ליסה אדלשטיין
| ליסה אדלשטיין | |
|---|---|
| תאריך לידה: | 21 במאי 1966 |
| מקום לידה: | בוסטון, מסצ'וסטס, ארצות הברית |
ליסה אדלשטיין (נהגה: אדלסטִין; באנגלית: Lisa Edelstein; נולדה ב-21 במאי 1966) היא שחקנית טלוויזיה וקולנוע יהודיה אמריקאית. היא ידועה בעיקר בזכות גילום דמותה של ד"ר ליסה קאדי בסדרה "האוס".
ביוגרפיה [עריכה]
אדלשטיין נולדה בבוסטון, מסצ'וסטס להורים יהודים. היא גדלה בניו ג'רזי, ובגיל 18 עברה לגור בניו יורק, בה למדה תיאטרון באוניברסיטת ניו יורק.
בשנות ה-90 השתתפה אדלשטיין בתפקידי אורח בסדרות "משתגעים מאהבה", "המופע של לארי סנדרס" ו"סיינפלד", בה גילמה את החברה של ג'ורג' קוסטנזה. היא גם הופיעה בתוכנית האירוח "Awake on the Wild Side" של ערוץ MTV.
אדלשטיין שיחקה ב"הבית הלבן", ב"אלי מקביל" גילמה טרנסקסואלית וב"פליסיטי" גילמה את החברה של בן. היא התארחה גם בסדרות "ER", "פרייז'ר", "תהרוג אותי וזהו", "ללא עקבות" ו"המשפט של איימי".
אדלשטיין השתתפה בדיבוב מספר סדרות אנימציה ומשחקי מחשב, כמו "המלך היל", "אבא אמריקאי", "סופרמן" ו"בלייד ראנר". היא השתתפה בסרטים "מה נשים רוצות" (עם מל גיבסון), "לשמור על האמונה" (עם בן סטילר), "הכי טוב שיש" (עם ג'ק ניקולסון) ו"אבא בא לגן" (עם אדי מרפי).
החל משנת 2004 מגלמת אלדשטיין את ד"ר ליסה קאדי בסדרה "האוס". לאחר 7 עונות, אחרי משא ומתן ארוך, הודיעה אדלשטיין שלא תשוב לשחק בעונה השמינית של הסדרה.
נכון להיום אדלשטיין גרה בלוס אנג'לס. היא צמחונית ומתנדבת בעמותה למען בעלי חיים.
אדלשטיין ביקרה בישראל בחודש מאי 2011 במסגרת עמותת הצל לבו של ילד במרכז הרפואי ע"ש אדית וולפסון יחד עם צוות התוכנית "האוס".
קישורים חיצוניים [עריכה]
- ליסה אדלשטיין, במסד הנתונים הקולנועיים IMDb (באנגלית)
- מעיין זיגדון, ד"ר סטריינג'לאב: ראיון און דה האוס, באתר nrg מעריב, 2 בספטמבר 2009