגים בכירים בארגוני הטרור, בעיקר ברצועת עזה.
בנוסף, פעל חלוץ לשיפור התרבות הארגונית בחיל האוויר ולהקטנת מספר תאונות האימונים, התאונות המבצעיות והתקלות הטכניות בחיל.[3] מאמציו נשאו פרי ובתקופתו התאונות בחיל היו מעטות. חלוץ השיג השג נדיר של שנתיים וחצי ברציפות שבהן לא התרסק אף כלי טיס של חיל האוויר.[4]
את כהונתו כמפקד חיל האוויר חתם חלוץ בפיקוח על חיסולו של מייסד החמאס אחמד יאסין ב־22 במרץ 2004 מטילים שירו מסוקי AH-64 אפאצ'י. קדם לחיסול ניסיון חיסול קודם במבצע קטיף כלניות שיאסין שרד בעקבות שימוש בפצצה קטנה.
במהלך שירותו בחיל האוויר צבר חלוץ כ־4,000 שעות טיסה והפיל בקרבות אוויר שלושה מטוסי אויב.
ב-4 באפריל 2004 העביר את הפיקוד על החיל לאליעזר שקדי.
חיסול סלאח שחאדה והתבטאויות חלוץ בעקבותיו[עריכת קוד מקור | עריכה]
ערך מורחב – סלאח שחאדה
ב־22 ביולי 2002, בזמן ששירת כמפקד חיל האוויר, הפציץ חיל האוויר מבנה בעיר עזה במטרה לפגוע בבכיר החמאס סלאח שחאדה. בהפצצה נהרגו מלבד שחאדה גם 14 אזרחים ובהם ילדים. בציבור ובתקשורת נשמעו קולות שהאשימו את טייסי חיל האוויר בפשעי מלחמה, ועל כך שהאחראים לפעולה צריכים להישפט בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. מספר פעילים מהשמאל הלא-ציוני אף ריססו כתובות נאצה על מכוניות של טייסים. בעת ביצוע פעולת החיסול שהה חלוץ בחו"ל ולא היה מעורב בקבלת ההחלטה לבצעה, אף על פי שכמפקד חיל האוויר היה אחראי לה.
במבוא לראיון איתו במוסף "הארץ"[5] צוטט חלוץ באומרו לטייסים שהשתתפו בפעולה:
חבר'ה, תישנו טוב בלילה. גם אני, אגב, ישן טוב בלילה. לא אתם בוחרים את היעדים ולא אתם בחרתם את המטרה במקרה שלפנינו. אינכם אחראים לתוכן המטרה. הביצוע שלכם היה מושלם. מעולה. ואני חוזר ואומר - שום בעיה לא מוטלת לפתחכם בעניין הזה. עשיתם בדיוק את מה שהונחיתם לעשות. לא חרגתם מילימטר ימינה או שמאלה. וכל אלה שיש להם בעיה עם זה, שיתייצבו מולי.
בתשובה לשאלת המראיינת בנוגע למידת הרגשות שטייס צריך לגלות, ענה לה חלוץ:
אם את בכל זאת מאוד רוצה לדעת מה אני מרגיש כשאני משחרר פצצה, אז אני אומר לך: אני מרגיש מכה קלה באווירון, כתוצאה משחרור הפצצה. כעבור שנייה זה עובר, וזה הכל. זה מה שאני מרגיש.
