הפתרון הסופי (סרט)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
(הופנה מהדף קונספירציה (סרט))
הפתרון הסופי
Conspiracy
בימוי פרנק פירסון עריכת הנתון בוויקינתונים
תסריט לורינג מנדל עריכת הנתון בוויקינתונים
עריכה פטר זינר עריכת הנתון בוויקינתונים
שחקנים ראשיים קנת בראנה
איאן מקניס
קווין מקנלי
קולין פירת'
סטנלי טוצ'י
דייוויד תרלפול עריכת הנתון בוויקינתונים
צילום סטפן גולדבלט עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה הממלכה המאוחדת, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
חברת הפקה BBC, סרטי HBO, HBO עריכת הנתון בוויקינתונים
חברה מפיצה HBO, נטפליקס עריכת הנתון בוויקינתונים
שיטת הפצה וידאו על פי דרישה, direct-to-video עריכת הנתון בוויקינתונים
הקרנת בכורה 2001 עריכת הנתון בוויקינתונים
משך הקרנה 96 דק' עריכת הנתון בוויקינתונים
שפת הסרט אנגלית, גרמנית עריכת הנתון בוויקינתונים
סוגה סרט מלחמה, סרט היסטורי, סרט דרמה, סדרת דרמה, דרמה עריכת הנתון בוויקינתונים
דף הסרט ב־IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

הפתרון הסופיאנגלית Conspiracy) הוא סרט טלוויזיה של HBO/BBC, דוקו-דרמה, משנת 2001, בבימויו של פרנק פירסון, המתאר את ועידת ואנזה. הדיאלוג בין הדמויות בדיוני ונכתב על ידי התסריטאי. הסרט זכה בשני פרסי אמי.

ועידת ואנזה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ועידה זו התקיימה ב-20 בינואר 1942, שבעה חודשים לאחר תחילת ההשמדה שהחלה עם מבצע ברברוסה. בוועידה השתתפו נציגים בכירים של משרדי ממשלה שונים (משרד הקנצלר, משרד הפנים, משרד המשפטים, משרד החוץ, המשרד הראשי לענייני גזע ויישוב, המזכיר הממונה על תוכנית ארבע השנים ועוד) וכן בעלי תפקידים בכירים באס.אס (SS) ובאס.דה. (SD) שעליהם הוטלה האחריות לביצוע (למשל, רודולף לנגה, שהיה ראש אחת מעוצבות המבצע). רבים מהמשתתפים היו בעלי השכלה משפטית ושמונה מהמשתתפים היו בעלי דוקטורט. את הישיבה ניהל ריינהרד היידריך (ראש משטרת הביטחון). הישיבה נמשכה כשעתיים ורוב הנציגים שהוזמנו לא הערימו מכשולים ואף גילו מחויבות לביצוע המשימה.

בישיבה זו לא התקבלה ההחלטה על עצם ביצוע "הפתרון הסופי" אלא היא כונסה על מנת להסדיר את ביצועו. זאת ניתן גם ללמוד בהרכב שבו הדמות הבכירה היא ריינהרד היידריך והמוזמנים הם גורמים בירוקראטיים ופונקציונליים, שלא היו אמורים לדון בעצם מהות השאלה אלא במציאת הדרכים היעילות לביצועה, תוך רצונו של היידריך להבליט את בכירותו ואת חשיבות שיתוף הפעולה בין הגורמים הללו תחת הוראותיו.

עיקרי עלילת הסרט[עריכת קוד מקור | עריכה]

הסרט מתאר בזמן אמת את אירועי הוועידה: הוא מתפרש על זמן של 96 דקות, הקרוב לזמן ההתרחשות של הוועידה – כשעתיים, כולל ארוחה.

הסרט מציג את אירועי הוועידה, החל משלב ההתכנסות של הגורמים השונים, הצגת משתתפי הוועידה על תפקידיהם השונים, את מיקומו המרכזי של היידריך בניהול הוועידה ואת הנחיותיו לגבי סודיותה. זמן רב מהסרט מוקדש לדיונים שהתנהלו בוועידה סביב סוגיית "בעיית היהודים" ומציג מספר עניינים כמו אפשרות העיקור של יהודים, "בעיית המישלינגה" ונישואי תערובת, בעיית היהודים בארצות הכבושות, ו"האפשרויות החדשות" לטיפול ביהודים.

במהלך הדיונים, מתוארים מאבקי הכוח בין הגורמים הגרמניים השונים המשתתפים בוועדה (ה-SS, המפלגה, משרדי הממשלה וכו') ובראשם את החיכוכים בין היידריך לפרידריך וילהלם קריצינגר, נציג לשכת הקאנצלר המביע הסתייגות מאפשרות ההשמדה וד"ר וילהלם שטוקהארט, נציג משרד הפנים החושש מסיבוכים פורמליים-משפטיים העלולים לנבוע מהחלטות הוועידה. טוצ'י זכה בפרס גלובוס הזהב על גילום אייכמן.

שחקנים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך זה הוא קצרמר בנושא קולנוע. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.