לדלג לתוכן

המסור: המעגל נסגר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
המסור: המעגל נסגר
Spiral
בימוי דארן לי בוסמן עריכת הנתון בוויקינתונים
הופק בידי מארק בורג, כריס רוק, אורן קאולס עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט ג'וש סטולברג ופיטר גולדפינגר
עריכה Dev Singh עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים כריס רוק
מקס מינגלה
סמואל ל. ג'קסון
מריסון ניקולס עריכת הנתון בוויקינתונים
מוזיקה צ'רלי קלוסר עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום Jordan Oram עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה סרטי טוויסטד, ליונס גייט אנטרטיינמנט עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה ליונס גייט אנטרטיינמנט עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 21 במאי 2021 עריכת הנתון בוויקינתונים
משך הקרנה 93 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית
סוגה סרט אימה עריכת הנתון בוויקינתונים
הכנסות באתר מוג'ו Spiral
סרט קודם "המסור 8"
סרט הבא "המסור X"
אתר רשמי
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

המסור: המעגל נסגראנגלית: Spiral: From the Book of Saw) הוא סרט אימה אמריקאי משנת 2021 בבימויו של דארן לין בוסמן, הסרט נכתב על ידי ג'וש סטולברג ופיטר גולדפינגר. זהו הפרק התשיעי בסדרת סרטי המסור. בסרט מככבים כריס רוק, מקס מינגלה, מריסול ניקולס וסמואל ל. ג'קסון. הסרט עוקב אחר מאמצי המשטרה לעצור רוצח המחקה את הפאזל. היוצרים המקוריים של הסדרה, ג'יימס וואן וליי וואנל, משמשים כמפיקים בפועל.

עלילת הסרט

[עריכת קוד מקור | עריכה]

במהלך חגיגות יום העצמאות בארצות הברית, הבלש מרב בוזוויק רודף אחרי גנב, ומותקף על ידי דמות העוטה מסכת חזיר. כשבוזוויק מתעורר, הוא מוצא את עצמו תלוי בלשונו במנהרת רכבת התחתית שפעילה, וניתנת לו בחירה באמצעות קלטת; לקרוע את לשונו ולחיות או להישאר עד שהרכבת הבאה תגיע, וידרס. בוזוויק לא מצליח להימלט מהמלכודת בזמן, נדרס ומת. למחרת, קפטן המשטרה אנג'י גרזה מקצה לבלש זיק בנקס שותף חדש, הטירון האידיאליסטי ויליאם שנק. בנקס ושנק חוקרים את מותו של בוזוויק ובנקס מזהה את המלכודת המשוכללת כשיטת הפעולה של ג'יגסו שמת.

בינתיים, הבלש פיץ' - שמספר שנים קודם לכן התעלם מבקשת גיבוי מבנקס, וכתוצאה מכך בנקס כמעט נהרג - נחטף ומוכנס למלכודת שבה הוא חייב לאפשר למכשיר לכרות לו את האצבעות כדי למנוע התחשמלות במים מתמלאים. הוא גם לא מצליח להימלט ומת. חלק מהשוטרים מתחילים לחשוד כי בנקס עשוי להיות אחראי, בשל ההיסטוריה שלו עם פיץ'. לאחר מכן מגיעה לתחנה קופסה המכילה בובת חזיר ופיסה מהעור המקועקע של שנק בפנים. בקבוקון קטן בתוך הקופסה מפנה את המשטרה לאטליז, שהיה בעבר חנות תחביבים שבה נהגו לבקר בנקס ואביו, המפקד בדימוס מרקוס בנקס. בהגיעו, הצוות מגלה קלטת ומסכת חזיר, המזוהה כשנק. שנק מחליט לאתר את הרוצח בעצמו, מרקוס נוסע למחסן, שבו הוא נחטף. זמן קצר לאחר מכן, גרזה נחטפת, ומוכנסת למלכודת במחסן הקירור של המתחם, שם היא נאלצת לשבור ולפגוע בחוט השדרה שלה על להב כדי לעצור שעווה רותחת שזורמת מצינור אל פניה. היא לא מצליחה לעשות זאת ומתה מפציעותיה. רגעים לאחר מכן, בנקס מגלה את גופתה.

