חנוך אלבלק

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
חנוך אלבלק
לידה 17 בפברואר 1935
ירושלים, פלשתינה (א"י) עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 24 ביולי 2019 (בגיל 84)
בית השיטה, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
מוקד פעילות ישראלישראל ישראל
שיתופי פעולה בולטים הגבעטרון
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

חנוך אלבלק (17 בפברואר 193524 ביולי 2019) היה סולן להקת הגבעטרון, זוכי פרס ישראל. התפרסם בציבור כזמר "ונתנה תוקף".

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

אלבלק נולד בשנת 1935 בירושלים. אביו שלמה בן קהילת מונסטיר שבבלקן, עלה לארץ ישראל עם הוריו ב-1899 כאשר היה בן 40 ימים. בילדותו שימש חנוך כסולן של מקהלת הילדים בבית הכנסת "זכור לאברהם" בירושלים בהדרכתו של רחמים עמר. בגיל 15 , לאחר ילדות בירושלים, בתקופת המערכה על ירושלים במלחמת העצמאות, במהלכה אף איבד את אחיו רחמים בקרבות שיח' ג'ראח, הגיע אלבלק לקיבוץ בית השיטה, והצטרף לקבוצת "אלון", המחזור הראשון של בית הספר המקומי.

בשנת 1953 התגייס חנוך לצנחנים, ושירת כמדריך צניחה וצנחן חופשי בבסיס תל נוף שנים רבות. בין היתר הצניח צנחנים מעל מעבר המיתלה בסיני במסגרת שירות המילואים שלו. לאחר שחרורו מהצבא נישא לשולה ונולדו חמשת ילדיו.

קולו היה נוכח למעלה מ-60 שנה בכל מסיבה ואירוע בבית השיטה, ואף מעבר לים, תחילה במסגרת להקת האש-קולית, ומאוחר יותר בחבורת הזמר הגבעטרון.

במהלך שנות ה-60 שימש כמורה לספורט בבית הספר הקיבוץ בית השיטה, והיה חבר בחבורת הזמר "אשקולית" של הקיבוץ יחד עם אשתו שולה. בשנת 1990 ביצע לראשונה את לחנו של יאיר רוזנבלום לפיוט "ונתנה תוקף". הלחן, שנכתב לזכר 11 בני הקיבוץ שנפלו במלחמת יום הכיפורים, אומץ על ידי בתי כנסת רבים והוא מושמע עד היום, בעיקר בראש השנה ויום הכיפורים.[1]

היה במשך שנים סולן מוביל בלהקת הגבעתרון ביחד עם חמישה חברים נוספים מבית השיטה, בהם רעייתו הזמרת שולה אלבלק. לשולה וחנוך חמישה ילדים: אורלי, מירב, צליל, שאול ומיכל.

הלך לעולמו ב-24 ביולי 2019 בגיל 84.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]