דגל כחול
"דגל כחול" היא סדנת הדגל של מערך הקרב של חיל האוויר הישראלי. הסדנה מתקיימת בבסיס עובדה שבנגב. הסדנה נמשכת שבועיים ומשתתפים בה עשרות מטוסי קרב מטייסות הקרב של חיל האוויר הישראלי. הסדנה מתקיימת בחיל-האוויר מדי שנתיים, מאז שנת 2013. מקורם של התפקידים והחוקים בסדנה שאולים מתרגיל הרד פלאג האמריקני.
צוותי האוויר מתחלקים לשתי טייסות: ה"כחול", שמייצג את הכוח האווירי של מדינה ידידותית דמיונית, וה"אדום", המייצג מדינת אויב. הטייסים נלחמים זה בזה בקרבות אוויר, ומתרגלים תקיפות מטרות קרקע באזורים מוכי טיל קרקע-אוויר (אזור מוגן-טילים).
בסדנה בשנת 2017 השתתפו, מלבד ישראל, נציגי חילות האוויר של ארצות הברית, איטליה, יוון, פולין, ולראשונה גם הודו, צרפת וגרמניה. חילות האוויר של בריטניה ואוסטריה לא השתתפו אך שלחו משקיפים. זו הייתה הפעם הראשונה מאז מלחמת העולם הראשונה שמטוסי חיל האוויר הגרמני טסו בשמי ישראל. השתתפו כ-100 מטוסים מדגמי טורנדו, מיראז', יורופייטר, F-15, F-16 ועוד. בסדנה ניתן דגש על תרחישים כמו התמודדות עם סוללות נ"מ, הפלת מל"טים, קרבות אוויר, והטלת חימוש ממרחק רב.
בסדנה בשנת 2019 השתתפו מטוסים מגרמניה, איטליה, יוון וארצות הברית, והיא כללה לראשונה מטוסים מדגם F-35.[1] בין השאר, תורגלה התמודדות עם מערכת הטילים הרוסית S300[2].
ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]
קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- מניפים את הדגל, בטאון חיל-האוויר, גיליון 161, פברואר 2005
- קרב רב, בטאון חיל-האוויר, גיליון 152, אוגוסט 2003
- כל הפרטים על התרגיל האווירי הגדול ביותר שנערך בישראל אי פעם, אתר צה"ל, 2 בנובמבר 2017
הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]
- ^ בלעדי: טייסי ארה"ב ובריטניה ילמדו מצה"ל על ה־F-35, www.maariv.co.il
- ^ צפו: לראשונה - מטוסי האדיר בתרגיל בינלאומי בישראל שדימה התגוננות מ-S300, כאן-תאגיד השידור הישראלי