מליטה שיפר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
מליטה שיפר
שיפר מציירת בעין הוד בשנות החמישים
שיפר מציירת בעין הוד בשנות החמישים
לידה 7 במרץ 1900
טריאסטה, איטליה
פטירה 5 באוקטובר 1991 (בגיל 91)
תחום יצירה ציירת

מליטה שיפר (7 במרץ 19005 באוקטובר 1991) הייתה אמנית, ממייסדי כפר האמנים עין הוד.

ילדות ונעורים[עריכת קוד מקור | עריכה]

מליטה שיפר נולדה בטריאסטה, איטליה (האימפריה האוסטרו-הונגרית דאז) לאהרון (אריגו) ואנה דיקשטיין, מהגרים מבוקובינה.

עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה, גויס אביה של מליטה לצבא ואילו אימה, אנה, עברה עם המשפחה לעיר ויימאר בגרמניה, האב איבד את מרבית מאור עיניו ב-1916 ונטל הפרנסה נפל על כתפי האם, שהפכה לאשת עסקים.

מליטה ציירה משחר ילדותה ובגיל 15 התקבלה ללמודים באקדמיה לאמנות בויימאר. לימודיה נמשכו 5 שנים. הארכיטקט-אמן ולטר גרופיוס שינה את שמה של האקדמיה ל"באוהאוס" אסכולה המפורסמת עד היום בשל פילוסופית האמנות המיוחדת שלה. מליטה סיימה את בית הספר בתואר "מייסטר" בראש הכיתה העליונה.

עבודתה בגרמניה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1921 היא פגשה את מיכאל שיפר ונישאה לו. הם עברו לעיר יינה (Jena) שם נולדו שני ילדיה ושם התפרסמה בציוריה. ב-1933, עם עליית היטלר לשלטון, נאלצה המשפחה להגר מגרמניה. בדרכם, גרו כחצי שנה בברלין, ושם, בשנת 1936 הציגה מליטה תערוכה במרכז התרבות היהודי, שתפקד עדיין. לתערוכה הייתה הצלחה גדולה ופרסום נרחב בעיתונות.

השנים בארץ ישראל[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם עלותם ארצה, התיישבה המשפחה בעיר חיפה. מליטה התקבלה מיד לאגודת הציירים והפסלים בארץ. היא הציגה תערוכות רבות ומכרה הרבה מתמונותיה. בשנות החמישים, ייסד מרסל ינקו, מראשי תנועת דאדא, את כפר האמנים עין-הוד, ומליטה הייתה מראשוני המצטרפים בהיותה מעורבת בחיי האמנות המגוונים שבכפר. בשנת 1966 עשתה סיור נרחב באירופה והציגה ברומא, פריז, בריסל ולונדון. בבריסל פגשה אותה עורכת תוכניות ברדיו שהקליטה ראיון עמה (בגרמנית).

ליום הולדתה ה-90 ארגנה לה עיריית חיפה תערוכה גדולה בכניסה לתיאטרון העירוני בחיפה. מליטה שיפר הלכה לעולמה ב-5 באוקטובר 1991.

מספריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ מליטה שיפר, מליטה, באתר הספרייה הלאומית, ערך: מרסל ינקו
ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום לוויקיפדיה ולהרחיב אותו.