לדלג לתוכן

שוליית המכשף (סדרת משחקים)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
שוליית המכשף
Simon the Sorcerer
כללי
תאריך הוצאה 1993
סוגה משחק הרפתקאות גרפי
פיתוח Silver Style Entertainment
דרישות תוכנה
פלטפורמות Amiga CD32, MS-DOS, Microsoft Windows, Mac OS, בפסקה זו רשומה אחת נוספת שטרם תורגמה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
תמונה מהגרסה העברית של המשחק - "שולחן המשמש להקרבה טקסית של אריות מגולחים" - אזכור לסדרת נרניה.

שוליית המכשףאנגלית: Simon the Sorcerer, בתרגום מילולי: סיימון המכשף) היא שמה של סדרה בת חמישה כותרים של משחקי מחשב עלילתיים והומוריסטיים מסוגת משחקי ההרפתקה, אשר יצאו לאור על ידי חברות AdventureSoft ו-Silver Style Entertainment בשנות ה-90 של המאה ה-20 ושנות האלפיים. המשחק עושה שימוש בממשק משתמש גרפי דרך הפעולה בה מבוססת על הצבעה והקלקה (Point and Click) לשם ניהול דיאלוגים ושימוש בחפצים.

המשחק נקרא על שם הדמות הראשית - סיימון, נער סרקסטי ושנון מעולמנו. בתחילת הסיפור הוא מועבר למימד קסום כמכשף לבוש בגלימה וכובע מחודד. כדי לחזור לעולמו עליו לפתור חידות רבות ומשימות. העולם המכושף שאוב מאגדות וספרי ילדים שונים (כדוגמת רפונזל, עמי ותמי, דברי ימי נרניה, שר הטבעות, זהבה ושלושת הדובים, כיפה אדומה, ועוד) ומהווה פרודיה עליהם.

שני המשחקים הראשונים בסדרה תורגמו לעברית על ידי חברת מחשבת.

המשחקים בסדרה

[עריכת קוד מקור | עריכה]
שם המשחק שנה הערות
Simon the Sorcerer 1993 המשחק הראשון בסדרה בו הדמות הראשית, סיימון, מגיע לממלכה קסומה אותה הוא צריך להציל ממכשף מרושע.
Simon the Sorcerer II: The Lion, the Wizard and the Wardrobe 1995 סיימון צריך לסכל איום נוסף על הממלכה הקסומה.
Simon the Sorcerer 3D 2002 המשחק הראשון בסדרה עם גרפיקה תלת־ממדית בו סיימון יוצא להרפתקה חדשה וצריך לסכל איום נוסף על הממלכה הקסומה.
Simon the Sorcerer 4: Chaos Happens 2007 המשחק נוסף בסדרה עם גרפיקה תלת־ממדית.
Simon the Sorcerer: Who'd Even Want Contact?! 2009 במשחק זה סיימון צריך להציל את הממלכה הקסומה מחייזרים.

המשחק הראשון

[עריכת קוד מקור | עריכה]
אריזת המשחק הראשון

המשחק הראשון בסדרה יצא לחנויות ב-31 בדצמבר 1993. הפעם סיימון לבוש בבגדים סגולים.

סיימון מועבר באופן קסום דרך ספר כשפים ישן אל העולם הקסום. הוא מגיע לביתו של הקוסם קליפסו ומגלה שהוא נחטף על ידי המכשף הרשע סורדיד, האנטגוניסט המרכזי לאורך הסדרה כולה. סיימון מתבקש לשחרר את קליפסו משביו של סורדיד, וזוהי המטרה של משחק זה. כדי לעשות זאת סיימון צריך בין השאר לקבל תואר של מכשף רשמי, על ידי מציאת מטה קסם של מכשף עבר, למצוא דרך למבצרו של סורדיד דרך ענק ומאורה של דרקון ועוד הרפתקאות רבות.

למשחק יצאה גרסה מחודשת למערכות הפעלה מודרניות, ובה שולב דיבוב לעברית של קבוצת הפייסבוק "הרפתקה עברית" (בניגוד לגרסה המקורית שבה היה תרגום ללא דיבוב).[1]

המשחק השני: האריה, המכשף והזמנ-תחה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק השני בסדרה יצא ב-31 בדצמבר 1995. שמו - "האריה, המכשף והזמנ-תחה", על שם הספר "האריה, המכשפה וארון הבגדים" מאת ק. ס. לואיס. הפעם סיימון לבוש בבגדים אדומים.