בעקבות דבריו של חלוץ התעוררה סערה ציבורית. קבוצה של אנשי שמאל, בשיתוף עם תנועת "יש גבול", הגישו עתירה לבג"ץ בדרישה לפתוח בחקירה פלילית בעניין הרג הילדים,[6] ואחר כך דרשו לעכב את מינויו של חלוץ לתפקיד סגן הרמטכ"ל עד שתפתח חקירה שכזו.[7]
בג"ץ הורה לחלוץ להבהיר את עמדתו בסוגיה, וחלוץ הגיש תצהיר ובו הסביר כי הדברים אינם משקפים את עמדתו המוסרית:
העובדה שנהרגו אזרחים לא מעורבים וילדים חפים מפשע, מעציבה מאוד. אני מצר על-כך. (...) [מדיניות חיל האוויר היא] להפעיל את העוצמה המינימלית ההכרחית להשגת המטרה המבוקשת. (...) אם מישהו מהשותפים לאותו מבצע היה יודע מראש שאלה תהיינה התוצאות הטראגיות - המבצע לא היה מאושר. עדות לכך היא שהמבצע המדובר לא אושר מספר פעמים קודם לכן, בגין הידיעה שקיימת אפשרות לנוכחות חפים מפשע בקרבת הטרוריסט סלאח שחאדה. (...) התייחסתי באופן ערכי לחלוקת האחריות בין המפקד ופקודיו, בין הטייסים ובין אלה ששלחו אותם למשימה, ולכן אמר[תי] להם שישנו טוב בלילה. האמירות הללו נאמרו בהקשר של מתן גיבוי המפקד לפקודיו שהוא ערך בפני עצמו, על רקע ההתקפה התקשורתית המילולית והישירה שספגו צוותי האוויר... אם הובנו המשפטים שצוטטו על ידי העותרים כאילו התכוונתי לומר בהם שליבי גס בפגיעה בחפים מפשע הרי שאין לדבר שחר...
בג"ץ דחה את הבקשה לעיכוב מינויו של חלוץ בינואר 2005, תוך כדי מתיחת ביקורת מסוימת על דבריו.
עד היום[דרוש מקור] הביטוי "מכה קלה בכנף", משמש כדי לתאר תקרית שאמורה לערער את אמות הסיפים, אך בעיני בעלי הכוח אין לה שום השפעה ואפשר להתעלם ממנה בקלות.
כהונתו כרמטכ"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]
הדרך למשרת הרמטכ"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

באפריל 2004 סיים את תפקידו כמפקד חיל האוויר, ומונה לסגן הרמטכ"ל.[8] בפברואר 2005 הודיע שר הביטחון, שאול מופז, כי חלוץ ימונה לתפקיד הרמטכ"ל, ויחליף את משה יעלון, שבניגוד למקובל, כהונתו לא הוארכה בשנה נוספת.
ב־1 ביוני 2005 מונה חלוץ לרמטכ"ל ה־18 של צה"ל. חלוץ הוא הרמטכ"ל הראשון שעשה את מרבית שירותו בחיל האוויר (גם הרמטכ"ל החמישי, חיים לסקוב, שירת כמפקד חיל האוויר, אך לא צמח בחיל), והוא טייס הקרב הראשון שמונה לרמטכ"ל.
תפיסתו הצבאית[עריכת קוד מקור | עריכה]
עוד בהיותו מפקד חיל האוויר טען חלוץ בראיונות שונים, שעיקר בניין הכוח של צה"ל צריך להתבסס על חיל האוויר ועל ירי מונחה מדויק לרבות ירי ארטילרי. את טענתו ביסס על ההנחה שעיקר האיום האסטרטגי על מדינת ישראל מגיע מכיוון איראן, ועל ההנחה שהישגי ארצות הברית במלחמת המפרץ ומלחמת עיראק הוכיחו שאמצעים אלה יעילים לטיפול באיומים מרוחקים, כמו גם בטורי שריון קרובים. משום כך הוא קרא לצמצם השקעות מיותרות, לדעתו, בחילות היבשה (כגון בפרויקט טנק המרכבה). לאחר שנתמנה לתפקיד רמטכ"ל דחף חלוץ ליישום רעיונות אלה בפועל.
בנוסף החל חלוץ בשינוי מבנה צה"ל ובהגדלת סמכויותיה של מז"י בדרך להפיכתה לזרוע יבשה אמיתית, בדומה לזרוע האוויר והחלל וזרוע הים.
תוכנית ההתנתקות[עריכת קוד מקור | עריכה]

אחת המשימות המרכזיות של צה"ל בתקופת כהונתו הייתה ביצוע תוכנית ההתנתקות (פינוי תושבים מרצועת עזה ומצפון השומרון). הפינוי האמור החל ב־15 באוגוסט 2005 במבצע יד לאחים וב-17 באוגוסט החל הפינוי הכפוי. חלוץ פרסם מספר פקודות יום בנוגע לביצוע ההתנתקות וטבע את הסיסמה "בנחישות וברגישות" כאפיון של גישת צה"ל למבצע ההתנתקות. בסופו של דבר, בוצע הפינוי ללא נפגעים וברובו המוחלט ללא אלימות. על כך זכו חלוץ, צה"ל והמשטרה לשבחים - הן על האיפוק של הכוחות המפנים והן על הארגון.[9] חלוץ הקפיד לחלוק שבחים למתנחלים והנהגתם על פעולתם להובלת מחאה לא אלימה והרגעת הרוחות, אך הביע ביקורת קשה על ההתנגדות שהייתה בכפר דרום ובצפון השומרון מצד הנוער.
