לדלג לתוכן

באוקה מולמה

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
באוקה מולמה
Bauke Mollema
מולמה ב-2016
מולמה ב-2016
לידה 26 בנובמבר 1986 (בן 37)
חרונינגן, הולנדהולנד הולנד
גובה 183 ס״מ עריכת הנתון בוויקינתונים
משקל 65 ק"ג עריכת הנתון בוויקינתונים
תחום כביש
התמחות טיפוס
קבוצה נוכחית לידי - טרק
קבוצות עבר בלקין (2008 - 2014)
הישגי שיא

ג'ירו די לומברדיה (2019)
קלאסיקה סן סבסטיאן (2016)
קטע 17 בוואלטה אספנייה 2013

קטע 15 בטור דה פראנס 2017
baukemollema.nl
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

באוקה מולמההולנדית: Bauke Mollema; נולד ב-26 בנובמבר 1986) הוא רוכב אופני כביש הולנדי בקבוצת לידי - טרק. מולמה ניצח בקלאסיקה סן סבסטיאן ב-2016 ובג'ירו די לומברדיה ב-2019. בנוסף לכך, למולמה ניצחון בקטע בטור דה פראנס (2017), ובוואלטה אספנייה (2013), למולמה פודיום אחד מגרנד טור, כאשר סיים שלישי בוואלטה אספניה 2011.

קבוצת רבובנק (2008-2014)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

לאחר שרכב בקבוצת הפיתוח שלה, הצטרף מולמה לקבוצה הראשית של רבובנק (נקראה בהמשך "בלקין" וכיום נקראת "יומבו–ויסמה"). הוא סיים שביעי בטור של גרמניה, ושישי בוואלטה קסטיליה לאון.

מולמה סיים 16 כללי בטור של קליפורניה, וסיים במקום ה-17 הכללי במרוץ הגראן פיימונטה.

2010: השתתפות ראשונה בגרנד טור

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה סיים במקום החמישי הכללי בוואלטה של אנדלוסיה. הוא נבחר לראשונה לגראנד טור, כאשר התחרה בג'ירו ד'איטליה וסיים במקום ה-12 הכללי, 19:41 אחרי איוואן באסו האיטלקי.

2011: פודיום בוואלטה אספנייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה סיים תשיעי במרוץ פריז - ניס ובוולטה אה קטלוניה. הוא סיים שני בוואלטה קאסטיליה לאון, וסיים חמישי בטור דה סוויס ובאליפות הולנד באופני כביש. הוא התחרה לראשונה בטור דה פראנס, וסיים שני בקטע ה-17, שרק אדוואלד בואסון האגן הנורווגי מקדים אותו. בסופו של דבר, סיים במקום ה-68 הכללי. הוא התחרה גם בוואלטה אספנייה, ושם רשם הופעה הרבה יותר מוצלחת, עם מקום שני אחד בקטע התשיעי, פעמיים מקום שלישי (בקטעים 17 ו8) ומקום שלישי כללי במרוץ, 1:50 דקות אחרי כריסטופר פרום המנצח. (בפועל, מולמה סיים רביעי במרוץ, וחואן חוזה קובו ניצח בו, אך בשל פסילתו של קובו עלה מולמה למקום השלישי)

2012: חמישי בקלאסיקה סן סבסטיאן ושלישי בטור של חבל הבסקים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה סיים שלישי בטור של חבל הבסקים, וסיים שני בקטע נגד השעון האישי. הוא סיים במקום העשירי במרוץ אמסטל גולד, שביעי בלה פלש ואלון, ושישי בלייז'–בסטון–לייז'. הוא השתתף בטור דה פראנס, אך פרש במהלך הקטע ה-11. הוא סיים חמישי בקלאסיקה סן סבסטיאן, הוא נבחר שוב לוואלטה אספנייה, וסיים שישי בקטע ה-3 וה-19, וסיים בסופו של דבר במקום ה-28 הכללי. את העונה הוא סיים עם מקום שביעי במרוץ ג'ירו די לומברדיה.

