כרוב ממולא

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
כרוב ממולא
מאכלים
סוג ממולאים, מנה עריכת הנתון בוויקינתונים
מטבח המטבח הרוסי, המטבח הארמני, המטבח הגאורגי, המטבח הפרסי, המטבח האזרי, המטבח הטורקי, המטבח היווני, המטבח המולדובי, המטבח המצרי, המטבח האוסטרי, המטבח השווייצרי, המטבח המלטזי, המטבח הגרמני, המטבח האיטלקי, המטבח הסודאני, המטבח הצרפתי, המטבח הארגנטינאי, המטבח הרומני, המטבח הבולגרי, המטבח הלטבי, המטבח הצ'כי, המטבח הסלובקי, המטבח האוקראיני, המטבח הליטאי, המטבח הפולני, המטבח הקרואטי, המטבח הישראלי, המטבח הפיני, המטבח האלבני, המטבח הסרבי, המטבח האסטוני, המטבח המקדוני, המטבח השוודי, המטבח ההונגרי, המטבח הכורדי עריכת הנתון בוויקינתונים
מרכיבים עיקריים כרוב, פטריית מאכל, אורז, בשר, ירק עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
כרוב ממולא

כרוב ממולא או יאברק במטבחי המגרב הוא מאכל ממוצא מזרח אירופי ובמספר מטבחים נוספים ברחבי העולם במקביל[דרוש מקור]. הוא מורכב מעלי כרוב ממולאים בתערובות שונות. בעבר מאכל זה היה נפוץ בעיקר בקהילות כפריות, בשל הזמינות ועלותו הנמוכה של הכרוב.

המילוי[עריכת קוד מקור | עריכה]

המילוי משתנה ממקום למקום, אך בעיקר מבוסס על אורז ו/או בשר טחון. בשר בקר, כבש או חזיר הם הנפוצים ביותר למילוי. לרוב, התערובת מורכבת גם מבצל, ירקות, ביצים, פטריות ואורז.

ההכנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

על מנת להכין כרוב ממולא, יש להשתמש בעלי כרוב גדולים ושלמים. לאחר ריכוך של העלים (על ידי יציקה של מים רותחים או הקפאתם במקפיא), ממלאים אותם בתערובת המילוי, סוגרים את הקצוות, מגלגלים ומניחים בסיר לבישול נוסף. בדרך כלל הבישול הוא ברוטב עגבניות. לצד התבשיל מגישים לעיתים שמנת חמוצה, יוגורט או מיונז. לעמים רבים יש וריאציות שונות של תבשיל זה, שמכינים ומגישים אותו בדרכים שונות.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.