לאחר ביצוע תוכנית ההתנתקות, התבטא חלוץ מספר פעמים בביקורת על המתנחלים מעל במות שונות. בין השאר אמר כמה פעמים שיש לסגור ישיבות הסדר התומכות בסרבנות, ולאחר אירועי עמונה טען - בניגוד למסקנות ועדת החקירה הממלכתית - כי כוחות הצבא והמשטרה התנהגו כראוי כלפי האלימות שהופגנה נגדם ושיבח את התנהגותם. התנהגותו של חלוץ והתבטאויותיו החלישה[דרוש מקור], לדעת גורמים בהתיישבות, את האמון של ציבור המתנחלים במערכת הביטחון, אמון שהיה רעוע כבר קודם לכן, מאז תוכנית ההתנתקות.
מבצע גשמי קיץ ומלחמת לבנון השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]
במהלך חודש יוני 2006, בתגובה להגברת ירי הרקטות מרצועה עזה, הרג צה"ל שני פעילי חמאס ברצועה, לאחר הפוגה בסיכולים הממוקדים בת יותר משנה. כמו כן ביצע צה"ל התקפות נרחבות ברצועה, שבהן נהרגו 7 אזרחים ונפצעו יותר מ-50 בני אדם, בהם נשים וילדים ששיחקו בחוף הים.[10] חלוץ הורה להפסיק את הירי עד לסיום תחקיר האירוע. לאחר מכן, חטפו אנשי החמאס את חייל צה"ל גלעד שליט בסוף יוני 2006, בגבול רצועת עזה, לאחר שעברו את גדר הגבול במנהרה ותקפו עמדה של צה"ל. בעקבות זאת יצא צה"ל, בפיקודו של חלוץ, למבצע גשמי קיץ, שנועד לפגוע בתשתיות הטרור ולהפעיל לחץ שיביא לשחרורו של החייל החטוף.
ב־12 ביולי 2006 פתח חזבאללה בירי רקטות לאורך גבול הצפון, ובמהלכו תקף סיור של צה"ל, הרג שלושה מחיילי הסיור וחטף שניים אחרים. בעקבות זאת יצא צה"ל למבצע "שינוי כיוון" בלבנון, שהפך למלחמת לבנון השנייה. המערכה התבססה בתחילה על מתקפה אווירית, ובהמשך התרחבה לפעילות קרקעית של זרוע היבשה שכללה גיוס מילואים בצווי 8.
במהלך המלחמה נוצר קרע בין חלוץ לבין אלוף פיקוד הצפון, אודי אדם, ובהליך שנתפס כהבעת אי-אמון בתפקודו של האחרון מינה חלוץ את סגן הרמטכ"ל, אלוף משה קפלינסקי, כנציג הרמטכ"ל בפיקוד הצפון. ב-28 ביולי, לאחר שהתלונן על כאבי בטן ותשישות, חלוץ אושפז בבית החולים איכילוב לסדרת בדיקות, שלאחריהן שוחרר למנוחה. האירוע זכה לסיקור נרחב בכלי תקשורת ערביים.
הלחימה בלבנון נמשכה עד 14 באוגוסט ובמהלכה נורו על צפון ישראל קרוב ל־4,000 רקטות. על אופן קבלת ההחלטה לצאת למבצע זה ועל אופן ניהול המערכה נמתחה ביקורת רבה, שהופנתה בפרט אל מפקד המערכה חלוץ על ידי ועדת וינוגרד. הוועדה קבעה כי חלוץ כשל בתפקידו בקבלת ההחלטות ובניהול המלחמה. בדו"ח (החלקי) של הוועדה נכתב כי "הרמטכ"ל לא שטח בפני הדרג המדיני את מלוא המידע שהיה נדרש לצורך החלטות מסוג אלו שהתקבלו באותו יום", ושגה ב"אמונת-יתר בכוחו של חיל האוויר ואי הערכה נכונה של כוחו והיערכותו של היריב", חלוץ נמצא "אחראי אישית ופיקודית לעובדה כי ביום הפקודה לא היו באמתחתו תוכניות ריאליות מוכנות למצב הסלמה בזירת הלבנון, שיכלו לסייע לדרג המדיני לבחון בצורה טובה את האפשרויות שעמדו בפניו". כל אלה לדעת הוועדה "מצטרפים לכשלים חמורים של הצבא ושל הרמטכ"ל לשעבר (חלוץ) בראשו" (עמ' 141–143).