2013: שישי בטור דה פראנס וניצחון בקטע בוואלטה אספנייה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מולמה (מקדימה, בירוק) במהלך טור דה פראנס 2013 לצד ז'אן כריסטופה פרו

מולמה פתח את העונה עם מקום שישי כללי בטור של מדיטראנין, ומקום שלישי בוואלטה של אנדלוסיה. הוא סיים שני במרוץ החד יומי, וואלטה מורסיה. ורביעי במרוץ קריטריום אינטרנשיונל, הוא סיים עשירי במרוץ אמסטל גולד, ותשיעי בלה פלש וואלון. הוא סיים רביעי כללי בטור של נורווגיה, וניצח את הקטע השני בטור דה סוויס וסיים במקום השני הכללי, 1:02 אחרי רוי קושטה הפורטוגלי. מולמה המשיך את יכולתו הטובה גם בטור דה פראנס, כאשר סיים במקום השישי הכללי (11:42 דקות אחרי כריסטופר פרום), וסיים שלישי בקטע ה-13, ורביעי בקטע ה-8. הוא סיים תשיעי בקלאסיקה סן סבסטיאן, ובוואלטה אספנייה, ניצח את הקטע ה-17 וסיים במקום ה-52 הכללי. הוא סיים במקום ה-11 באליפות העולם.

2014: שני בקלאסיקה סן סבסטיאן, שלישי בטור דה סוויס ועשירי בטור דה פראנס

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה סיים שישי בוואלטה של אנדלוסיה ושביעי במרוץ אמסטל גולד. הוא ניצח את הקטע הרביעי בטור של נורווגיה, וסיים במקום השלישי הכללי. הוא סיים שלישי כללי בטור דה סוויס, וסיים שני בקטע התשיעי והאחרון. מולמה סיים עשירי בטור דה פראנס, 21:15 דקות אחרי וינצ'נצו ניבאלי, המנצח במרוץ. הוא סיים שני בקלאסיקה סן סבסטיאן, 14 שניות אחרי אלחנדרו ולוורדה.

טרק פאקטורי-רייסינג (2015-היום)

[עריכת קוד מקור | עריכה]

2015: ניצחון בטור של אלברטה, ושני בטירנו - אדריאטיקו

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה הצטרף לקבוצת טרק פאקטורי-רייסינג (כיום טרק סגפרדו) וסיים שני במרוץ טירנו - אדריאטיקו, 18 שניות אחרי נאירו קינטנה המנצח. בטור דה פראנס, סיים במקום השביעי הכללי, 15:14 דקות אחרי כריסטופר פרום. הוא סיים שישי בקלאסיקה סן סבסטיאן, וניצח את הטור של אלברטה לאחר שהקדים את אדם ייטס בשמונה שניות. מולמה ניצח גם את מרוץ גביע יפן החד יומי.

2016: ניצחון בקלאסיקה סן סבסטיאן

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מולמה (מימין) במהלך קטע 19 בטור דה פראנס 2016, לצד יארלינסון פנטאנו

מולמה סיים שלישי בוואלטה אנדלוסיה, ותשיעי בטירנו - אדריאטיקו, הוא סיים במקום ה-14 במרוץ אמסטל גולד, ובמקום התשיעי בלייז'–בסטון–לייז'. הוא סיים תשיעי בטור דה רומאנדי. ו-11 בטור דה פראנס. עד קטע 19, מולמה היה ממוקם במקום השני, בפער של 3:52 מכריסטופר פרום שהוביל, אך בקטע ה-19 סיים במקום ה-23, בפער של 4:26 דקות ממנצח הקטע, רומן בארדה. ובשל כך ירד למקום ה-10. בקטע ה-20, איבד עוד זמן וירד למקום ה-11. הוא ניצח את מרוץ קלאסיקה סן סבסטיאן, לאחר שהקדים את טוני גלופן ואלחנדרו ולוורדה ב-17 שניות. הוא סיים במקום ה-17 במקצה אופני הכביש באולימפיאדת ריו דה ז'ניירו (2016), וניצח את הקטע הרביעי בטור של אלברטה, ובסופו של דבר סיים במקום השני.

