אביחי קמחי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
אביחי קמחי
אביחי קמחי משורר
לידה 18 באוגוסט 1963 (בן 60) עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

אביחי קמחי (נולד ב-18 באוגוסט 1963) הוא משורר וסופר ישראלי.

שימש כסגן יו"ר אגודת הסופרים העבריים (החל משנת 2013). במסגרת תפקידו יזם, ערך והנחה את המפעל 'מחווה ליוצרים בעלי תרומה מיוחדת לשירה ולתרבות'. שימש כמנהל אמנותי של המיזם הנערך בקול ישראל "שירה עברית, משוררי ישראל קוראים משיריהם". (בין השנים דצמבר 2014 – מאי 2017). במיזם הוקלטו 280 משוררים, כל משורר הקליט שני שירים, ובסך הכל הוקלטו 560 שירים. השירים שודרו בכל תחנות קול ישראל, בדגש על רשת ב', בה שודר בכל יום שיר מהמיזם. זוכה פרס ראש הממשלה (היצירה), תשע"ז[1]. שימש כחבר במדור הספרות של מועצת התרבות הישראלית.

סא"ל (מיל') ובעל תואר שני במינהל ציבורי.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אביחי קמחי נולד בירושלים, וגדל בשכונת קטמון הישנה.

בשנות נערותו היה פעיל חברתי למען הנוער בעירו, וראש מועצת בירת הנוער בירושלים בשנת 1981. בוגר בית הספר התיכון ע"ש דנמרק. על פעילותו החברתית זכה בסיום לימודיו לפרס הוקרה.

בין השנים 1981 – 2006 שירת בצה"ל. ביצע תפקידי שדה ומטה לוגיסטיים. התמחה בתחום הלוגיסטיקה הקרבית ובשרשרת אספקה לוגיסטית (ELE) ביחידות צבאיות מבצעיות ובגופי מטה גדולים. בחודשים שקדמו למלחמת לבנון השנייה ביקש לפרוש מצה"ל. מייד עם סיום המלחמה יצא לחופשת פרישה, ובסוף דצמבר 2006 השתחרר מצה"ל.

עם שחרורו מצה"ל פנה לפעילות עסקית משותפת עם רעייתו, ויחד הקימו קליניקה המתמחה בטיפול בבעיות עור. במקביל פנה לפעילות התנדבותית והצטרף לעמותת "תכלית". תחילה התנדב בעיקר בחלוקת מזון לנזקקים, ובהמשך מיקד את הפעילות בהסעת חולים לטיפולי דיאליזה בבית חולים, אותה הוא מבצע גם היום.

במאי 2009 חלה בסרטן ריאות מפושט עם גרורות למוח, הרופאים קצבו חייו לחודש. במשך שנה וחצי עבר מסכת טיפולים חריגה מאוד בהיקפה: ניתוח במוח להסרת אחד הגידולים, הקרנות לראש, רדיוסרג'רי למוח, סדרה של 19 טיפולים כימותרפיים מורכבים והקרנות לריאות, הטיפולים הסתיימו באוגוסט 2010, כיום נמצא במעקב בלבד.

למרות מחלתו, המשיך אביחי קמחי בפעילות התנדבותית בה עסק טרם חלה. לאחר סיום הטיפולים החל להתנדב בסיוע לחולי סרטן, תחילה בצורה עצמאית על סמך ניסיונו האישי ובהמשך כמתנדב לשני ארגונים: "עמותת חיים לילדים חולי סרטן" ולארגון "תעצומות" המסייע לחולי סרטן.

יחד עם חברים נוספים בארגון היה שותף להקמת עמותת "תעצומות למבריאים מסרטן" בה הוא חבר מייסד ומתנדב פעיל. קמחי מרצה בהתנדבות על התמודדותו האישית עם מחלת הסרטן ועל הניסיון הרב אותו צבר בעזרה לחולים, בהתייחס להיבטים המעשיים וכסיפור מעורר השראה. ניהל בעבר פורום תמיכה בחולי סרטן באינטרנט באתר cancer help.

בעקבות המחלה פנה אביחי קמחי לכתיבה. הספר "רשימון סרטן" החל כבלוג באינטרנט בו תיעד קמחי כמעט מדי יום ביומו את התמודדותו עם מחלת הסרטן, כשהוא חושף עצמו בצורה אותנטית לקהל קוראיו. ברבות הימים הפכו תוכני הבלוג לספר[2]. בכתיבתו על המחלה, הן באמצעות השירה והן באמצעות ספרו "רשימון סרטן" לא מסתיר קמחי את פחדיו ולפעמים את העליבות בה היה שרוי. הכתיבה והשירה הפכו לעיסוק מרכזי בחייו[3]. בשירתו הוא עוסק בזוגיות, באהבה, במשפחתו, בנושאים חברתיים ועוולות, בנושאים פוליטיים ובירושלים, העיר בה נולד וחי, ובשכונה בה נולד ובה הוא מתגורר, קטמון הישנה. שיריו פורסמו בעיתונים, בכתבי העת, באנתולוגיות וברדיו. השתתף במספר פסטיבלי שירה גדולים. שיריו מולחנים על ידי הזמרת והמלחינה חני דינור. למלחין רמי הראל ולאביחי קמחי מיזם משותף שהחל ב 2017 וממשיך מאז ברצף, בו הראל מלחין שירים של קמחי. עורך ומנחה אירועי שירה במסגרת הסדרה הספרותית בזום של מוזיאון חצר היישוב בירושלים. החל מיוני 2020 במסגרת הסדרה הספרותית אביחי קמחי יוזם, עורך ומנחה אירועי שירה העוסקים בשירת משוררים שכבר אינם איתנו, משוררים בולטים בני זמננו ובמגוון נושאים העוזקים בשירה מזוויות שונות. הסדרה זוכה להערכה רבה ויש לה קהל קבוע. כל האירועים עולים ליוטיוב וניתן למצוא אותם באתר מוזיאון חצר הישוב הישן[4].הסדרה נתמכת ע"' משרד התרבות.

בתחילת שנת 2024, עלה ליוטיוב המיזם 'סוף קיץ' הכולל שירים של אביחי קמחי בלחנים של המוסיקאי והמלחין רמי הראל. את השירים מבצעים מספר יוצרים, בניהם: חני דינור, דביר בנדק ונתן סלור. את ההקלטות ליוו נגנים מהשורה הראשונה והם הוקלטו באולפני ברדו רמת גן[5].


עד כה פרסם שבעה ספרי שירה ופרוזה אוטוביוגרפית.

קמחי נשוי ואב לבן ובת.

ספרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

פרסים ומלגות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]