כנגד חלוץ הופנתה גם ביקורת אישית, כאשר נחשף שביום חטיפת החיילים הורה חלוץ לברוקר שלו למכור את כל ניירות הערך שבחשבונו. הביקורת התעלמה מכך שהשיחה החלה ב-11 ביולי, יום לפני האירוע שהביא לפתיחת המלחמה, והמשכה נעשה ללא קשר לאירועים ב-12 ביולי.[11] לטענתו, לא שיער שתפרוץ מלחמה, זאת על אף שבהדלפות לתקשורת מישיבת המטכ"ל שנערכה בבוקר, לאחר החטיפה, נאמר ש"ישראל תחזיר את לבנון עשרים שנה אחורה".[12][13][14]

לאחר המלחמה[עריכת קוד מקור | עריכה]
לאחר סיום המלחמה התפתח דיון ציבורי לגבי המשך כהונתו של חלוץ בתפקיד, כאשר חלוץ, בתמיכתו של שר הביטחון עמיר פרץ, הצהיר שלא יעזוב את התפקיד ויתמקד בהכנת הצבא לעימות עתידי, כמו גם תיקון הליקויים שהתגלו במהלך המלחמה.
ב-17 בינואר 2007 חלוץ התפטר מתפקידו. במכתב ההתפטרות ציין כי המתין לסיום העבודה של ועדות הבדיקה למלחמת לבנון השנייה,[15] ולאחר "שנקבע מתווה ליישום לקחי התחקור", הוא מקבל על עצמו את האחריות ומסיים את תפקידו. ב-13 בפברואר בוועדת החוץ והביטחון נשא חלוץ נאום פרידה מריר ובו אמר "הכי כואב לטייס כאשר מספר 2 שלו יורה לו בגב". חלוץ סירב לפרש למה התכוון בדבריו, ומקורביו העריכו כי מדובר בביקורת כלפי הדרג המדיני.[16] ב־14 בפברואר 2007 הוחלף על ידי גבי אשכנזי.[17]
לאחר הפרישה מצה"ל[עריכת קוד מקור | עריכה]

ב־30 באפריל 2007 פורסם דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד, שחקרה את אירועי מלחמת לבנון השנייה. בדו"ח נקבע כי חלוץ, בנוסף לראש הממשלה אולמרט ושר הביטחון פרץ, כשלו בתפקידיהם בניהול המערכה. בדו"ח הסופי נאמר כי במלחמת לבנון השנייה הייתה החמצה גדולה וחמורה, לאור העדיפות הגדולה של צה"ל על חזבאללה, ומי שאחראי לה הוא הדרג הצבאי, במיוחד כוחות היבשה, עם שותפות מסוימת של הדרג המדיני.
לאחר שפרש מצה"ל, עבר חלוץ לעסקים. הוא מונה ליו"ר הסטארט אפ "סטרלינג" שבשליטת איש העסקים נוחי דנקנר, ואחר כך למנכ"ל חברת קמור מוטורס, שבשליטת דן ברנר, יבואנית מכוניות BMW. בתקופת כהונתו, שתי החברות נחלו כישלונות עסקיים וחלוץ עזב אותן ב-2010, לאחר כשלוש שנים בתפקידו.[18]
במקביל התנדב לכהן כיו"ר עמותת "אתגרים" שייעודה השתלבות חברתית של בעלי מוגבלויות, ילדים ומבוגרים.[19]
בשנת 2010 יצא לאור ספרו האוטוביוגרפי "בגובה העיניים" (בהוצאת ידיעות ספרים), בו הוא משיב, בין השאר, על הטענות שעלו נגדו בנוגע לתפקודו במלחמת לבנון השנייה. חלוץ ממשיך לשרת במילואים כמדריך בבית הספר לטיסה של חיל האוויר.[20]
ב-2 בדצמבר 2010 התפקד חלוץ למפלגת קדימה,[21] בעקבות סדרת פגישות עם יו"ר קדימה ציפי לבני, אך לפני הבחירות המקדימות לבחירת יושב ראש קדימה ב-27 במרץ 2012, הודיע על תמיכתו בשאול מופז. ב-7 ביולי 2012 הודיע חלוץ על פרישתו מקדימה על רקע המחלוקת בעניין גיוסם לצה"ל של חרדים וערבים.[22]
באוגוסט 2013 נבחר לתפקיד יושב ראש איגוד הכדורסל בישראל.[23] ב-30 במרץ 2014 התפטר מתפקידו.