2017: ניצחון בקטע בטור דה פראנס, וניצחון בוואלטה סן חואן

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה ניצח את וואלטה סן חואן, לאחר שהקדים את אוסקר סביליה ב-14 שניות, ואת רודולפו אנדראס טורס ב-16 שניות. הוא סיים רביעי בטור אבו דאבי, ותשיעי בטירנו - אדריאטיקו. מולמה התחרה בג'ירו ד'איטליה, וסיים במקום השביעי, 3:41 דקות אחרי טום דימולן המנצח. בטור דה פראנס, מולמה ניצח את הקטע ה-15 לאחר בריחת סולו. הוא סיים במקום ה-17 הכללי אך לא היה חלק משמעותי מהמאבק בדירוג הכללי. הוא סיים שלישי בקלאסיקה סן סבסטיאן, חמישי בגרנד פרי קוויבק, ושני בטור של גואנשי.

2018: ניצחון במרוץ גראן פרמיו ברונו בגלי

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מולמה סיים רביעי בוואלטה או אלגראב. הוא ניצח את הקטע השני במרוץ קופי אה בארטלי, וסיים שני כללי. הוא סיים שביעי בטור של חבל הבסקים, וסיים במקום ה-12 בטור דה סוויס. הוא סיים במקום ה-26 בטור דה פראנס, שני בקלאסיקה סן סבסטיאן, ובמקום ה-30 בוואלטה אספנייה. הוא ניצח את מרוץ גראן פרמיו ברונו בגלי.

2019: ניצחון בג'ירו די לומברדיה ואלוף אירופה במקצה מעורב

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מולמה בג'ירו ד'איטליה 2019

מולמה פתח את העונה עם מקום שלישי במרוץ טרופאו סס סאלינס, ושלישי במרוץ טרופאו אנדראטקס, הוא סיים רביעי כללי במרוץ אטואל דה בסז'. בקלאסיקות האביב, מולמה סיים במקום השנים עשר במרוץ אמסטל גולד ובמקום השישי בלה פלש ואלון. הוא סיים חמישי בג'ירו ד'איטליה, 5:43 דקות אחרי ריצ'רד קאראפז המנצח. הוא השתתף בטור דה פראנס, ותוצאתו הבכירה הייתה מקום רביעי בקטע ה-17, וסיים במקום ה-28. הוא סיים חמישי בקלאסיקה סן סבסטיאן, וזכה במדליית זהב באליפות אירופה ביחד עם נבחרתו (הולנד) במקצה נגד שעון מעורב. בסיום העונה ניצח במונומנט ג'ירו די לומברדיה לאחר בריחת יחיד.

מולמה פתח את עונת 2020 עם מקום שמיני בוואלטה או אלגארבה, 1:31 דקות מרמקו אוונפול המנצח. הוא התחרה בשני מרוצים חד יומיים בצרפת, קלאסיקת פאון-ארדש וקלאסיקת רויאל ברנר דרומה, אך בשניהם לא סיים את המרוץ. המרוץ הבא בו התחרה מולמה התקיים חמישה חודשים מאוחר יותר, בשל פגרת הקורונה המאולצת, והיה הרוט ד'אוקסיטניה, בו סיים חמישי, 1:09 דקות מאיגן ברנל המנצח. גם המרוץ הבא של מולמה היה בצרפת ושימש כמרוץ הכנה לטור דה פראנס, הטור דה ל'אן, וסיים בו שישי, 2:24 דקות מפרימוש רוגליץ' המנצח. מולמה זינק לג'ירו די לומברדיה, במטרה להגן על תוארו, הוא הלידר של טרק-סגפרדו במרוץ הזה ששלחה סגל למרוץ שכלל גם את ג'וליו צ'יקונה ווינצ'נצו ניבאלי, אך מולמה סיים רק רביעי את המרוץ, 1:19 מיאקוב פוגלסן המנצח. בטור דה פראנס, מולמה היה חלק ממאבקי הדירוג הכללי ודורג במקום ה-13 לפני הקטע ה-13, שבמהלכו הוא התרסק וסבל משבר בכף היד, שגם סיים את עונתו.[1]

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באוקה מולמה בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]