לדלג לתוכן

למיס עמאר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
למיס עמאר
لميس عمار
לידה 1992 (בת 34 בערך)
עכו, ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
שם לידה لميس عمار עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ישראל עריכת הנתון בוויקינתונים
השכלה אוניברסיטת חיפה עריכת הנתון בוויקינתונים
השקפה דתית אסלאם עריכת הנתון בוויקינתונים
פרופיל ב-IMDb
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

למיס עמארערבית: لميس عمار; נולדה בשנת 1992) היא שחקנית ערבייה-ישראלית שעזבה את הארץ וחיה כיום (2025) בברלין, גרמניה.

למיס עמאר נולדה לדאולה ופואד בעכו, ישראל בשנת 1992 למשפחה במקור מעכו ומא-טירה. בגיל ארבע עברה המשפחה לשכונת כבאביר שבחיפה, שם גדלה והתחנכה עם אחיה. היא למדה בבית ספר התיכון האורתודוקסי הערבי שבחיפה, והיא בוגרת לימודי תואר ראשון בחוג לתיאטרון ומשחק באוניברסיטת חיפה.

בתחילה, היא רצתה להיות ליצנית, אך בחרה במשחק כמקצוע ראשי, מכיוון שזה היה התחום הקרוב ביותר לליצנות באוניברסיטה שיכלה למצוא. היא עבדה כליצנית בפארק שעשועים במהלך התיכון. במהלך לימודיה, היא עבדה בתיאטרון בובות לילדים כדי להרוויח כסף.

עמאר מגדירה את עצמה כ"פלסטינית[1] מוסלמית אתאיסטית".

בשנת 2016 הייתה מועמדת לפרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר, על תפקידה בסרט "סופת חול" של עילית זקצר בתמיכת קרן גשר לקולנוע רב תרבותי.

בשנת 2017 כתבה מכתב חריף למוני יוסף המנהל האמנותי של פסטיבל עכו, שהתמנה לאחר שהמנהל האמנותי אבי גיבסון בר-אל התפטר, בעקבות צנזור הצגתה של עינת ויצמן.[2]

בשנת 2025 המטלמה לסרט האמריקאי "Desert Warrior" לצד שחקנים כמו אנתוני מאקי, שרלטו קופלי ובן קינגסלי.

משחק בתיאטרון

[עריכת קוד מקור | עריכה]

משחק בקולנוע וטלוויזיה

[עריכת קוד מקור | עריכה]

חיים אישיים

[עריכת קוד מקור | עריכה]

מאז 2019, למיס מתגוררת בברלין, גרמניה. שם היא משחקת בתיאטראות מקומיים, ביניהם תיאטרון מקסים גורקי ו"פולקסביהנה". היא עברה לגרמניה, כי בחיפה הרגישה "כאילו התייחסו אליי כאל פרובוקציה רק בגלל שאני פלסטינית". כאשר דיברה בפומבי על קורבנות פלסטינים של "רצח העם בעזה", היא קיבלה איומי מוות וכמה עיתונים ישראליים השמיצו אותה. המחזה שלה, "מיין ביטחון", שתוכנן לעלות בבכורה בפולקסביהנה בברלין בנובמבר 2023, נדחה ועלה שוב רק ב-2024.

היא דוברת ערבית, עברית, אנגלית וגרמנית שוטפת. מלבד משחק, היא כתבה תסריטים ועבדה כאמנית וידאו עבור מספר גלריות בחיפה (ביניהן מרכז התרבות היהודית הערבית בית הגפן בשנת 2017).

קישורים חיצוניים

[עריכת קוד מקור | עריכה]
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא למיס עמאר בוויקישיתוף

הערות שוליים

[עריכת קוד מקור | עריכה]