מיוני 2013 עד יוני 2016 שימש חלוץ כיו"ר חברת ג'ובוקיט החזקות. בתקופת כהונתו כיו"ר איבדה מניית החברה למעלה מ-70 אחוז מערכה.[24]
בספטמבר 2018 הצטרף כשותף לבית הספר "האקדמיה לטיס מסחרי CAA" והיה דירקטור בחברה. החברה הכשירה עשרות טייסים אך נקלעה לקשיים כלכליים, במאי 2022 פרש חלוץ מהדירקטוריון שלה, ובהמשך החליטה החברה על פירוק מרצון.[25]
במרץ 2023, כחלק מהמחאה כנגד רפורמת לוין, הודיע שבמקרה שהרפורמה תעבור הוא יסרב להתנדב למילואים במקרה של מלחמה.[26]
חיים אישיים[עריכת קוד מקור | עריכה]
נשוי ואב לשלושה ילדים, מתגורר בשכונת רמות צהלה בתל אביב. בנו משרת כטייס תובלה. בנו רן חלוץ הוא ממייסדי חברת הבאנה לאבס.
לקריאה נוספת[עריכת קוד מקור | עריכה]
- דני חלוץ, בגובה העיניים, תל אביב: ידיעות אחרונות, 2010, מסת"ב 9789654828703
- עמוס הראל ואבי יששכרוף, קורי עכביש, תל אביב: ידיעות אחרונות, 2008, מסת"ב 9654824310
- עפר שלח ויואב לימור, שבויים בלבנון: האמת על מלחמת לבנון השנייה, תל אביב: ידיעות אחרונות, 2007, מסת"ב 9654824086
- יורם יובל, ישראל - שיחת נפש, כנרת זמורה ביתן, 2012, עמ' 156 - 162(הספר בקטלוג ULI)
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- קורות חיים
- ראיונות
קובי מידן, "אנשים בלילה" עם דן חלוץ, באתר iCast, 27 במאי 2013
- טל בשן, חלוץ בהתקפה, באתר מעריב השבוע, 2 בפברואר 2015
סימה קדמון, "לא הייתי משנה שום דבר", באתר "ידיעות אחרונות", 24 ביולי 2020
- שני אלמוג, השתקפויות של החברה בישראל בפקודות המנהיג הצבאי: ניתוח מקרה הרמטכ"ל, אתר אגודת חוקרי צבא-חברה בישראל, 20.3.2022
- מאמרים פרי עטו
- רא"ל דן חלוץ, לא רואים סוף לאלימות ולטרור, באתר News1 מחלקה ראשונה, 27 באוקטובר 2005 - נאום הרמטכ"ל בטקס חילופי מפקד פד"ם בלשכת הרמטכ"ל
- אחיי גיבורי התהילה: פרויקט זיכרון מיוחד, באתר nrg, 20 באפריל 2012.
- על הכשלונות וההישגים במלחמה(הקישור אינו פעיל), המכון למחקרי ביטחון לאומי, צבא ואסטרטגיה, כרך 1, גיליון 2, יוני 2009.
- רא"ל דן חלוץ, המלחמה בטרור היא פעולה מתמשכת, באתר News1 מחלקה ראשונה, 3 באוקטובר 2005
- רא"ל דן חלוץ, "מותר לכאוב ולהזיל דמעה - חובה לבצע", באתר News1 מחלקה ראשונה, 11 באוגוסט 2005 - איגרת הרמטכ"ל לחיילי ומפקדי צה"ל לקראת ההינתקות
- דן חלוץ, נותרת צעיר לנצח, באתר ynet, 8 במאי 2011
- היכן השפויים בממשלה, באתר הארץ, 30 בנובמבר 2011.
