בית העלמין בשכונת שערי צדק – הבדלי גרסאות

תוכן שנמחק תוכן שנוסף
הוספתי שם של חלל נוסף חלל צהל
תגיות: גרשיים שגויים עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
מ עם כל הצער, לא כאן.
שורה 13: שורה 13:
* הרב [[יחיאל מיכל שלזינגר]], ראש [[ישיבת קול תורה]]
* הרב [[יחיאל מיכל שלזינגר]], ראש [[ישיבת קול תורה]]
* הרב [[ירוחם פישל יהושע ברנשטיין]], רב [[בד"ץ כוללות החסידים בירושלים|עדת החסידים]] בירושלים, וראש [[ישיבת חיי עולם]]
* הרב [[ירוחם פישל יהושע ברנשטיין]], רב [[בד"ץ כוללות החסידים בירושלים|עדת החסידים]] בירושלים, וראש [[ישיבת חיי עולם]]
* במקום נקבר גם פנחס סולובייצ'יק ששירת בצה''ל כחייל חרדי. הוא נפל בקרב בירושלים ביום ח' באב תש"ח (13.8.1948), שעות מעטות לפני שחרורו מהשרות הצבאי ככוח אדם למפעל חיוני. נקבר בחצר בית-החולים "שערי-צדק" בירושלים. קברו לא נשמר. מדי שנה באים רבים לקברו ביום פטירתו. מקור http://www.izkor.gov.il/פנחס%20סולובייצ'יק/en_77016d38dbc9e19b8c6f77bf1e050574


== גלריה ==
== גלריה ==

גרסה מ־19:13, 4 ביולי 2018

בית העלמין "שערי צדק" בסמוך לרחוב יפו

בית העלמין שערי צדק הוא בית קברות יהודי קטן הממוקם מערבית למבנה שערי צדק הישן (כיום מבנה השייך לרשות השידור), בין רחוב יפו לשדרות שז"ר בירושלים.

עד מלחמת העצמאות היה בית הקברות בהר הזיתים בית הקברות העיקרי של יהודי ירושלים. עם פרוץ המלחמה, הפכה התנועה העברית להר הזיתים למסוכנת בשל מעבר הדרך בשכונות ערביות. עד סוף חודש פברואר 1948 התנהלה קבורה חפוזה מספר פעמים בשבוע בליווי בריטי, אולם לאחר מכן שוב לא התאפשרה התנועה להר הזיתים.

על-מנת לפתור את מצוקת הקבורה, הוקצו בירושלים בתי קברות שהוגדרו כזמניים, כלומר עד שניתן יהיה לחדש את הקבורה בהר הזיתים או בבית קברות ראוי. לחברה קדישא העיקרית של ירושלים, "קהילת ירושלים", הוקצו מספר שטחים שהוגדרו זמניים ברחבי העיר המערבית. הגדול שבהם הוא בית הקברות סנהדריה. בתי קברות אחרים היו בית העלמין שייח' באדר, במחצבה הנטושה של שייח' באדר. לשאר חברות הקדישא העדתיות שפעלו בירושלים לא היו שטחי קבורה והם שבתו מפעולה עד לתחילת הקבורה בהר המנוחות. למרות חוסר הרישיון, המשיכה חברה קדישא "הפרושים" לקבור, בבוחרה את חצר בית החולים למטרה זו. לאחר זמן הועברו חלק מהקבורים במקום לבתי קברות אחרים, אולם עד ימינו נשארו מספר קברים במקום. רחוב קטן על שמו של ד"ר משה וולך נמצא בסמוך אל בית הקברות.

בבית העלמין קבורים בין השאר:

גלריה

קישורים חיצוניים