לדלג לתוכן

ג'וליה גרדינר טיילר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ג'וליה גרדינר טיילר
Julia Tyler
לידה 22 באפריל 1820 (יוליאני)
לונג איילנד, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 10 ביולי 1889 (בגיל 69)
ריצ'מונד, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מקום קבורה בית הקברות הוליווד עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
השקפה דתית הכנסייה הקתולית עריכת הנתון בוויקינתונים
בן זוג ג'ון טיילר (14 ביוני 1844 – 6 בינואר 1862 (17 שנים)) עריכת הנתון בוויקינתונים
ילדים John Alexander Tyler, Lachlan Tyler, Robert FitzWalter Tyler, Julia Gardiner Tyler, David Gardiner Tyler, Lyon Gardiner Tyler, Pearl Tyler עריכת הנתון בוויקינתונים
חתימה עריכת הנתון בוויקינתונים
הגברת הראשונה של ארצות הברית
14 ביוני 1844 (יוליאני) – 20 בפברואר 1845 (יוליאני)
(8 חודשים ו־8 ימים)
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

ג'וליה גרדינר טיילראנגלית: Julia Gardiner Tyler; 23 ביולי 182010 ביולי 1889) הייתה אשתו השנייה של נשיא ארצות הברית ג'ון טיילר והגברת הראשונה של ארצות הברית בין 26 ביוני 1844 ועד 4 במרץ 1845.

ג'וליה גרדינר נולדה בלונג איילנד לבני הזוג ג'וליאן מקלכלן (Juliana McLachlan) ודייוויד גרדינר (David Gardiner), שניהם צאצאי משפחות החברה הגבוהה בניו יורק. בשנת 1842 הגיעה משפחת גרדינר לוושינגטון הבירה על מנת לפגוש את החברה הגבוהה בעיר, וג'וליה הקסימה את כל מי שפגשה, ובהם את נשיא ארצות הברית האלמן. ג'וליה, אחותה מרגרט ואביה הצטרפו לנשיא בהפלגתו בפריגטת הצי "פרינסטון" בשנת 1843 - הפלגה בה נפגע אביה של ג'וליה בתאונה בשל פיצוץ בתותח הספינה.

הנשיא ניחם את ג'וליה על מות אביה ובהמשך שכנעה להתארס לו. טיילר היה הנשיא הראשון שנישא בהיותו בתפקיד. הזוג נישא בכנסיית העלייה לשמים בעיר ניו יורק ב-26 ביוני 1844 - נישואים שעוררו עניין ציבורי רב בשל הפרש הגילאים (30 שנה) בין בני הזוג.

ג'וליה שימשה כגברת הראשונה במשך שמונה החודשים שנותרו לכהונתו של בעלה.

לאחר פרישתו של טיילר עברו בני הזוג לגור במטע שרווד פורסט שבווירג'יניה ונולדו להם שבעה ילדים (לטיילר היו שמונה ילדים נוספים מאשתו הראשונה לטישה). טיילר נפטר ב-18 בינואר 1862 ואשתו נמלטה לניו יורק בשל מלחמת האזרחים האמריקנית שם הביעה את תמיכתה במדינות הקונפדרציה של אמריקה. בתום המלחמה הגיעה ג'וליה על סף פשיטת רגל, אולם לאחר שבשנת 1870 קבע הקונגרס כי אלמנתו של לינקולן, מרי, זכאית לפנסיה (רק בשנת 1958 נקבע בחוק פדרלי שכל אשת נשיא זכאית לפנסיה), פנתה לקונגרס. בדצמבר 1880, לאחר הרצחו של הנשיא ג'יימס גרפילד, נקבע בחוק של הקונגרס כי לוקרישיה גרפילד, מרי טוד לינקולן שרה צ'יילדרס פולק וג'וליה טיילר זכאיות לפנסיה שנתית של 5,000 דולרים.

ג'וליה חיה את שנות חייה האחרונות בנוחות בריצ'מונד שבווירג'יניה ונפטרה שם ב-10 ביולי 1889. היא נקברה לצד בעלה בבית הקברות הוליווד של ריצ'מונד.

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'וליה גרדינר טיילר בוויקישיתוף