המשחק פותח בהחייאתו של סורדיד מן המתים בידי נער כפרי עם שאיפות להיות מכשף בשם ראנט, בחור נמוך עם גלימה כחולה. ראנט מתקין לסורדיד גוף רובוטי, ויחד הם זוממים תוכנית שכלול בה סיימון ובסופה סורדיד יקבל גוף חדש בסופו של דבר.

יחד ראנט וסורדיד יוצרים ארון בגדים שיעביר את סיימון אל העולם הקסום בשנית, וצולחים. סיימון מגיע אל חנות הקסמים של קליפסו, ואת רוב המשחק מבלה בניסיונות למצוא את אבקת-כח: דלק שיאפשר לו לחזור למימד שלו, אולם לקראת סוף המשחק הוא דוחה את האפשרות לחזור הביתה ורוכב על אריה קסום אל מבצרו של סורדיד, במטרה להציל את אליס, נכדתו של קליפסו, ולהשמיד את סורדיד אחת ולתמיד.

המשחק מסתיים בכך שסורדיד מחליף את גופו הרובוטי שלו עם גופו של סיימון, ואילו סיימון נותר תקוע בגופו של סורדיד במימד של העולם הקסום ולא חוזר הביתה.

המשחק השלישי: 3D

[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשחק השלישי יצא לחנויות ב-9 באוקטובר 2002. כפי ששמו מרמז, האנימציה במשחק מוצגת בשלושה ממדים. הפעם סיימון מוחזר על ידי קליפסו לחיים ויוצא למסע בעקבות סורדיד.

המשחק לא התקבל יפה כשני קודמיו, בעיקר בשל גרפיקה מאכזבת לתקופתו, ממשק שליטה מסורבל, באגים ובשל העובדה שהמשחק לא היה משחק הרפתקה 'טהור' אלא שילב גם מיני-משחקים של מהירות וזריזות אצבעות, לאורך כל המשחק, במיוחד (אך לא רק) בפרק הראשון של המשחק שכמעט כולו היה מורכב מפאזלים שדרשו מהירות ולא חשיבה.

המשחק הרביעי: Chaos Happens

[עריכת קוד מקור | עריכה]
מראה המשחקים הרביעי והחמישי

המשחק הרביעי בסדרה, יצא לשוק בגרמנית בפברואר 2007, ובאנגלית באוקטובר 2008. את המשחק הזה הוציאה חברת משחקים אחרת – Silver Style Entertainment – במקום AdventureSoft שהוציאה את שלושת המשחקים הראשונים. הדמויות והאנימציה במשחק נותרו בפורמט תלת-ממדי, אשר השתפר משמעותית לעומת קודמו, אם כי לדרישת הקהל, הוחזרה עטרה ליושנה על ידי השבת ממשק ה"הצבע-ולחץ" הקלאסי.

המשחק מתחיל בכך שסיימון פוגש בחזיונו את אליקס, נכדתו היפה של קליפסו, הקוסם הקשיש שהביא את סיימון לעולם הקסמים בפעם הראשונה וזו מבקשת ממנו לחזור לעולמם שכן נמצא בסכנה. כשסיימון מגיע לעולם הקסום, אליקס באה אליו ומודיעה לו שאינה מעוניינת להמשיך את הקשר ביניהם. סיימון, שלא זוכר כי היה ביניהם קשר כלשהו, מגלה בהדרגה כי יש לו כפיל שהגיע ממימד שנקרא ה'נקסוס', והכפיל הזה בעצם מתחזה אליו, אל סיימון, אך שונה ממנו בתכונות רבות. המשחק עוקב אחר הכפיל של סיימון ולאחר מכן בהתנקשות במלך של העולם הקסום, ומלוכתו של המתנקש, העוזר הבכיר למלך, קלבה.

המשחק הוא המשך ישיר למשחקים שעברו. כמו כן, קיימות רמיזות למשחקים הקודמים, החל מדמויות עובר בהתבטאויות מפורשות וכלה בסצנות מוכרות.

המשחק החמישי: ?!Who'd Even Want Contact

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הגרסה הגרמנית של המשחק יצאה לשוק ב-2009 והגרסה האנגלית יצאה לשוק ב-2010. המשחק עושה שימוש במנוע גרפי משופר של המשחק הרביעי וגם הוא משתמש בממשק של ה"הצבע-ולחץ" הקלאסי.

לאחר סוף המשחק הרביעי סיימון נשאר בממלכה הקסומה וחי עם חברתו אליקס, הפעם סיימון נאלץ להתמודד מול חייזרים שפולשים לעולם הקסמים, הם חוטפים את אליקס ועל סיימון למצוא דרך לשחרר את אליקס ולהביסם.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]