בנקס נחטף, נלכד ומתעורר במחסן, אזוק לצינור עם מסור ידני. הוא שוקל לנסר את זרועו, אך מצליח להימלט באמצעות סיכת ביטחון רופפת. לאחר מכן הוא מגלה את שותפו לשעבר פיטר דנליווי, שנכלא כאשר בנקס חשף רצח שביצע. לפניו מכונה גדולה לריסוק זכוכית, ששונתה כדי לזרוק לעברו רסיסים. בנקס מפעיל את הקטלת המסבירה שבנקס יכול לבחור לשחרר אותו או להשאיר אותו למות. אף על פי שבנקס מנסה להציל את דנליווי, הוא לא יכול להשיג את המפתח בזמן. עובר לחדר אחר, בנקס מוצא את שנק, שמתגלה כמי שזייף את מותו על ידי שימוש בגופת העור של הגנב שפיתה את בוזוויק לתוך המנהרות, והיה העתק כל הזמן. הוא מסביר ששם משפחתו הוא למעשה אמרסון, בנו של צ'רלי אמרסון, שהיה האיש שדנליווי הרג מפני שהסכים להעיד נגד שוטר. הוא גם חושף כי מרקוס, בתקופתו כמפקד, הגן בכוונה על קצינים מושחתים כדי "לנקות" את הרחובות מפשע בצורה יעילה יותר לפי סעיף 8.

מתוך אמונה שבנקס יכול להיות בן ברית, אמרסון מציג לו מבחן אחרון, חושף את מרקוס תלוי מעל הרצפה ומתרוקן לאט מדם. אמרסון מתקשר למשטרה, וכתוצאה מכך שיגור צוות SWAT. הוא מוסר לאנקס אקדח עם מחסנית אחת, ומציע לו את הבחירה או לירות במטרה שתציל את מרקוס אך תאפשר לאמרסון לברוח, או להרוג את אמרסון ולתת למרקוס לדמם למוות. בנקס יורה במטרה כדי להציל את אביו, גורם למעצורים שלו להתרופף ולהוריד אותו לקרקע, ואז מתחיל להילחם באמרסון. צוות ה-SWAT מגיע ומפעיל בלי משים חוט מעידה, מה שגורם למעצורים של מרקוס למשוך אותו למעלה שוב. התנועה חושפת אקדח שהוצמד לזרועו של מרקוס, מוביל את צוות ה-SWAT לטעות בו בתור היורה ולהרוג אותו. בנקס צורח בייאוש בזמן שאמרסון בורח.

הצלחה מסחרית וביקורות

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הצלחה מסחרית

[עריכת קוד מקור | עריכה]

בארצות הברית ובקנדה הסרט יצא במקביל לסרטים עד במנוסה, פרופיל ו-Finding You. הסרט היה צפוי לגרוף בין 10 ל-15 מיליון דולר בשבוע הראשון ליציאתו אך בסופו של דבר הסרט גרף 8.8 מיליון דולר בשבוע הראשון ליציאתו. ביום הראשון ליציאתו הסרט גרף 3.7 מיליון דולר (כולל הקרנות מוקדמות של יום חמישי בערב). לאחר שבוע מיום יציאתו הסרט התמקם במקום הראשון ברשימת הסרטים המרוויחים ביותר לאותו שבוע בארצות הברית והיה לסרט השישי בסדרה להגיע להישג זה אם כי פתיחה זו גם הייתה לפתיחה הנמוכה ביותר שאותו הסרט השיג מבין כל הסרטים האחרים בסדרה. הוא נשאר בראש הרשימה שבוע נוסף אך הכנסותיו צנחו ב-48 אחוז ל-4.6 מיליון דולר.

בסופו של דבר הסרט גרף 23.2 מיליון דולר בארצות הברית ובקנדה ו-17.3 מיליון בשאר העולם.

באתר Rotten Tomatoes הסרט קיבל ניקוד של 37 נקודות מתוך 100 בהתבסס על 226 ביקורות. באתר Metacritic הסרט קיבל ציון של 40 נקודות מתוך 100 בהתבסס על 30 ביקורות.

לפי דבריו של כריס רוק הרעיון לסרט הגיע מפגישה מקרית סגן יו"ר "Lionsgate" (החברה שהפיקה את הסרטים בסדרה) מייקל ברנס בחתונה של חבר בברזיל. רוק הרגיש שלעשות משהו בז'אנר האימה יהיה דרך חדשה בקריירה שלו וכתוצאה מכך עלה לו הרעיון לעשות סרט המשך למסור אך הפעם שגם יכיל אלמנטים קומיים. רוק פנה ל-Lionsgate עם הרעיונות שלו להוציא סרטי המשך למסור מאחר שמאוד התעניין בקונספט של הסרט. מנכ"ל החברה ג'ו דרייק. דרייק התרשם מהרעיון של רוק וב-2018 חברת "Twisted Pictures" החלה בפיתוח של סרט המשך עם התסריטאים של הסרט הקודם ג'וש סטולברג ופיטר גולדפינגר.

