טים טאם – הבדלי גרסאות

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תוכן שנמחק תוכן שנוסף
Dalaz777 (שיחה | תרומות)
הרחבה
Dalaz777 (שיחה | תרומות)
הרחבה, בינוויקי
שורה 1: שורה 1:
{{בעבודה}}

טים טאם הוא חטיף המיוצר על ידי החברה ה[[אוסטרליה|אוסטרלית]] Arnott's. לראשונה הוא יוצר בשנת [[1964]].
טים טאם הוא חטיף המיוצר על ידי החברה ה[[אוסטרליה|אוסטרלית]] Arnott's. לראשונה הוא יוצר בשנת [[1964]].


שורה 34: שורה 32:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.arnotts.com/varieties/TimTamOriginal.aspx דף המוצר] באתר Arnott's (אנגלית)
* [http://www.austrade.gov.au/Tim-Tams-to-Tel-Aviv-the-Australian-Israel-trade-relationship/default.aspx על מכירת טים טאם בישראל] (אנגלית)

[[קטגוריה:המטבח האוסטרלי]]
[[קטגוריה:ממתקים]]
[[קטגוריה:חטיפים]]
[[קטגוריה:מותגים]]

[[en:Tim Tam]]
[[da:Tim Tam]]
[[ja:ティムタム]]
[[pl:Tim Tam]]

גרסה מ־16:53, 15 בספטמבר 2008

טים טאם הוא חטיף המיוצר על ידי החברה האוסטרלית Arnott's. לראשונה הוא יוצר בשנת 1964.

החטיף הוא מעין אפיפית המורכבת משני בישקויטים שביניהם קרם (לרוב שוקולד) והיא מצופה בשוקולד. בחבילה אחת של של טים טאם יש כ-11 יחידות.

על פי נתוני היצרנית, היקף המכירות עומד על כ-35 מיליון חבילות ברחבי העולם הכל שנה (כ-400 מיליון יחידות). שיא המכירות הוא באוסטרליה, שם צורך אדם בממוצע ב-1.7 חבילות טים טאם בשנה.

מקור השם טים טאם הוא בשמו של סוס מירוץ. ה-1958 הלך בעלי החברה דאז, רוס ארנוט, לראות את מירוץ סוסים בקנטאקי (הקנטאקי דרבי) והחליט שהחטיף יקרא על שם הסוס הזוכה (טים טאם).

מוצרים

בדומה לחטיפים רבים מצליחים, פותחו מספר טעמים לטים טאם, וביניהם: רגיל, ציפוי כפול, קרמל, מוקה, שוקולד מריר, שוקולד צ'ילי (מתובל), פירות יער, טראפל ותפוז.

ב-2004 יצאה סדרת מוצרי טים טאם בטעמים אלכוהוליים. על החברה נמתחה ביקורת שכן בהתחשב בפופולאריות של החטיף, מכירתו בסופרמרקטים רגילים עלולה לגרום לילדים לפתח התמכרות.

ב-2006 הוציאה החברה מהדורה מוגבלת של טים טאם בטעם תות, שאחוזים ממכירתו נתרמו למאבק בסרטן השד.

חברת ארנוט'ס השיקה ב-2005 סוג שונה של טים טאם בצורת כדורי בישקויט מצופים שוקולד (במקום שני בישקויטים מלבניים).

ברחבי העולם

מרבית המכירות של המוצר הן באוסטרליה ובניו זילנד. עד לאחרונה ניתן היה להזמינו דרך המרשתת (אינטרנט). המוצר ממשיך להמכר ברחבי העולם:

  • בארצות הברית נמכר הטים טאם תחת השם 'Double Trouble' (צרות כפולות). ניתן היה להשיגו במארזים של 3 חבילות. כמו כן, ישנן רשתות שמוכרות מזון המיוצר באוסטרליה, וחברות המתעסקות בהזמנת מזון בדואר.
  • בבריטניה נמכר מוצר דומה שיצא לשוק כ-30 שנה לפני בטים טאם האוסטרלי ומיוצר על ידי חברה מתחרה. עם זאת, הטים טאם מיובא מאוסטרליה לבריטניה בקנה מידה נרחב.
  • לישראל הגיע הטים טאם בעקבות ביקוש בקרב ישראלים שגרו או טיילו באוסטרליה. מיובאים בעיקר הטעמים 'קלאסי' ו'ציפוי כפול'. נכון לשנת 2004, נמכרו בישראל כ-700,000 חבילות בשנה.
  • הטים טאם מיובא גם לאירלנד, קנדה, הרשות הפלשתינית, הונג קונג, סינגפור, הפיליפינים, הודו, אינדונזיה, יפן, סין וטאיוון.

אכילת הטים טאם

אוסטרלי מדגים אכילת טים טאם בפרנקפורט

את חטיף הטים טאם נהוג לאכול בצורה הבאה: הורדת פינה אחת של הביסקויט ואת הפינה הנגדית (ע"י נשיכה). לאחר מכן טובלים את אחת הפינות של הטים טאם במשקה חם (כגון חלב, קפה, תה, שוקו ואף ליקר) תוך כדי הצמדת הפה לפינה הנגדית ושאיפת המשקה דרך הטים טאם (שמשמש כקש). הציפוי וכן הקרם שבין שני הביסקויטים נמס בחום של המשקה. לבסוף נוהגים לאכול בזריזות את הטים טאם כשהוא נמס מבפנים, טרם הוא מתפרק בידי הצרכן. כדי לפתור את בעיית ההתפרקות של הטים טאם בידי הצרכן בזמן פעולה זו, פותח טעם 'הציפוי הכפול' שנועד ליצור מסגרת חיצונית קשיחה יותר לטים טאם. בנוסף, יש המקפיאים את הטים טאם מראש כדי להעניק לו יציבות בזמן שהמילוי נמס.

אכילת הטים טאם בוצעה בשידור חי על ידי גראהם נורטון בתוכניתו 'גראהם נורטון מארח'.

קישורים חיצוניים