- כתבות פרופיל
- עמיר רפפורט, "הרפורמטור" - חיל האוויר תחת חלוץ הפך מהפכה ומינויו לתפקיד רמטכ"ל הוא הכרעה היסטורית, מעריב, 23 בפברואר 2005.
- מיה בנגל, "כשאתה חשוף, פוגעים בך מדי פעם וזה כואב", nrg, 12.07.2011
- שרי מקובר-בליקוב, נחיתת חירום: הרמטכ"ל לשעבר עוזב את קדימה ויורה לכל עבר, באתר nrg, 12 ביולי 2012
- יורם יובל, שיחת נפש עם דן חלוץ, הטלוויזיה החינוכית, 10 באוקטובר 2012
- אלי ברדנשטיין, חלוץ: ישראל מעדיפה את אסד כמנהיג סוריה, באתר nrg, 11 בדצמבר 2013.
- חלוץ כרמטכ"ל
- פרשת חיסול סלאח שחאדה:
- מלחמת לבנון השנייה:
- טל שלו, חלוץ: "גם היום הייתי מחליט לצאת למלחמת לבנון השנייה", באתר וואלה!, 12 ביולי 2012.
- עמוס הראל, דן חסכן, באתר הארץ, 16 באוגוסט 2006.
- גילי כהן, חלוץ על מלחמת לבנון ה-2: "ההחלטה לפעול היתה מוצדקת", באתר הארץ, 12 ביולי 2012.
- ההתפטרות:
- ynet, מסמך: מכתב ההתפטרות המלא של חלוץ, באתר ynet, 17 בינואר 2007
- אורי יבלונקה, חלוץ: אחריות היא לא אשמה, באתר nrg, 14 בפברואר 2007
- למה חלוץ לא מבין שלא רוצים אותו בפוליטיקה?, באתר ערוץ 7, 1 ביולי 2010
- בעולם העסקים
- בן כספית, יהודה שרוני, שרה ליבוביץ-דר, הרפתקאות דנידין בניגריה, באתר nrg, 22 במרץ 2007
- על ספרו האוטוביוגרפי
- עינב שיף, חלוץ מטרה, באתר וואלה!, 30 במרץ 2010
- דב תמרי, מבצע דני | על הספר בגובה העיניים מאת דני חלוץ, באתר הארץ, 24 בפברואר 2010
- עפר שלח, ספרו החדש של דן חלוץ - מפגן של חולשה, באתר nrg, 9 בפברואר 2010.
- אבי סגל, דן חלוץ: "אני לא נצמד לכיסאות", באתר ישראל היום, 22 בינואר 2014.
- כיו"ר איגוד הכדורסל
- אבי אורנן, מכה קלה בענף: דן חלוץ בא לעשות סדר באיגוד הכדורסל, באתר nrg, 22 בינואר 2014
דני חלוץ (1948-), דף שער בספרייה הלאומית
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ דני חלוץ, "בגובה העיניים", ידיעות ספרים, 2010, עמוד 100, "נכנסנו לתקיפה, שקט מוחלט ואף אחד לא יורה... מוזר! ארבעת המטוסים מטילים 24 פצצות על המתחם. הפיצוצים על הקרקע צבעו אותה בכתום שחור. פגענו פגיעות מצוינות. מראה תחנת הכוח קורסת תחת מטר הפצצות היה מרשים בעוצמתו".
- ^ ביטאון חיל האוויר, יוני 1994
- ^ עמיר רפפורט, עידן דן, באתר nrg, 25 בפברואר 2005.
- ^ פליקס פריש, שרון רופא-אופיר, מפקד חיל האוויר קירקע את כל מטוסי ה-אף-16, באתר ynet, 25 בפברואר 2003
- ^ ורד לוי-ברזילי, יפי נפש, נמאסתם, באתר הארץ, 24.8.2002
- ^ בג"ץ 8794/03 יואב הס ואחרים נ' הפרקליט הצבאי הראשי, ניתן ב־23 בדצמבר 2008
- ^ בג"ץ 5757/04 יואב הס ו-30 אחרים נ' סגן הרמטכ"ל, האלוף דן חלוץ, ניתן ב־26 בינואר 2005
- ^ אמיר אורן, שרון ומופז סיכמו: חלוץ סגן הרמטכ"ל, באתר הארץ, 7 בפברואר 2004.
