חינוך ממלכתי משלב – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
מ ←‏פתיח: , הגהה והוספת קישוריות
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:


==שורשי החינוך הממלכתי משלב==
==שורשי החינוך הממלכתי משלב==
בשנת 2008, ביוזמת הח"כ הרב [[מיכאל מלכיאור]] והח"כית [[אסתרינה טרטמן]] אישרה הכנסת את החוק לחינוך ממלכתי משלב.
בשנת 2008, ביוזמת הח"כ הרב [[מיכאל מלכיאור]], ד"ר אריה גייגר והח"כית [[אסתרינה טרטמן]] אישרה הכנסת את החוק לחינוך ממלכתי משלב.
החוק מסמיך את שר החינוך לקבוע לגבי מוסד חינוך רשמי כי הוא מוסד חינוך ממלכתי משלב, שבו יינתן חינוך שיכלול לימוד מקורות יהודיים בהיקף רחב, תוך שימת דגש על עיסוק בזהות יהודית.
החוק מסמיך את שר החינוך לקבוע לגבי מוסד חינוך רשמי כי הוא מוסד חינוך ממלכתי משלב, שבו יינתן חינוך שיכלול לימוד מקורות יהודיים בהיקף רחב, תוך שימת דגש על עיסוק בזהות יהודית.



גרסה מ־12:07, 24 באוקטובר 2015

חינוך ממלכתי משלב הוא זרם החינוך הממלכתי השלישי בישראל, המתאפיין בשילוב לימודי יהדות מוגברים בתוכנית הלימודים ושימת דגש על עיסוק בזהות יהודית. בבתי ספר של החינוך הממלכתי המשלב, המושתתים על פלורליזם, לומדים ביחד תלמידים המשתייכים לקשת רחבה של זהויות יהודיות: חילונים, דתיים, מסורתיים, קונסרבטיבים ורפורמים.

שורשי החינוך הממלכתי משלב

בשנת 2008, ביוזמת הח"כ הרב מיכאל מלכיאור, ד"ר אריה גייגר והח"כית אסתרינה טרטמן אישרה הכנסת את החוק לחינוך ממלכתי משלב. החוק מסמיך את שר החינוך לקבוע לגבי מוסד חינוך רשמי כי הוא מוסד חינוך ממלכתי משלב, שבו יינתן חינוך שיכלול לימוד מקורות יהודיים בהיקף רחב, תוך שימת דגש על עיסוק בזהות יהודית.

כל בית ספר בארץ, אם הורי לפחות שני שלישים מהתלמידים ורוב הצוות הפדגוגי תומכים במהלך, יכול לקבל הכרה מטעם משרד החינוך כבית ספר חינוך משלב.

עוד טרם חקיקת החוק, מספר בתי ספר בערים שונות בארץ התחילו ליישם את הרעיון לימודים משותפים של דתיים וחילונים ברוח פלורליזם יהודי, בהם בתי הספר "יחד" במודיעין ובחיפה, בית הספר קשת בירושלים, בית הספר רעות בירושלים, בית הספר קשת בזכרון יעקב, בית הספר מיתרים ברעננה, בי"ס ז'בוטינסקי בבית שמש, בתי ספר במזכרת בתיה, ברותם, בנטור, בלכיש, בשפיר-באר טוביה. בתי ספר משלבים נוספים פעילים כיום בשוהם ובמקומות אחרים בארץ.

רוב בתי הספר בזרם פועלים תחת ארגוני הגג מיתרים וצו פיוס.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא חינוך. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.