מטרופול פרסול

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מטרופול פרסול
Metropol Parasol
Espacio Parasol Sevilla.jpg
מטרופול פרסול
מידע על המבנה
סוג מרכז קניות עריכת הנתון בוויקינתונים
כתובת Plaza de la Encarnación, 14, 1ºB
עיר סביליה
מדינה ספרדספרד  ספרד
התחלת הבנייה 2005
סיום הבנייה 2011
גובה 26 מטר
קומות 5
אדריכל יורגן מאייר
בעלים עירית סביליה
קואורדינטות 37°23′39″N 5°59′31″W / 37.3942°N 5.992°W / 37.3942; -5.992
http://setasdesevilla.com
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית OOjs UI icon info big.svg


מטרופול פרסול (בספרדית Metropol Parasol כלומר מטרייה עירונית), נמצא בכיכר אנקרנסיון (La Encarnación) בסביליה. זהו מבנה רב תכליתי המשלב שוק עירוני, מוזיאון ארכאולוגי, טיילת עילית שצופה אל גגות העיר ושש "שמשיות" ענק המצילות את הכיכר. לדברי המתכנן, הארכיטקט הגרמני יורגן מאייר, "זהו טיפוס חדש לגמרי של מרחב ציבורי עירוני".

המקומיים מכנים אותו בשם Las Setas de la Encarnación (פטריות האנקרנסיון) בשל ה"פטריות" הענקיות המרכיבות אותו.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1842 נבנה במקום שוק עירוני מקורה. הבנייו נהרס בחלקו ב-1948 כחלק מתוכנית התחדשות עירונית שלא בוצעה בפועל. ב-1947 הבניין הוסר סופית והכיכר הפכה למגרש חניה.

ב-1990 הוחלט לבנות במקום חניון תת-קרקעי שמעליו כיכר פתוחה שתשמש כשוק. במהלך ההכנות לבנייה התגלו במקום עתיקות רומיות ומוסלמיות, והעבודה הופסקה.

ב-2004 הוחלט לשוב ולפתח את הכיכר והוכרזה תחרות בין לאומית להצעות למבנה מתאים, שיתחשב בקיום העתיקות. בתחרות זכה הארכיטקט הגרמני יורגן מאיר.

הבנייה בפועל החלה ב-2005 והושלמה באפריל 2011

המבנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

תיאור המבנה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המבנה דמוי 6 שמשיות ( parasol בספרדית), או פטריות (setas בספרדית), בעל 5 מפלסים: למבנה חמש קומות:

  • המפלס התת-קרקעי המכיל את השרידים הרומיים והמוסלמיים ואת המוזיאון הארכאולוגי - האנטיקוואריום.
  • מפלס הרחוב בו נמצא השוק המרכזי, המקורה.
  • מפלס השוק הפתוח המוצל על ידי ה"שמשיות".
  • שני המפלסים העליונים מהווים את המרפסות הפנורמיות. המפלס העליון מביניהם הוא המצפור

תכסית המבנה הינה כ-5000 מטר מרובע.

השטח הבנוי: 12,760 מטר מרובע.

הקונסטרוקציה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המבנה חדשני לא רק בצורתו אלא גם בטכניקת הבניה ובחומרי הבניין. אלה נגזרו מצורתו הייחודית של המבנה ומהעובדה שאי אפשר היה לפגוע בעתיקות שמתחתיו. הפתרון היה במבנה עילי מעץ המונח על בסיסי בטון מזוין. המבנה העילי הורכב מלוחות עץ לבוד מחוברות בדבק שפותח במיוחד לצורך זה. לצורך הבניה השתמשו ב-3500 מטר מעוקב של לוחות אלו.

גלריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]