לדלג לתוכן

זכריה סיטשין

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
זכריה סיטשין
Заха́рия Си́тчин
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
לידה 11 ביולי 1920
באקו, הרפובליקה הסובייטית הסוציאליסטית של אזרבייג'ן עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 9 באוקטובר 2010 (בגיל 90)
ניו יורק, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל, ברית המועצות, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בית העלמין ניו מונטיפיורי עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום לימודים בית הספר לכלכלה של לונדון עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1976 עריכת הנתון בוויקינתונים
www.sitchin.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

זכריה סיטשיןרוסית: Заха́рия Си́тчин; באנגלית: Zecharia Sitchin;‏ 11 ביולי 19209 באוקטובר 2010) היה סופר יהודי אמריקאי, ישראלי לשעבר, יליד אזרבייג'ן, אשר כתב 13 ספרים, רובם רבי מכר, שתורגמו ל-25 שפות לפחות[1]. התזה שלו בספריו, המתבססת על תרגום שלו לחרסים שומריים עתיקים, היא שהאלים הקדומים מהמיתולוגיה השומרית, היו אסטרונאוטים קדומים (חוצנים), שביקרו בכדור הארץ וקידמו את האנושות למצבה הנוכחי, על ידי מניפולציות גנטיות שעשו ב-DNA של האדם.

קורות חיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

סיטשין נולד ב-1920, למשפחה יהודית בבאקו בירת אזרבייג'ן הסובייטית. המשפחה עלתה לארץ ישראל המנדטורית, ובה הוא גדל, חי ועבד כעיתונאי וכעורך עיתונות עד גיל 32. בתקופה זו גם למד וקיבל תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת לונדון. נישא ב-1941 ונולדו לו שתי בנות.

ב-1952 היגרה המשפחה לארצות הברית, התיישבה בניו יורק, ובה הוא חי וכתב עד מותו ב-2010.

ב-1976 כתב סיטשין את פירושיו לכתבי שומר העתיקה, בהם טען כי תרבות חוצנית שמוצאה מכוכב לכת בשם "ניבירו" השפיעה על התפתחותה של התרבות השומרית, וכי האלים השומרים, המכונים "אנונקי", היו למעשה גזע של חוצנים. לטענתו חוצני "ניבירו" נחתו על כדור הארץ לפני כ-450 אלף שנים, והקימו מרכז גדול באזור של שומר דאז, איראן-עיראק של היום. סיטשין טען גם, כי אנשי שומר ידעו ש"ניבירו" הוא כוכב הלכת ה-12, וכי הוא מקיף את השמש אחת ל-3,600 שנים, ולפיכך הידע שלהם באסטרונומיה אודות מערכת השמש נחשב לטענתו למתוחכם במיוחד יחסית לתקופה בה חיו. סיטשין התבסס על כתבי התנ"ך כחיזוק לטענותיו בפירוש הכתבים השומריים (למשל על ספר בראשית, פרק ו', פסוקים א'ד').

ספריו של סיטשין נמכרו במיליוני עותקים ברחבי העולם. עם זאת, רעיונותיו אינם מקובלים כלל בקרב מדענים וחוקרים באקדמיה, והם נתפסים כפסבדו מדע וכסיפורים בדיוניים שסיטשין בדה מליבו. סיטשין לא היה היסטוריון או מדען מוסמך; מתודולוגיית המחקר שלו לפיה פירש את כתבי השומרים, וכן טענותיו האסטרונומיות והמדעיות שלקו בחוסר דיוק רב, ספגו ביקורת רבה.

ספריו בעברית

[עריכת קוד מקור | עריכה]
  • כוכב הנפילים, תרגום: בן עמי לבבי, הוצאת עידן חדש, 2006
  • בחזרה לבראשית, תרגום: אסתי אורן, הוצאת שני, 1993

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]