- ^ משה פרל (טור דעה), "בחורינו המצוינים" מודל 2005, באתר nrg, 22 באוגוסט 2005
- ^ אמיר בוחבוט וברק רביד, "7 פלסטינים חפים מפשע נהרגו בתקיפה", באתר nrg, 9/6/2006
- ^ דן חלוץ, בגובה העיניים, ידיעות אחרונות, ספרי חמד, 2010, עמ' 372-373, מסת"ב 9789654828703
- ^ רוני סופר, אולמרט: מדינה ריבונית תקפה אותנו ותישא בתוצאות, באתר ynet, 12 ביולי 2006
- ^ רן רימון, הדס מגן, ורועי מלצר, קריאות במטה הכללי להתפטרות חלוץ; הרמטכ"ל הגיב על המהומה: "הפרטים על מכירת תיק ההשקעות נכונים; פרסמו עליי סיפור מרושע ומגמתי, אינני יודע מי עומד מאחורי זה", באתר גלובס, 16 באוגוסט 2006
- ^ יהודה שרוני, מעריב, התותחים רעמו, חלוץ מכר מניות, באתר nrg, 15 באוגוסט 2006
- ^ דני חלוץ, מסמך: מכתב ההתפטרות המלא של חלוץ, באתר ynet, 17 בינואר 2007
- ^ אריק בנדר, חלוץ: הכי כואב כשמספר 2 יורה בך בגב, באתר nrg, 13 בפברואר 2007.
- ^ עמוס הראל, חלוץ קרא ל"תחקיר לאומי" - ועזב, באתר הארץ, 14 בפברואר 2007.
- ^ עמיר פלג, ההפסדים של חלוץ, באתר ynet 15 באוגוסט 2013
- ^ דן חלוץ, בגובה העיניים, ידיעות אחרונות, ספרי חמד, 2010, עמ' 532, מסת"ב 9789654828703
- ^ מוריה בן-יוסף, הרמטכ"ל שהתפטר, האלוף שהמשיך הלאה והקמ"ן שהתאבד, "ישראל דיפנס", 11.07.2011.
- ^ מיה בנגל, חתום וגמור: דן חלוץ התפקד לקדימה, באתר nrg, 2 בדצמבר 2010
- ^ חדשות 2, דן חלוץ הודיע: "עוזב את מפלגת קדימה", באתר מאקו, 7 ביולי 2012
- ^ nrg מעריב, דן חלוץ נבחר לתפקיד יו"ר איגוד הכדורסל, באתר nrg, 20 באוגוסט 2013
- ^ דרור רייך, הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ, התפטר מתפקיד יו"ר ג'ובוקיט שבהפסדים, באתר כלכליסט, 13 ביוני 2016
- ^ עמיר קורץ, נסגר בית הספר לטיסה של דן חלוץ; חניך: "כל חסכונותיי ירדו לטמיון", באתר כלכליסט, 15 בינואר 2023
- ^ חלוץ על נתניהו: "גם היטלר אמר ב-1920 ונהיה שליט רק ב-1933", באתר "סרוגים", 4 במרץ 2023
- טייסי חיל האוויר הישראלי
- מפקדי בסיס חצור
- מפקדי חיל האוויר הישראלי
- ראשי להק ראש המטה
- ראשי להק האוויר
- סגני רמטכ"ל
- ראשי אמ"ץ
- ראשי המטה הכללי
- פעילי מפלגת קדימה
- כותבי אוטוביוגרפיה ישראלים
- עסקני כדורסל ישראלים
- חברי מפקדים למען ביטחון ישראל
- בוגרי תיכון קוגל
- חגור: אישים
- בוגרי אוניברסיטת תל אביב
- ראשי מחלקת אמצעי לחימה בחיל האוויר
- תוכנית ההתנתקות: אישים
- ישראלים שנולדו ב-1948
- מלחמת לבנון השנייה: אישים