לאחר יציאת הסרט הקודם לאקרנים סטולברג וגולדפינגר העלו רעיונות לסרט חדש בסדרה אז כזה שהפעם יתמקד אך ורק בדמותו של ג'ון קרמר. אך אז התקשרו מפיקי הסרט מארק בורג ואורן קולס כדי להודיע על הרעיונות של רוק לסרט החדש. לפניי הרעיון של סטולברג וגולדפינגר היו תסריטאים אחרים שניסו להעלות רעיונות לגבי סרט המשך אך אף אחד מהם לא הביא רעיון שהרשים מספיק את "Lionsgate". גם סטולברג וגולדפינגר לא העלו תחילה רעיונות שהרשימו את "Lionsgate" ורק הרעיון השמיני שלהם התקבל. אך לאחר שהרעיון של רוק נכנס לתמונה הרעיונות של הנשיים מוזגו לכדי תסריט אחד. לאחר מכן מפיקי הסרט ביקשו מהתסריטאים למצוא דרך לשלב את רוק בסרט וכשהם עשו את זה הם החלו לכתוב את הטיוטה הראשונה שלהם לסרט ביחד עם רוק.

בתסריט המקורי דמותו של רוק בסרט הייתה אמורה להיות קשורה לדמותו של דייוויד טאפ מהסרט הראשון אך לבסוף סטולברג וגולדפינגר החליטו שלא ללכת על רעיון זה.

טובין בל לא חזר לשחק את דמותו של ג'ון קרמר בסרט זה ובכך סרט זה הפך לסרט הראשון בסדרת סרטי המסור שבו בל לא משחק. החלטה זו נבעה מהעובדה שבסרט זה משחקי המסור האימתניים נוהלו על ידי אדם שלא היה קשור לג'ון אלא חיקה אותו. בל ניסה להפעיל לחץ על מפיקי הסרט כן לשלב אותו בסרט התשיעי ואף נתן להם רעיון להתמקד בבובה בילי. כתוצאה מכך צוות הסרט דן בהחלטה למעשה עד יום הצילומים האחרון אך הם הרגישו כי אם הם יחזירו את בל לסרט הסרט ירגיש כמו המשך ישיר לסרטי המסור הקודמים אף על פי שזו לא הייתה המטרה. הבמאי הסרט טען כי ההכנסה של בל לסרטים 4–8 הייתה גרועה משל עצמה ולכן הוא לא רצה לחזור על זה בסרט זה וגם כי הוא לא רצה לזלזל בדמותו האייקונית של ג'ון קריימר. אם כי בוסמן כן חשב לגרום לבל לבצע גרסת כיסוי לשיר של ג'וני קאש אשר יופיע בסיום הסרט אף לבסוף בוסמן ירד מהרעיון.

גם יוצרי הסרט התנגדו לרעיון של לתת לבל לשחק בסרט מכיוון שלטענתם זה היה משנה את ה-DNA של הסיפור שהם רצו להציג ואת הרצון שלהם לקחת את הזיכיון למקום חדש. רעיון נוסף שעלה היה להציג סצנה בקרדיטים שבה רואים את ג'ון קרמר מביא לוויליאם שנק הילד את הבובה בילי אך מאוחר יותר גם רעיון זה ירד מהפרק.

במאמץ נוסף להבדיל בין קווי העלילה של הסרטים הקודמים לקו העלילה של הסרט הזה החליט בוסמן להחליף את הבובה בילי בבובה חדשה, מר סנוגלס. בהתחשב בעובדה שקולו של בל היה אייקוני מדי חששו יוצרי הסרט ששימוש חוזר בו יכול לעורר מחשבה בקרב הצופים שיש קשר בין דמותו של ג'ון לבין דמותו של ויליאם. כתוצאה מכך קולו של בל נלקח אך עבר עריכה דיגיטלית. תחילה התכנון היה למצוא קול של מישהו חדש לצורך ההקלטות אך לאחר שלא נמצא האדם המתאים הוחלט ביומיים האחרונים של עבודות הסאונד להשתמש בקולו של ג'ון עם עריכה דיגיטלית. גם המלל של ההקלטות היה שונה בסדר המילים שלו.

הסרט צולם עם תקציב של 20 מיליון דולר. הצילומים החלו ב-8 ביולי 2019 בטורונטו, קנדה והסתיימו ב-28 באוגוסט אותה שנה.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]