המדשאה הצפונית של הבית הלבן

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
המדשאה הצפונית של הבית הלבן
North-lawn-1987.jpg
מידע כללי
על שם צפון עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
מיקום וושינגטון די. סי. עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 38°53′54″N 77°02′12″W / 38.8983°N 77.0366°W / 38.8983; -77.0366
(למפת וושינגטון די. סי. רגילה)
Location map Washington, D.C. central.png
 
המדשאה הצפונית של הבית הלבן
המדשאה הצפונית של הבית הלבן
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית OOjs UI icon info big.svg
עץ בוקיצה אמריקאי בשלכת
מרפסת צפייה עבור נשיא ארצות הבית, במדשאה צפונית של הבית הלבן, לקראת תהלוכה.
מבט על המדשאה הצפונית מחדר האוכל הנשיאותי (צילום משנת 1902). בימין התמונה ניתן לראות את אכסדרת העמודים הצפונית של הבית הלבן.
מבט על המדשאה הצפונית של הבית הלבן, בשנות ה-60 של המאה ה-19, במהלך כהונתו של נשיא ארצות הברית אברהם לינקולן. במרכז התמונה (במרכז המדשאה) פסלו של נשיא ארצות הברית תומאס ג'פרסון.

המדשאה הצפונית של הבית הלבןאנגלית: The North Lawn) היא מדשאה בתחום הבית הלבן בוושינגטון די. סי., בירת ארצות הברית. המדשאה גובלת בבית הלבן שמדרום לה, ובשדרת פנסילבניה שמצפון לה.

צמחייה צפופה מסתירה מהמדשאה את בניין משרד האוצר של ארצות הברית, שממזרח למדשאה, ואת בניין הרשות המבצעת הישן, שממערב למדשאה.

המדשאה היא חלק מפארק הנשיא.

תיאור המדשאה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שביל גישה שצורתו חצי עיגול, מובילה מהשער הצפון מערבי אל עבר האכסדרה הצפונית של הבית הלבן, ומשם השביל חוזר לכיוון שדרות פנסילבניה אל השער הצפון מזרחי.

במרכז המדשאה בריכה עגולה ובה מזרקה.

שימושים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ראשי המדינה זרים המבקרים את נשיא ארצות הברית, נכנסים דרך שביל הגישה אל האכסדרה הצפונית, שם הם מתקבלים באופן רשמי[1].

תא כתבי הבית הלבן, המסקרים את הבית הלבן, מדווחים על פי רוב כשהם עומדים בקצה המדשאה, שהאכסדרה הצפונית מהווה רקע לדיווחם[1].

לפני טקס השבעת נשיא, מוקמת במת צפייה בקצה המדשאה, המשמשת כמקום מושבו של הנשיא בעת צפייתו במצעד העובר בשדרת פנסילבניה.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בתוכנית העיר וושינגטון מעשה ידי פייר שארל ל'אנפן, תוכננה מדשאה ובה שביל גישה רשמי מצפון לבית הנשיא.

שדרת פנסילבניה נסללה, באישורו של הנשיא תומאס ג'פרסון, והפרידה בין המדשאה לבין כיכר לה פייט[2].

אדריכל הנוף אנדרו ג'קסון דייוויס, תכנן מחדש את המדשאה בשנת 1850, בסגנון פחות פורמלי.

בשנת 1848, הוצב במרכז המדשאה פסל ברונזה של נשיא ארצות הברית לשעבר תומאס ג'פרסון ביוזמתו של הנשיא ג'יימס פולק; בשנת 1871 הוצבה במקום הפסל בריכת נוי ומזרקה המופעלת על ידי מנוע קיטור, וכן במדשאה נשתלו ערוגות פרחיים עונתיים.

במהלך המאה ה-19, המדשאה הייתה פתוחה לציבור, אשר היה יכול ללכת לאורך שביל הגישה[1]. הנשיא אברהם לינקולן נהג לשאת נאומים מחלון הבית הלבן למאזינים שנאספו על המדשאה[1].

בשנת 1902, שכר הנשיא תיאודור רוזוולט, את משרד האדריכלים מקים, מיד ווייט לבנות מחדש את חלקו הצפוני של הבית הלבן, ובמסגרת עבודתו התבקש המשרד לעצב מחדש את גני הבית הלבן, בצורה פשוטה יותר[3].

בשנת 1934 שכר הנשיא פרנקלין ד. רוזוולט את פרדריק לו אולמסטד ג'וניור כדי לתכנן מחדש את המדשאה. אולמסטד הבין כי צריך מחד לתת פרטיות לנשיא ומשפחתו, ומאידך לאפשר את הניראות הציבורית של הבית הלבן. אולמסטד עיצב את המדשאה הנוכחית, הפתוחה לשדרה מחד, והכוללת צמחייה עבותה משני צדדיה לתת פרטיות לגן מבנייני המשרדים הסמוכים. עצי הגן שנשתלו הן עצי תאשור, אולמוס, מגנוליה, אדר וערמון אמריקאי.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]